|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
27.12.2012 13:43:42   
Ring
Od drugite gradovi gi prakaat vo Skopjeuser posted image
Kaj mene bese sosem opravdano, posto postelkata mi bese partal...nemase da izdrzi do 37 nedela , a i bebeto nemase da se razviva ubavo, nemase da se hrani kako sto treba !

ИЗВОРНА ПОРАКА: Dreamline

Cestito padme..da e ziva i zdrava kerkatauser posted image ... pisi ni podetalno kako ti pomina poroduvanjeto. Jas eve sum 37+1 i kaj i da e ke bide. site mi velat deka stomakot mi se spustil a i mene me pritiska mnogu dole.

...sto se odnesuva na prethodnite postovi vo vrska so kleksanite i D dimerite, mene mi izgleda na neciv doooobar biznis. Sledam mnogu forumi, sto domasni sto stranski i nikade nikoj nema spomnato deka prima inekcii od tipot na kleksan ili deka pravat ispituvanaja na transfuziologija i slicno. Samo kaj nas se zbori za tie kleksani i D dimeri. I toa samo vo Skopje,po drugite gradovi ne pravat takvi ispituvanja. Samo dobar biznis e toa nisto poveke.

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1101
27.12.2012 14:10:20   
dezdemona
Cestitki Padme golema da rasti kerkickata ziva i zdrava user posted image user posted image sega se najubavite momenti pozdravce

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1102
28.12.2012 11:05:15   
nadbet
Dreamline, kade planirash za ragjanje?

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1103
29.12.2012 1:04:39   
Фиданче
Zoja , jas malku docnam imav problemi so kompjuteri i telefoni :) sepak da ti chestitam , user posted image
da e ziva i zdrava kerkichkata goooolema da raste !!! Guskajte se , gejte si se so user posted image i se najubavo !!!

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1104
29.12.2012 1:24:08   
Фиданче
Zdravo user posted image , jas nemav pristap do forumive i mnogu mi nedostasuvavte, se naviknav na vasuser posted image .
Inaku vcera bev vo GAK, me gledaa na Eho, pa na CTG i rekoa se e super, na kontrola po nova godina ili po potreba user posted image . user posted image e uste karlichno ama mi rekoa ako ne se svrti prvo ke sme probale so provokacii da se svrti pa ako ne na kraj carski :P , od utre sum 39 nedela.
Sega da ve prasam. Mene od 19ti pochna da mi natiska nerv bebuvche, taka e postaveno, i od den na den se poveke me boli kichmata-krstot i nozete(pochna prvo desnata,pa vcera dvete, a vecerva nakaj levata mi se prefrla) D-rkata reche nisto nemozam da napravam ke mi pomine po poroduvanje. Fino toa, nego jas rechisi i nemozam da se dvizam. Edvaj odam do toalet a doma se mi e skali.
Aj nekoj ako znae kako dasi olesnam da mi pise zosto se nerviram nisto nemozam da si sredam user posted image
Pozdrav do site i so lesno user posted image

< Поракaта ја уредил Фиданче -- 29.12.2012 1:26:05 >

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1105
29.12.2012 10:29:44   
Ring
Уф бре Фиданче, не знам што да ти кажам...
Ништо, да си фатиш некоја позиција во кревет кај со нема да те притиска толку и да си одмараш....по потреба ќе се раздвижуваш, ќе стануваш....
не знам , да пробаш Витмаин Б6 , знам дека делува , ги релаксира нервите !

Непосредна врска до пораките: 1106
29.12.2012 11:48:37   
Zoja
user posted image fala ti Fidanche
daj boze tebe so lesno da ti e poragjajot , i ti sitno broish - miruvaj povekje za problemot neka te tintraat po doma ne mora pa da shetash pa- sea Nova Godina pa filmchinja pa ruska kiflichki mh mh mezete so meshko - naspij se ubavo plus poshto posle kje stradash od hronichna nenaspanost kako mene user posted image budenje na saat ipol za cicanje - grogi sum user posted image

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 1107
29.12.2012 14:23:26   
Dreamline
Nadbet ziveam vo stranstvo i ke se poragam tuka vo drzavna bolnica. Ovde nema privatni, a i tie kaj nas sto se se fabriki za pari samo. Davaat epiduralna ako si pobaras i jas planiram zdravje boze da zemam.

...nokeska me razbudija silni bodezi i menstrualni bolki vo stomakot..leleee se blizi kaj i da e...

Fidance toa sto te boli karlicata e od hormonite. teloto se priprema za poragaj. moze duri i posle poroduvanje da te boli, deka se sirat koskite vo karlicata. Izdrzi nema drugo. Napi se eventualno apce protiv bolki.

Aj so lesno na site...user posted image

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1108
29.12.2012 23:57:23   
Фиданче
user posted image Fala vi na podrskata, pochnav da pijam bedoksin, me boli samo koga se dvizam a i pochnav da lezam poveke,ma rechisi celo vreme user posted image da iskoristam sega, sto vikate , da me potintraat po doma a i da se odmoram dodeka mozam user posted image . Mi rekoa moze da se proba da masira kicmata , moze i da pomogne pa ke vidam vecerva kako ke bide.
Pozdrav do site i so lesno user posted image

Непосредна врска до пораките: 1109
1.1.2013 13:10:17   
sanja.des
SREKNA NOVA 2013 user posted image OVAA GODINA BIDETE SREKNI ISPOLNETI RADOSNI,ODNOSNO BIDETE NAJDOBRI MAMICKI ZASTO KE GO DOBIEME NAJDOBRIOT PODAROK STO GO POSAKUVA SEKOJA ZENA

Непосредна врска до пораките: 1110
1.1.2013 14:15:30   
dezdemona
Srekna nova 2013 na site rr , site zelbi da vi se ispolnat, mogu zdravje, ljubov, sreka, beriket, i najvaznoto po 1, 2 bepcinja vo novava godina.

(Одговор на членот sanja.des)
Непосредна врска до пораките: 1111
1.1.2013 17:52:06   
JanaMarija
SREKNA NOVA GODINA NA SITE IDNI MAMICKI- VO NOVAVA 2013 DA RODITE ZDRAVI BEBCINJA A VIE USTE POZDRAVI ZA DA GI CUVATE

Mene 2012 mi bese najsrekna godina vo mojot zivot-ja dobiv mojata mala princeza Jana , se nadevam ovaa godina ke bide vasa godina :)))

Go sakam zivotot

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1112
1.1.2013 18:12:56   
butterfly queen
Zdravo meshenca Srekna neka ni e Novata 2013 pa na site da ni donese zdravi zivi bebenca i so lesno da ni e!
Jas sum 30 nedeli i Vo poslednive 2 nedeli na 2 3 pati osekam bolka bas pod rebrata kaj obicno zeludnikot sto boli pa si vikam sto moze da e ?Ima li nekoja od vas nesto slicno oseteno? poz xxx

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1113
2.1.2013 9:42:33   
Pixa
Срекна 2013 и од мене, и со лесно на сите труднички.
Butterfly queen, може да е желудникот, да притиска бебушот таму, ама може да биде и нешто посериозно. За да бидеш сигурна моја препорака е да го следиш притисокот, и тоа измери го неколку пати во денот во различно време за да не ти се качува случајно. Ако не ти е покачен нема зашто да се секираш, за неколку недели ќе се спушти бебето и ќе ти даде да дишеш слободно user posted image ама ако ти е висок, одма на гинеколог. Мене при крај на бременост ми се качуваше притисокот и имав болки под ребрата и плус неколку пати ми се случи да ми се стемни и излезе дека е прееклампсија. Не е баш некој оптимистички пост како за во Нова година, ама барем во бременост подобро да се биде внимателен отколку оптимист user posted image

(Одговор на членот butterfly queen)
Непосредна врска до пораките: 1114
2.1.2013 16:09:38   
padme
MESINJA SREKNA VI NOVA 2013 GODINA VI POSAKUVAM LESEN PORAGJAJ I STO POSKORO DA SI SE GUSKATE SO BEBUSCINJATA. Jas veke 15 dena si se guskam so moeto bebuvce iako predvreme se rodi vo 36-ta nedela poleka poleka se zajaknuvame utre sme na prva kontrola inaku na poragjaj ne pominav bas ok sreka sto imav mnogu vrski se porodiv vo Cair dr. Jegenin me porodi se porodiv so celosna anestezija toa pomina ok ama posle toa 5 dena ne mi prorabotuvaa crevata stomakot mi se duese kako da sum bremena toa bese uzas se sobraa cel kolegium na dr okolu mene toa traese 5 dena poceli denovi so infuzii bev abe uzas uzas so crevo vo anusot bev 5 dena i 6 den veke bev podobra 7 den me pustija doma samo vi kazuvam sreka sto imav mnogu vrski inaku nikoj ziv ne te gleda ama ete nie sme zeni pa posilni sme od se pa koga ke go vidis bebuska se zaboravas mojot bebus bese 4 dena vo inkubator pa posle go izvadija

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 1115
2.1.2013 16:31:45   
Snowhite RR
Ај здраво и среќна нова и од мене. Јас пред некој ден бев на преглед и искрено прегледот ми беше катастрофа и тоа бактерија во мокрачата, низок хемоглобин, на ПАП тестот ми излезе ХПВ вирус и на крај кога ми рече легни да го видиме бебушот, излезе дека е за 2 недели помало. Стварно се разочарав, не можам да разберам зошто не се развива, првите месеци секогаш беше поголемо за неколку дена, а сега дури за две недели помало. Докторката цело време ме испрашуваше околу исхраната и внесувањето на витамини. Од страна на витамини земам витрум пренатал и се разбира колку што можам и колку што има во овој период природно овошје и зеленчук и плус се грижам околу исхраната да биде разновидна и здрава. Е сега не сум како некои трудници да јадам буквално за двајца, ама редовно јадам и ужинам и не мислам дека е од исхраната, зашто колку и да не јадам, бебето ќе си земе колку што му треба, можеби јас нема да се поправам, ама мислам дека тоа треба да напредува. Не знам што може друго да биде причина што помалку заостанува. Додуша докторката рече, ако не заостанува до 4 недели не се смета за некој проблем, зашто сите бебина не се исти, ама како и да е, јас се насекирав малкуuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1116
2.1.2013 16:34:16   
Beatris
Сноувајт зошто не отидеш да те види и друг доктор? Сигурно не е ништо страшно, него чисто ти да си ги смириш мислите...

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1117
2.1.2013 16:54:11   
Палешка РР
И за Миа велеа дека заостанува 2 недели, но тоа многу не ме секираше бидејќи докторката ми тврдеше дека сум забременила на 14 ден од циклусот, а јас со сигурност знаев дека забременив на 21-от ден (мерев базална температура). Не може сите бебиња да се развиваат по ЈУС, некои се раѓаат помали, некои поголеми. Сноувајт, мене ми препорачуваа суво овошје за развој на плодот, сега го има во изобилие и нема штетни шеќери, јади и не грижи се. Консултирај и друг доктор но мислам дека не е загрижувачки ништо, освен инфекцијата.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1118
2.1.2013 19:52:42   
Snowhite RR
Јадам и суво овошје, нон стоп купувам, дома не се оставам или брусница, смокви, урми, кајсии, а и аронија исто така и баш тоа најмногу ме изиритира, зашто стварно посветувам внимание на исхраната, цело време одам во Виталија киснам, или во маркетите сум стално на рафтовите за здрава храна и на крај испадна дека сум на диета. И ме изнервира зашто не ме праша ништо друго дали одам на работа, каква ми е работата, психичка, физичка, дали имам некој стрес. Додуша и Михаил беше помал, стално за недела и пол некаде, а ако сметам точно јас кога сум останата според мене, зашто и јас мерев базална, сум точно 2 недели помалку отколку што таа ми смета. Сега и таа ми вели дека не се сите бебина 4 кг, ама барем да стасаме до 3кг.
А што мислите дали има некоја врска тоа што го кревам Михаил на пример, зашто немам избор понекогаш кога ќе се заинаети морам да го кревам или ако не ќе ме изнервира и на крај пак ќе го кренам, вака барем ќе се поштедам од нервоза

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1119
6.1.2013 17:44:25   
Dreamline
Sreken badnik i bozik vi posakuvam dragi trudnici i na site lesno poroduvanje i zdravo i zivo bepce :-)

Nesto ste ste stisale, ve nema. Se porodi li nekoj nov? Jas zamislete 39 nedela ja sitnam. Da mi recese nekoj deka ke doturkam do tuka ke mu se smeev. I aber nema bebeto za izleguvanje. Nikakov znak nemam osven nekoi menstrualni bolku navecer- ama nemam prethodno iskustvo i neznam sto bi mozelo da bide. Najverojatno se lazni kontrakcii. Velat ke znaes koga ke dojde momentot, ama ajde da vidime.
Iskreno veke pocna nervoza da me faka. Si velam strav ne strav ajde pobrzo da se porodam. Ne se izdrzuva edvaj odam a noke od kiselini edvaj zaspivam.

Padme- ti so carski li se porodi? A toa za crevata lele epten zeznato, kjuti si imala sreka deka vrski, inace sto velis nikoj ne te gleda.

POzdravuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1120
6.1.2013 17:50:34   
Фиданче
Zdravo mili moi. Srekna nova i bozikni praznici,se sto sakate da vi se ispolni! Mene naĵgolemata zelba mi se ispolni :-)
Na 31.12.12 mi stigna najubavoto paketche :-) mojata najslatka kerkichka!
zavcera si dojdovme doma,Se porodiv vo gak so carski, sega sme super i solidno pominav.Koga ke imam vreme ke vi pisam poopsirno, me bara srekichkata :-)
Pozdrav i so lesno

Непосредна врска до пораките: 1121
6.1.2013 18:37:46   
Dreamline
Fidance da ti e ziva i zdrava kerkata sto godini :-)
user posted image

Pisi ni detali koga ke imas vreme user posted image Pozdrav i srekni praznici.
Se nadevam naskoro ke se citame na forumot bebeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1122
7.1.2013 0:14:02   
Simona_k
Фиданче среќна нова стварно си го добила најубавото пакетче,а воедно и златно париче за бадник!
Честитки здрави и живи гушкајте се сегаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1123
7.1.2013 9:19:02   
Zoja
user posted image user posted image user posted image Fidanche chestito user posted image da ti e zdravo zivo i veselo da raste so roditelite- da ve raduva user posted image user posted image
znacho nova godina vo bolnica si proslavivte user posted image super
Ajde chuvajte se i uzivajte vo najubaviot period od vashite zivoti user posted image

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 1124
8.1.2013 12:12:44   
sanja.des
Fidance neka e zivo i zdravo bebuleto da VE napravi najsrekni i gordi roditeli
...mili user posted image ve molam za pomos,38 nedela sum i vcera koga stanav imav kafeav iscedok na gakite,odma otidov na klinika tamu me stavija na CTG se ispadna vo red,posle toia doktorot me gledase dali sum otvorena ,ne sum uste,rece deka sum imala dovolno voda,a na 02.01 bev na pregled kaj mojata maticna taa se posomneva vo zamatena plodova voda ama posle so ispituvanja se vospostavi deka ne e,nokva povtorno koga stanav pak imav takov iscedok kako so krv malku,a sabajlevo nemam,VE MOLAM da mi pisete dali nekoj imal takov problem,sto da pravam a nemam nikakvi bolki

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1125
Страница:   <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?