RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (5.2.2015 9:45:52)

[sm=nosecka.gif] јас сум слишнала дека во третотромесечје знаеле да се вратат мачнините, а да стои и доа дека во ова тромесечје се повеќе може да паѓа железото бидеји бебе повеќе зима.Проверувајте крв

Mihaela 2010 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (5.2.2015 13:39:19)

Rezultatite se vo red sega mi javija,utre ke idam da sj gi zemam

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (5.2.2015 18:06:39)

zdravo trudnicki kako stee[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] eve jas ustre vleguvam vo 36 nedelaa poleka poleka ni se blizi krajot [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (6.2.2015 23:01:43)

[sm=nosecka.gif] за да сите информации во врска со испитувањата кои ги правите на Трансфузиологија, најдобро и најпрегледно ,да ги пишувате ваши искуства во темата Испитувања во бременоста

Од сите тромесечја ако се префлат постовите со дата немаа да има прегледност и информациите ќе се измешаат. Се надевам дека нема да ви пречи [sm=smiley1.gif]

maleckoo -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (7.2.2015 21:13:59)

Zdravo mamicki.
I jas oficijalno da vi se priklucam, iako ve sledam od samiot pocetok...Jas sum 31 nedela i popoleka odbrojuvame so bebusko. Sakam da prasam samo dali ima nekoja mamicka ko mene sto ima dosta cesto bolku vo dolniot del na stomakot, ko jajnicite da ja bolat. Jas sum so utrogestan od 20ta nedela i poveke odmaram otkolku sto odam na rabota, ali do sega bolki si imam barem 2-3 pati nedelno. I kako raste bebusko valjda poveke nateznuva i se se pocesti[sm=smiley13.gif]

Ivanushkaa -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (8.2.2015 12:13:54)

Zdravo maleckoo i jas sum 31 nedela[sm=bravo.gif] i imam slicni problemi kako tebe, skoro sekoj den me tishti stomakot dolu, kicmata i nekako mi nateznuva nadolu me vlece nekako stomakot, pa i jas gledam poveke da odmaram. se dodeka ne se golemi bolkite i na intervali ne se sekiraj, ma da iskonsultirajse so ginekolog.jas zavcera bev na kontrola i mi kazaa stom mi e dovolno dolgo grloto na matkata da nemam gajle, deka moze da se lazni kontrakcii ili ednostavno si se siri bebeto i refleksi se od kicmata.....pa sega da se nadevame deka se ke bide dobro i da izdrzime do 9 mesec.Inaku sekoja vecer mi e tesko spienjeto me tisti stomakot i kicmata i samo se filmam ne daj boze da nese predvremeni.....ama so gospod napred pa da se olesnime koga ke treba...i da se izraduvame na zivi i zdravi bebushki....pozz i do site [sm=smiley1.gif]

Ivanushkaa -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (8.2.2015 12:17:29)

Inaku i jas koristam utrogestan sekoja vecer....i taka do 34-35 nedela mi rekoja moze dvajca ginekolozi...pijam dva pati magnezium od po 250 mg. i b6. Inaku drugi meshkivci kako se osekate, nekoi ispituvanja pravite vo ovoj period....kakvi brisevi se pravat vo 35 nedela? i kako se mamickite sto se pri kraj...pa ajde da citame ubavi porodilni prikazni :*

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (8.2.2015 12:17:41)

maleckoo добре дојде на РР [sm=bravo.gif]

Труднички ако не постојано болка тоа е баш теина но тоа е бебуш почнува да тежат а ќе тежат се повеќе

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (8.2.2015 19:17:04)

eve i jas da se seftosam vo ovaa tema od deneska 27 nedela ima uste mnogu do kraj no sega pobrzo ke vrvi vremeto,inaku vcera cela den mi se stvrdnuvase stomakot koga lezam nisto vo red e koga ke stanam se stvrdnuva no bolki nemam togas nokeska me bolese stomakot kako za dobivanje ne spiev dobro kaj ne mi otide pametot,deneska fala mu na gospod sum podobra odmaram pocesto,toa od vcera najverojatno bea lazni bolki...sega vo poslednoto tromesecie stomakot treba pocesto da boli bebeto pobrzo raste stava na kilaza i normalno pritiska na jajnici i besikata...

Mihaela 2010 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (8.2.2015 19:46:54)

Jas za nekoj den vo 30 nedela vlagam..poleka no sigurno se priblizuvam[sm=smiley1.gif].
Denovive pa da ne se urocam polna so energija sum.na rabota ne odam ama pa vikendov se ubivme od setanje ..i bas mi prijase
Krvna slika planiram sledna nedela da napravam pa na 20.02 sum na pregled kaj maticnata.retko osekjam ko menstrualni bolki, mozebi ednas vo denot.odvaj cekam da odam na pregled ds vidime do kaj sme.

Malecka23 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2015 11:42:41)

I jas da ve pozdravam.Utre vlagam vo 31 i se nekako mi se cini brzo ke projdat i poslednite nedeli do 9ti mesec.Vaka ok se osekam osven sto sum malku ko tereten voz brzinata si ja izgubiv pa mi treba vreme za poveke rab a i brzo se umoruvam.Konecno malku od malku regulirav spienje.VIkendov turbo mi bese bas se premoriv ama pa i ubavo mi dojde:).Utre idam na transfuziologija za proverka pa ke vidime sto ke napravam.I jas osekam kako mentrualni bolki ama slabi se na sekoj 2-3 den eventualno.Otkoga go pocnav Osteocare ne sum imala pogolemi bolki i dobro funkcioniram,Vcera konecno dokupiv nekoj rab za bebe i taka.Mn se slatki[sm=smiley36.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2015 12:04:35)

Eee malecka jas i ti tuka nekade sme so teranjevo.
Jas ko da se podrekov, sinojka durj se isplasiv od laznive kontrakcii ama bas cela nokj oko ne sklopiv se mi se cinese ko precesti da bea..ama me terase na kakanje[sm=smiley36.gif]pa taka dva pati vo nokjta si stanuvav.citam periodov ke si bidat zacesteni.duri sakav denes kaj maticnava da pojdam ama ete nov den se e ok

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2015 20:49:04)

zdravo [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif] kako ide kaj vas... eve jas deneska bev na kontrola i doktorot mi rece deka e mozno za dve nedeli ili porano da se porodam deka do termin nema da guram.. ne znam kako go vide toaa i kolku e toa tocno hmm inace ja sum 36+3 dena..... inace rece deka bebcevo bilo namesteno so glavata mn dole kako za pred poragaj ne razbiram stvarno kako dojde do toj zaklucok deka mozno e porano da se porodam i se mislam kolku da veruvam vo toa [sm=zmeden.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2015 20:53:36)

Ana mari pa taman ke si bides 38 nedela pa toa i ne e rano.uzivaj i so lesno uste malku ke se guskas so bebusot.iskreno odvaj cekam i jas da dojde denot.

lukajana RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (9.2.2015 23:50:40)

Ана мари мене првото дете ми е родено 36+1 здраво право 2,5 кг а 38 недела е супер тоа е веќе пораснато и со солидна килажа.Докторот може да види за колку време ке се породиш според плодовата вода или цервиксот ако ти го мерел ама тоа е претпоставка што не мора да значи дека е точна.За тебе е битно да си уживаш веќе си во деветти и пороѓајот не треба да те изненади набрзо ке се гушкате со [sm=duda.gif]

Malecka23 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (10.2.2015 11:56:43)

Ana mari 38ti e epten taman.(ti mesec si i veke mozes da cekas vo bilo koj moment.Taka da ic ne mu se sekiraj brzo ke se guskate so[sm=duda.gif]

maleckoo -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (10.2.2015 21:47:23)

Ivanushkaa jas idam na 3 nedeli na kontroli i otidov i kaj drug ginekolog za sekoj slucaj i sve e dobro so bebusko a na mene mi kazuvaat da lezam i odmaram... I taman vo ponedelnikot bev na kontrola i si go vidov i bebusko super napreduva i posle pregledot nekolku saati me fatija strasni bolki otpozadi odnosno bubrezite... Pa ajde pak po lekari, bubregot desen otecen i mi rekoa deka imam ili kamen ili pesoce ali ne mozat da vidat sto e, posto bebus e namesten na taa strana i tezi na kanalot i mi rekoa da se nadevame deka ke se pomesti ili vaka ke guram do poragaj :(. Iskoci deka bolkata i prethodno sto sum ja imala bila od bubrezite a ne samo od bebusk sto tezi :(
Znam deka moram da bidam optimista i da izdrzam da pomine barem 8 mi mesec, pa makar i so bolka samo se da bide vo red so bebusko[sm=smiley13.gif]
Pozdravce i do drugite mamicki i neka im e so lesno :)

Ivanushkaa -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (11.2.2015 15:53:47)

Maleckoo mora da izdrzime se ......fala bogu sto bebceto e super i sega znaes od sto se bolkite :/ Inaku abe kako mozese jas i ti isto problemi imame hehe eve i jas maka macam so bubrezite, imam postojano bolki i tistenja imam kamcinja i pesocinja vo niv, i besikata mnogu me podboluva i tesko mokram, moram da napnam pa da izmokram a slab mlaz.... inaku vo 5 mesec imav dve nedeli napadi na leviot bubreg i isto se cudev so e kako e koga otidov mi kazaa deka imam zaglaveno edno kamce, pa mnogu tesko so tie neizdrzlivi bolki ama fala bogu brzo go isfrliv kamceto i sega samo boga molam da izdrzam do kraj a da ne trgnat drugite [sm=smiley13.gif] daj boze so lesno da isterame do kraj..ama bebcevo so nozete me tuska nakaj bubrezi osekam a pak so racinjata dolu po beshika me udira.....[sm=zmeden.gif]. i koga davam mokraca postojano imam urinarna infekcija so pokaceni eritrociti i leukociti vo urina pa pijam non stop caevi sekoj den, od kamilica i brusnica najmnogu...pa me smiruva malku bolkite, a poretko uvin po edna casa.....mi rekoja kogaj ke se pojavat strasni bolki moze paracetamol a vo retki slucaevi i spasmex.....ama toa za nedaj boze[sm=smiley13.gif] ke idam i urinokultura pak da napravam za ovoj mesec.... minatiot imav dve bakterii eshirihia i enteroccocus pa piev pancef [sm=smiley19.gif] pa sega daj boze da nemam nikakva bakterija.....

Da stegneme zabi i 8 mesec da go izdrzime pa posle ke cekame samo....[sm=duda.gif] naredna nedela sum na kontrola pa edvaj cekam da vidam kako napreduva bebusko [sm=bravo.gif]

Inaku razmisluvas kade za poroduvanje?

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (11.2.2015 20:58:42)

mene maticniot cela bremenost mi nema dadeno da ispitam urinokultura dva pati do sega proveriv krv i mokraca i se e vo red nema nisto na mokrakata no urino kultura mislam drugo e razmisluvam da si baram samata upat i da odam da proveram...

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (11.2.2015 22:56:55)

Постовите кои се однесуваа за Трансфузиологија се префрлени ТУКА

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (12.2.2015 18:29:05)

zdravo trudnicki aj da ve prasam nestoo [sm=zmeden.gif] deneska idam vo wc i koga se izbrisav na hartijata imase nesto kako zolto ligavoo dali e toa normalno ili se raboti za nekoja bakterija

Elena 29 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (12.2.2015 23:59:37)

ana mari i mene sekretot nekogas mi e zolt,ama toa e normlno vo treto tromesecje.ama ako ti e misla mozes da si naprais urinokultura.a bidejki si 36 nedela,gi pravese brisevite?

lukajana RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (13.2.2015 0:21:20)

Ана мари лигаво жолто накај кафено може да биде и чепот освен ако не е нешто како секрет што го имаш на секое бришење на тоалетната.Можеш да направиш уринокултура но ако брисевите ти биле во ред не е ништо страшно

Malecka23 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (13.2.2015 12:31:00)

Zenski kako ste mi?
Jas da receme arna nekako se trkalam denovive imam bolki vo mala karlica.So raspolozenie sum 0 duri i mnogu nervozna stanuvam dal sto nemam tolku sila da zavrsam se pa se nerviram od den na den se poveke mi e potesko nemozam site obvrski da gi zavrsam navecer stanuvam po 1000pati M vadi 5ki i dusata mi ja vadi i so nespienje i so nejadenje uff strasno ne pametam koga posleden pat sum bila as vaka nervozna i zivcana,Vcera so M se iznasetavme barem 4km i super mi dojdoa ama i toa mi e luksuz zs mi bese se haos doma i taka.Denes treba da e vidam pak so dr.Ana na GAK pa se nadevam deka ke stignam da ja nacnam temata poroduvanje da vidam so i kako misli si mislam sigurno ke me prasa i za moe mislenje sto da i kazam.Ne mozam sea trezveno da razmisluvam mi fufka od prirodno mi fufka od carski a detevo nekako mora da izleze:)).Dal mi e popametno d ai kazam ako saka da se dog na zakazano prirodno taka da probam pa ako ne biva odma da me zima na carski.Imam uste vreme do 9ti ama me opteretuva ovaa tema uste od pocetok

Mihaela 2010 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (13.2.2015 12:53:19)

I jas malecka denovive mislam da stapam vo kontakt so dr sto me porodi prviot pat.treba da i se javam sma vikam sj da pocekam bar pocetok na mart da bide.denovive prekrasni sr so silno sonce pa koristam prilika so M da setame.jas imam energija da pesacam i super mi doagja.
Vtornik zakazav pregled kaj maticnata , utre krvna slika ke pravam pa da vidime do kaj sme.inaku resena sum si za prirodno i samo se da bide vo red.

Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>