|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
16.5.2013 15:46:22   
Melanija RR
princessa токму на тоа мислев важно е да се знае што со што оди,најмногу железо со витаминЦ, исто и железо од растително со железо со животинско потекло.Пример месо со блитва.Ќе стокмам еден пост од она што го најдов на нет како совет за сите од почеток на бременост до крај.
Ова стварно се добри правила кои ќе ги знаеме за понатаму во живото.
Јасна ми е поврзнаост на хемоглобинот со железото , но знаеш ли некој баланс,Зошто добив на железо а не на хемоглобин?Совет

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1451
17.5.2013 14:37:59   
Nate76
Melanija da ti kazam super ti e zelezoto bravouser posted image
Mene na krajot na 7-mi mesec mi padna na 7.6 a mesec dena pred toa mi bese 15 i plus piev celo vreme Legofer sirup i pak se namali upola a hemoglobinot 9.8. Sega na poslednava kontrola mi go zameni doktorkata Legoferot so Tothema ampuli koi treba da gi pijam so folna kiselina i veke deset_ina dena pijam pa ke vidime na krajov na mesecot ke proveram pak.Inaku i jas pazam 2h pred da gi pijam ampulite i 2 h posle ne vnesuvam ni hrana ni kafe ni mlecni proizvodi pa ke vidime doktrokata mi vika epa dve decinja se si crpat user posted image
Inaku samo sto se vrativ od Sistina bev kaj dr, Drasko mi pravese skrining za srcata na bebinjata i se si e super user posted image Inaku momentalno sum 30n + 1 d

< Поракaта ја уредил Nate76 -- 17.5.2013 14:38:28 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1452
17.5.2013 16:22:21   
*devojce*
Za nepoln mesec zelezoto go kaciv od 13 na 21.Sekoj den taze ceden sok od cveklo,morkov,jabolko,portokal kivi.Portokalot i kivito moze da gi zamenite so bilo koe drugo ovosje, bitna e kombinacijata od prvite tri.Od apcinja pijam samo pregnazon i vit.c i sega pocnav magnezium sumleti.Probajte...

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1453
17.5.2013 17:23:03   
Nate76
Ovosjeto e mnogu vazno za krvnata slika ama kaj mene ovojpat izgleda deka se bliznaci pa zatoa inaku jas sekoj den unazad godina ipol pijam svez sok od cveklo, morkov, portokal, limon ,jabolko, jagodi ,cresi, brusnica susena ,orevi ,badem,i kalinka banana kajsija malina kapina ,drenki ,citron aronija, med, ananas i moze nesto sum propustila ama set_o ova vo blender kako Smoothie i veke podolg period go pijam sekoj den ama sepak na kraj mi zatrebaa i hemikalii(kako sto jas si gi vikam a ic ne sakam apcinja i vestacki raboti) ama moram user posted image

< Поракaта ја уредил Nate76 -- 17.5.2013 17:29:57 >

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1454
17.5.2013 18:04:31   
Melanija RR
Nate76 носиш близначиња и поинаку е кај тебе,а колку и што пратам одлични се на тежина иако се две user posted image user posted image
Се си е супер и си уживаат user posted image

Ние Рингераја некаде го најдов ова за покачување на хемоглобин а е скоро исто како ти и *devojce* што сте пишале мешавина од сок од цвекло, морков и јаболко.
За кивото скоро читав дека има повеќе Ц витамин и хранливи влакна отколку портокалот и лимонот.Голем извор на Ц витамин и препорачливо за е калинката и е нај јак антиоксидант.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1455
19.5.2013 1:25:24   
bebuv4eto
mamicki vo ponedelnikot na 13 05 2013 se rodi sinceto moe matej so carski rez vo drzavna vo sk ne bese leano ama eve se oporavuvam sega od vcera sme doma i sega se macime da naucime so cicanje jas imam malku mleko a
malovo masala se rodi 4580 gr 55 sm i mu treba hrana mnogu :) ali ke se snajdime nekako. ve pozdravuvame

Непосредна врска до пораките: 1456
19.5.2013 10:23:10   
temjanuska2
Bebuv4eto cestitki user posted image da ste zdravi i zivi i ti i Matej,najvazno e sto si se olesnila ke se oporavis bez gajle ,a za cicanjeto ke treba trpenie nemoj vednas da se otkazuvas.Mleko e mozno da ti dojde poveke otposle posto si so carski.Samo bidi smirena bez stresovi i jadi si normalno i zdrava ishrana.pozdrav

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 1457
20.5.2013 10:12:53   
Sajna
bebuvce cestitkii user posted image user posted image user posted image da ste zivi i zdravi

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 1458
20.5.2013 14:28:32   
lady_05
Bebuv4eto cestitki da ste zivi i zdravi user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 1459
21.5.2013 9:11:42   
*devojce*
Bebuv4eto cestitki da ste zivi zdravi veseli i dvajcata

< Поракaта ја уредил *devojce* -- 21.5.2013 9:12:33 >

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 1460
23.5.2013 19:25:31   
temjanuska2
Eve me mene na raport,bev na pregled denes i bebco e uste karlicno user posted image zgora i bucko e user posted image taka da sansite za carski mi se zgolemuvaat user posted image mada od utre sum 36 ned i uste ima vreme da se svrte moram da mislam i na toa deka moze i carski.Krvta mi e super uste brisevite vo ponedelnik i da cekam da resi maliot da izleze user posted image
Pozdrav do site mamicki user posted image

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1461
23.5.2013 19:47:09   
Melanija RR
temjanuska2 значи почнува финишот,важно се е во ред а сега царски или не , не е до нас user posted image

Непосредна врска до пораките: 1462
24.5.2013 10:27:31   
Sajna
temjanuska ic panika da ne te faka carski e odlicna varijanta ne se sekiraj ni prva ni posledna ne si samo da ste zivi zdravi se ke bide jaas so prvoto carski sum i sega zdravje me planiraat pak za carski ... jas bas sega odam na pregled pa se citkame posle pozdrav user posted image

Непосредна врска до пораките: 1463
24.5.2013 10:35:34   
slavicav
I jas so prvoto carski bev i najverojatno i so ova ke bidam zdravje.Tuku kako izdrzuvate na vremevo mene se mi stana teshko?I se reshi li nekoj ke odi na odmor so meshe;)???

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1464
24.5.2013 16:06:45   
marija/
bebuvce и од мене честитки за бебушот user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 1465
24.5.2013 19:03:30   
temjanuska2
Sekogas vikam pazi sto ke posakas i za sto ke go molis gospod .oti ke ti go dade toa i pak mi se sluci istoto user posted image Uste na pocetokot na bremenosta si vikam ma podobro carski da ne se macam,da ne trpam bolki ,da ne me pravat epiziotomija i sega kako sto trgnale rabotite stvarno carski ke bide,pa sega nesakam da me secat ,ne sakam ovo nesakam ona.I mene ne mi se pogoduva,a vo pravo si Melanija ne e do nas kako ke bide dali prirodno ili carski.Mada seuste se tesam deka moze bebco da se svrte zatoa sto uste mi e visok stomakot bebeco uste ne e spusten dole,taka da pri spustanjeto mozebi ke se svrte user posted image

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1466
25.5.2013 10:34:30   
lady_05
Mamicki eve i jas da se priklucam vo poslednoto tromesecje user posted image .E sega za mala pomos doktorot mi rece da napravam ispituvanje na d-dimeri i hemostaza.D-dimerite mi se pokaceni na 1543 a rezultatite od hemostazata se ok malce poniski od referentnite vrednosti, e sega transfuziologot ne mi rece nisto onaka idi kaj maticniot i ke vidite sto kako, a ginikologot mi vika ne se mn. pokaceni ama deka moram clexane inekcii 10 dena po edna i posle pak na kontrola na transfuziologija.E sega citam deka za terapija od clexane treba preporaka od transfuziolog i malce sum user posted image .Dali nekoj od vas gi ima primano clexan bez preporaka od transfuziolog samo od ginikolog ili?

Непосредна врска до пораките: 1467
25.5.2013 11:27:18   
raklav

ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_05

Mamicki eve i jas da se priklucam vo poslednoto tromesecje user posted image .E sega za mala pomos doktorot mi rece da napravam ispituvanje na d-dimeri i hemostaza.D-dimerite mi se pokaceni na 1543 a rezultatite od hemostazata se ok malce poniski od referentnite vrednosti, e sega transfuziologot ne mi rece nisto onaka idi kaj maticniot i ke vidite sto kako, a ginikologot mi vika ne se mn. pokaceni ama deka moram clexane inekcii 10 dena po edna i posle pak na kontrola na transfuziologija.E sega citam deka za terapija od clexane treba preporaka od transfuziolog i malce sum user posted image .Dali nekoj od vas gi ima primano clexan bez preporaka od transfuziolog samo od ginikolog ili?

i jas imav pokaceni D-dimetrite 1200 i nesto mi bea gi merev vo sedmi mesec i maticnata mi rece da izbegnuvam sol bel leb testenini slatki i taka napraviv i si dojde vo normala a nikakvi inekcii ne primav

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 1468
25.5.2013 13:49:21   
Melanija RR

Некои лекари го даваат испитувањето на димери и хемостаза да се направи без причина а некои ако има некој индиција.Мене не ме прати да испитам јас прашав треба ли нешто дополнително ова она вика нема потреба се е во ред а инаку ме гледа на 2Д ехо.Ништо не е лошо да се испита.
И јас треба да се пријавам во ова тромесечје според неделите 27н+1д. но од 28 недела се броело трето тромесечје па ќе си сочекам со одјава и пријава user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 25.5.2013 13:51:32 >

(Одговор на членот raklav)
Непосредна врска до пораките: 1469
25.5.2013 22:15:22   
iviv
helooooo zenicki

Eve ne i nas vo poslednoto tromesecie od utre 28 nedela ja pocnuvame so momcive moi user posted image vo vtornik sme na kontrola pa ke vi pisam sto i kako .Na posledniot pregled se bese vo red se nadevam i na ovoj deka ke bide taka user posted image
So lesno site da go istrcme i posledniot krug user posted image

< Поракaта ја уредил iviv -- 25.5.2013 22:16:37 >

Непосредна врска до пораките: 1470
27.5.2013 20:04:46   
temjanuska2
Eve me mene pak da se pofalam user posted image brisevite mi se negativni,ctg ok ,samo da cekam bebco da se svrte i da izleze user posted image pozdrav do site user posted image

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1471
28.5.2013 8:36:08   
angelce83
Temjanuska2 vaka kako sto gi citam postovite, po nedelite izgleda deka i dvete sme tuka nekade so terminuser posted image Jas vekje vlegov vo 36nedela i jas pravev brisevi i se e ok, a istoto e i kaj mene bebeto uste ne e svrtenouser posted image Jas uste se nadevam pa kje vidime, tebe koga ti e termin i kaj kje se poragas??

Непосредна врска до пораките: 1472
28.5.2013 8:44:34   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: iviv

helooooo zenicki

Eve ne i nas vo poslednoto tromesecie od utre 28 nedela ja pocnuvame so momcive moi user posted image vo vtornik sme na kontrola pa ke vi pisam sto i kako .Na posledniot pregled se bese vo red se nadevam i na ovoj deka ke bide taka user posted image
So lesno site da go istrcme i posledniot krug user posted image

user posted image user posted image user posted image  Junaci ste vie user posted image

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1473
28.5.2013 8:59:57   
Sajna
Mamicki ... pravevte li skrining vo 32 nedela...jas treba naredna nedela da pravam pa me faka panika ... za sto e sega vsushnost toj skrining? Prasuvam bidejki so prvoto dete nemase vakvi raboti ...i se mi e cudno

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1474
28.5.2013 19:20:27   
lady_05
Mamicki pogore pisav vo vrska so ispituvanjeto sto go pravev za D-dimeri.Bev na trasfuziologija i dvajca transfuziolozi mi rekoa deka d-dimerite ne mi se visoki i deka hemostazata e ok i nema potreba od clexane inekcii a ginikologot mi vika da primam 10 inekcii user posted image i sega care a so postelkata na posledniot pregled bese se ok i bebusot si bese ok, sega stvarno neznam sto da pravam user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1475
Страница:   <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Zenski iminja
Blue Glow

Ringerajki Vasheto ceneto mislenje !!!

Mia (46%)

Ana (54%)

Број на сите гласови: 91

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!