|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
3.2.2013 15:39:54   
profesorica
јас ако се разбудам после не ме фаќа сон едно 2-3 саати врти се преврти се...а и тешко ми иде и свртувањето од болки во карлица

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 1201
3.2.2013 16:40:30   
Simona_k
profesorica ме интересира дали кога се вртиш во спиење слушаш како ти крцка карлицата?Мене тоа ми се случува само навечер кога спијам дали дека подолго лежам во една положба

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 1202
3.2.2013 20:50:45   
marija/
фала на одговорите, многу ми помогнавте user posted image user posted image поздрав

Непосредна врска до пораките: 1203
4.2.2013 9:23:49   
profesorica

ИЗВОРНА ПОРАКА: Simona_k

profesorica ме интересира дали кога се вртиш во спиење слушаш како ти крцка карлицата?Мене тоа ми се случува само навечер кога спијам дали дека подолго лежам во една положба

до сега не ми се случило да слушнам да ми крцне али имам ужасни болки,. некогаш и кога се движам user posted image со првата бременост немав никакви болки во карлица освен при пороѓај

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

Непосредна врска до пораките: 1204
5.2.2013 12:44:55   
almaskopje
lele dragi trudnici sinoka se izvadiv od pamet,na 5 min imav mali minimalni kontrakcii od po nekoja minuta,si vikam sto ke pravam sega a 31 nedela sum,Dali i na nekoja od vas vi se pojavuvaat veke ovie simptomi dali e toa normalno za ovoj period,vo petok imam zakazano na ginekolog,a do togas ke se plasam vaka kako sinoka....

Непосредна врска до пораките: 1205
5.2.2013 12:47:01   
almaskopje
dali site kako mene imate mali kontrakcii vo ovoj period,inaku 31 nedela sum ama custvuvam po malku bolki vo kicma i menstrualni,leeeleee...

Непосредна врска до пораките: 1206
5.2.2013 12:52:59   
arh_diz
almaskopje KLIK za lazni kontrakcii

Биди тоа што си

(Одговор на членот almaskopje)
Непосредна врска до пораките: 1207
5.2.2013 13:17:12   
katalina1
Da se nadovrzam na temata, i jas imam bolki dole epten niskoto kaj sramnata koska.Potocno me bolat sramnite usni i preponite...ne mozam da odam nekogas od sto me bocka.user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1208
5.2.2013 15:52:41   
Фиданче
Do petok miruvaj, nemozes da znaes sigurno sto ti e samo ne se dvizi mnogu, pa d-rot ke ti kaze sto e user posted image Pozdrav i so lesno

Непосредна врска до пораките: 1209
5.2.2013 19:50:55   
Simona_k
Алма колку што имам читано нормално е да се појавуваат контракции после 30 недела,не е страшно,доколку не се јавуваат неколку пати во текот на денот
Еве мене не ми се појавиле уште,а ми се случува она што го напишала Каталина тоа ли се контракции?

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1210
5.2.2013 21:52:11   
anailisav
zdravo user posted image ,eve me i mene ovicijalno veke vo treto tromesecje,od denes vleguvame vo 27 nedela,bevme denes na kontrola,fala mu na gospod plodot dobro si napreduva,grloto na matkata mi e vo red,tvrdo e i e zatvoreno,samo plodot ne e ubavo namesten so gazeto e nadolu,no toa e najverojatno bidejki matkata mi e so arkuatna forma pa najverojatno so carski rez ke se poragam poradi toa.
mi prepisa doktorot i nistatin bidejki sum imala kandida,nekoja od vas gi koristela li ovie?
pozdrav4e i so lesno na site
Gospod neka ne pazi i stiti i nas user posted image i user posted image
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1211
6.2.2013 13:00:32   
marija/
Здраво рингерајки, јас сакав да Ве прашам во врска со мојата бременост, јас сум бремена 31 недела ама овој четврток осетив болка доле кај срамната коска и препоните и имав крварење и отидов на преглед кај матичната и таа ме прати како итен случај во болница и таму ме оставија да лежам 3 дена и ме пуштија и сега сум на лекови од кои се запре крварењето и ми кажаа дека се е во ред со бебето и дека сум имала некои знаци кои покажувале дека се отварам а само што почнав 8 месец и ми е страв за бебето, не знам што да мислам премногу сум исплашена и сакам да Ве замолам ако има некој искуство или знае нешто врска со ова крварење да ми каже user posted image user posted image user posted image user posted image Премногу сум исплашена
Извинете на долгиот пост, се распишував

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1212
6.2.2013 20:00:35   
anailisav
marija stom zaprelo krvarenjeto i ti rekle deka e vo red se so bebeto,nema zosto da panicis,sega samo kolku sto mozes poveke miruvaj,stanuvanje za wc i za jadenje samo,i prasaj si ako ima znaci za predvremen poragaj neka ti prepisat inekcii za zreenje na plodot koi ke mu pomognat na bebceto vo disenjeto iako se rodi ne daj Boze predvreme.tie inekcii ne se stetni eve i jas ke gi primam nekade 32 nedela bidejki kaj mene postojat sansi za predvremeno raganje i preventivno mi rekoa deka e podobro da se primat otkolku bez niv.pozdrav i se nadevam ke se najde i nekoj drug poiskusen koj ke moze da ti odgovori,jas sepak ne sum imala vakvo iskustvo.
pozdrav i so verba vo Boga se ke bide vo red

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1213
6.2.2013 20:49:57   
marija/
anailisav многу ти благодарам за одговорот и само да знаеш колку ме смири со одговоров, а сега кога ќе одам на контрола ке прашам за инекциите user posted image Уште еднаш ти благодаарам за одговорот и секако вербата во бога треба да биде најголема и само со позитивни мисли user posted image

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1214
6.2.2013 23:17:15   
almaskopje
zarem postojat inekciii za da ne se rodi predvreme dali toa vazi i za posle 36 nedela?primer da go nosam barem do 38 nedela ili poveke, ili samo za pred 36 nedela se tie inekcii

Непосредна врска до пораките: 1215
7.2.2013 12:32:56   
butterfly queen
Alma tie inekcii se za pred 36 nedeli i se za pobrzo sozrevanje na belite drobovi na bebeto vo slucaj da se rodi pred vreme da moze da dise samo, zatoa sto na bebceto belite drobovi se do 36 nedela ne se celosno dorazvieni a posle 36 nedeli i da se rodi bebeto e celosno razvieno belite drobovi mozat da funkcioniraat bez nikakva pomos od aparati za kislorod. poz

Непосредна врска до пораките: 1216
7.2.2013 12:58:14   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: marija/

anailisav многу ти благодарам за одговорот и само да знаеш колку ме смири со одговоров, а сега кога ќе одам на контрола ке прашам за инекциите user posted image Уште еднаш ти благодаарам за одговорот и секако вербата во бога треба да биде најголема и само со позитивни мисли user posted image

Marija, vo ovoj period treba da jades mnogu suvo ovosjel i da ne jades bel leb i beli testa.
Ova go zboruvam od moe licno iskustvo kako i od iskustvo an bliski lugje sto imale iskustvo so predvremeno porod. Samo dobra hrana i obavezno Flosteron za zreenje na belite drobovi na bebenceto.
So srekja i so lesno, se nadevam deka se kje bide vo red i voopsto nema da dojde do predvremen porod.

Непосредна врска до пораките: 1217
7.2.2013 16:11:53   
marija/
dosticktage ти благодарам на одговорот, верувај ми дека сум многу посмирена сега кога знам дека имам и ваша подршка оти јас и сопругот живееме сами и секоја помош и секој совет ми е добредојден, да се надеваме дека нема да дојде до предвремено породување. Поздрав!!!

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1218
7.2.2013 16:44:57   
Simona_k
Alma kако си?поминаа ли контракциите?
А овие инекцииве се за зреење на белите дробови на бебето,а не за спречување на предвремено породување.
Мarija јас и ти сме тука некаде...јасе сега влегов во 31 недела ги имам истите болки како тебе само што не е дојдено до крварење.
А штом ти рекле дека ќе биде добро,зошто да не биде?
Ти не се грижи не си додавај стрес,внимавај повеќе на себе,повеќе одмарај и не кревај ништо потешко од чаша вода.Поздрав

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 7.2.2013 16:45:27 >

Непосредна врска до пораките: 1219
7.2.2013 19:03:47   
almaskopje
Jas Simona neznam sto da kazam ,vtora bremenost mi e ama isto kako na prvo da sum bremena,nisto ne se sekavam kako mi bese na prvoto pred 6 god.no sega mi e mnogu potesko rano mi e 31 nedela sum a sekoj den custvuvam blagi kontrakcii a osobeno noke spiejki mi se slucuva,pocna i dole kako sto kazauvate i vie sramnata koska kako da me boli,se mi se cini me pece,me pritiska abe sto da ti kazam,utre ke odam da vidime sto ke bide...vazno ne e se kako sto treba ama toa e se nadevam nema da podrani bebetoo,ti Simona kako si?

Непосредна врска до пораките: 1220
7.2.2013 19:57:58   
Simona_k
Различна бременост,различни реакции...Јас родив пред 2год и 8 месеци и уште свежо се сеќавам на носењето на бебињава и не е исто ...
Секоја бременост прича за себе
Ти срце утре ќе си одиш на контрола и ќе те чекам тука да ми напишеш дека се е во ред!ок?
Јас сум горе-доле добро,бебево доста ме мава,ме боли карлицата,срамната коска,навечер кога се вртам за спиење(станувам 100 пати за во веце)слушам некое крцкање на коски па кај е ќе се раскостамuser posted image ,притисокот ми беше 2-3дена повисок па пцуев по времево,и ребрава почнаа да ми страдаат ако не е едно-друго е
И јас сум во среда на преглед да да видам господинов дали се наместил веќе за природно или царски ќе биде пак

Непосредна врска до пораките: 1221
7.2.2013 21:11:13   
almaskopje
moze ke se svrti ima vreme aj jas da vidam sto ke mi kaze utre dr i ke pisam a isto i ti,i site drugi pisete se za razmenuvame mislenja zosto kako se blizi vremeto se poveke panicime

Непосредна врска до пораките: 1222
7.2.2013 22:04:19   
marija/
Simona, мене ми кажаа да лежам цело време и да станувам само за во wc и за јадење, и се уште докторите не ми ја кажаа причината зошто крварев ама и мене цело време ме боли кај препоните и срамната коска и кога се поместувам при спиење ама јас имам и уште еден проблем цело време имам киселини со се пробувам да ги смирам, Позз до сите и со лесно нека ни е на сите и јас се надевам дека ќе нема предвремено породување, а инаку јас денеска почнав 32 недела и контрола сум во понеделник user posted image

Непосредна врска до пораките: 1223
8.2.2013 17:12:08   
Simona_k
Taман работа Мацо,какво предвремено породување да не слушнам уште еднаш!
Ние сме храбри и јаки мамички таква работа кај нас нема

Непосредна врска до пораките: 1224
8.2.2013 19:09:52   
Simona_k
Аlma Како помина пиши те мислам

Непосредна врска до пораките: 1225
Страница:   <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?