Mamickaa -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела (30.9.2013 19:11:01)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: topce ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy A zenski da ve prasam, znaete li za nesto sto moze da ubrza kontrakcii i poragaj?! Jas veke 2-3 dena imam kao kontrakcii ama se smiruvaat. A iskreno, mi se brza. Veke odamna e bebevo spremno, ama nekako kilavo, gurni me da kinisam rabotava. и јас го имав истиот проблем и што се не пробав, се качував по скали до пети спра 2 пати на ден, пешачев по 3 километри секој ден, едно време ми текна почнав да чистам по дома што се не пробав, а бев 3 цм отворена, ама кога нејќе да излегува нејќе па нејќе.и ја надносев 5 дена и петиот ден ми ги извадија чепот и се породив.така да Yummy Mammy кога бебе ќе реши дека му е време тогаш ќе биде. Девојки фала ви многу на одговорите,успеавте малку да ме смирите,иако мојата матична беше мртва озбилна,а и не и верувам многу многу...мм ме убедуваше да ја сменам,ама ај викам сеа при крај да не се малтретирам се јово на ново... Инаку Yummy мила зашто брзање...ќе биде миличка,кога тоа ќе сака,инаку може со провокација,ама сепак тоа е со сила,самото име кажува да се провоцира со сила да излезе...инаку еве јас ќе ви споделам нешто што го дознав од една моја добра пријателка што неа и го кажала сосема трета и на двете им помогнало,се надевам и на мене и на сите што сакате тука да пробате,не е ништо штетно,а се работи за побрзо отварање за породување...значи еве сега како Yummy сака побрзо да се отвори,а се е во ред со бебето и е спремно,може со сопругот да се погалат малку(народски кажано[sm=smiley36.gif]) и да сврши сопругот во неа и нека полежи малку,значи тоа го омекнувало грлото на матката и истовремено ја ширело и овозможувало побрзо отварање...па девојки може да се проба,јас сум за,ама сепак кога ќе добијам зелено светло од доктор дека бебето е спремно и се е во ред за искачање...[sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|