mila28 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела (23.1.2012 10:51:26)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce Уф и јас демек на 24 јануари ама ништо утре ке шетам пак за да ми слегне бебушот, абер нема за излегување шетај малку по малку во понеделник сум на цтг а и треба да ги земам резултатите од микробиологија. Ке се порагам во чаир таму е почисто и по средено било се реновирано, најдовме и доктор кој ке ме породува тоа мм знае, па ке видиме. Од болки Б немам ниту пак крвав секрет ми тече ништо ама баш ништо од П за породување.. fetusce i jas mislam deka nema da pogresis ako resis da se porodis vo cair. Isto i jas se porodiv tamo, so pominat termin, ni B od bolka, ne otvorena voopsto, niti puknat vodenjak, ednostavno otidov i kazav jas mora da se porodam denes nemozam poveke Fala bogu se pomina super, imav lesen poragaj(so provokacii), me porodi dr. licovski, se pocna kako na sala na smea opusteno, doktorot mi bese super, pozitiven. Jaki bolki trpev se na se saat, saatipol i veke bev 10 prsta otvorena, samiot poragaj bese nekao brzo so nekolku napnuvanja, togas ne ni osekas bolka, mislis samo da napnes pravilno i da sorabotuvas so niv za da go vidis i slusnes sto pobrgu. Higenata im e na zadovolitelno nivo, postojano cistat, topla voda imase celo vreme, ne vidov bubashvabi ili lebarki, sestrite se site ok. Jas se porodiv na 25 dek, a na 27 ne pustija doma, ranata posle 4-5 dena veke ne ja ni custvuvav. So lesno neka ti e fetusce, imaj lesen poragaj i pisi ni.
|
|
|
|