RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (28.2.2015 22:32:26)

[sm=nosecka.gif] да ве разнежнам [sm=smiley1.gif]

Inside Pregnancy: Weeks 28 - 37

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (1.3.2015 1:03:52)

Koga bev vo cetvrtokot na kontrola ne ni mozese da go vidi bebusot zasto bilo skros spusteno dole inace mi rece sekoj cas moze da dojde a za sekoj slucaj si napravivme nov termin za edna nedela.... inace mn pocesto osekam bolki vo kicmata jajnicite i se si vikam ajde ajde neka prodolzat ama nisto toa trae moze 5 min i tolku se nadevam od ponedelnik ke ima novooo :)

Malecka23 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (4.3.2015 13:10:36)

Zenski kako ste da ve pozdravam.
Teram 34ta i so nadez deka posle se ke izgurkame babrem do kaj 36ta.Vo petokot sveki pocina sabotata pogrebot jas herojot s ena noze ne ni znam ni jas kako se toa pomina kolku solzi goltnav i kako izdrzav mm bolem so 40 t jas vo nedelata pocnav .Vo pon i krvna slika pravev krvta ok ama ima urinata ne.Na sekoi 6h kacuvam t i ke vidime do kaj ke teram.Vcera bev na transfuziologija pak si zarabotiv clexani sea bea epten vo plafon d dimerite ke primam 2pati na den.Denes opstata sakase i na infektivna da me praka posto sum imala bbronhit pa ostavivme do utre kako ke mi bide.Ufff veke.Izvinete poslednite moi postoi ne se bas pozitivni ne sakam nikogo da voznemiram ama veruvajte vaka mie mn polesno koga pisuvam.Posto doma ne smeam ni edna solza da pustam pred drug i moram da bide jaka za drugite pocnuvajki od mm i kerka mi.

Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (4.3.2015 14:49:59)

Malecka23, ич да не се секираш, ние не замеруваме. Жал ми е за свеки, лесна и земја. Ти стварно си се исфорсирала, ама сега мора малце да олабавиш и да си го вратиш телото во колосек, за бебето да не доживее дополнителен стрес. Биди јака за твоите, но дозволи си и момент на слабост, немој па тебе да ти се рефлектира на здравјето. Добро што крвта ти е ок, терај со другите терапии и одмарај повеќе, ти треба енергија [sm=smiley31.gif]

Јас денес ги добив резултатите од крвта и урината, крвта пак ми е слаба, но урината е стерилна, фала богу. Во петок сум на контрола па ќе видам што ќе ми препорача, пошто очигледно Тот-Хема, Хемовит и Флорадикс не прават некоја голема разлика.

Mihaela 2010 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (4.3.2015 15:29:43)

Malecka odmaraj povekje, ne si trebala tolku da se forsiras bar da te postedele malku.ajde uste malku ke izdrzis posle druga pesna.
Jas sum mnogu nastinata, prvo bese mm pa kerka mi i mene ne me odmina.srekja nemam T ama sum cela zatnata i solzi mi tecat vo faca sum ko babura.
Pijam c i paracetamol, vcera mm bese do zegin samo mozam soleni kapki da stavam vo nos koi ne mi pomagaat nesto bod zna kolku..edvaj disam ama toa e, taman si rekov cela bremenost zdrava ja pominav koa ete me naceka i mene
Jas denes go trcam 33 krug[sm=smiley36.gif]

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (4.3.2015 16:05:59)

zdravo do sitee eve da ve izvestam deka deneska se porodiv se bese super poragajot lesen i brzo pomina rodiv edno prekrasno since pozz do site vi posakuvam lesen poragaj [sm=smiley1.gif]

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (5.3.2015 13:06:34)

ziv i zdrav da vi e sinot ana mari...poz

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (5.3.2015 13:15:07)

inaku jas deneska treba da go zemam rezultatot od urinokulturata se nadevam vo red e nekni na mokrakata imase trag od proteini krvta ne mi e bas dobra leukocitite pokacei,eritrocitite i hemoglobinot na granica se plasam krvta da ne mi oslabe sega na kraj da go zemam deneska rezultatot i ke odam slednata nedela na doktor.inaku mozam da kazam deka sum dobra vleguvam vo 31 nedela imam nekoi bolki niz cel stomak no najverojatno bebeto si raste gledam stomakot se pogolem mi e so spienjeto imam maka loso spijam stanuvam cesto za vo wc kolkovite bolat stomakot tezi koga se vrtam od edna na druga strana no ke pomine uste malku ima do krajot...[sm=smiley1.gif]

Malecka23 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (5.3.2015 13:50:13)

Fala vi zenski mnogu za podrskata navistina mi znaci.Sega citam ova za carskiov posto ne sum vo tek so nastanite i si razmisluvam sega posle se da odam i da se dog so dok da me poraga carski.Mislam deka sum premnogu iscrpena za bilo kakov napor i fizicki i psihicki.Znam deka e operacija i se sto sledi so nea ama pa barem detevo nema da go izmaltretiram mislam deka mu bese dosta od se.Slednata nedela moram da odam a kotrola eho da napravam bris pa ke vidime.Besikata sesute me boli pre pre premnogu ne pomaga ni antibiotik nit brusnica.Znaete nekoe care na prirodna baza?[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

blue_blue -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (5.3.2015 13:57:42)

Пробај она Urifar има во него D-manoza која викаат ептен помага при ишерихија коли, а е скроз на природна база

blue_blue -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (5.3.2015 14:10:55)

Пробај ја и оваа комбинацијата на четири природни состојки, секоја со свое делотворно дејство, за која велат дека е природен антибиотик против ешерихија коли.

Потребни состојки

250g корен од магдонос

250g лимон со кора

250g мед

2 dcl маслиново масло

Начин на подготовка

Коренот од магдонос и лимонот со кора треба да ги исечкате на ситни парчиња, а потоа сите состојки вклучувајќи го и медот и маслиновото масло измешајте ги во блендер.

Со мешање ќе добиете кашеста смеса која треба да ја чувате во тегла во фрижидер. Секој ден наутро земајте по една супена лажица. Откако ќе го потрошите целото количество проверете дали состојбата на вашата урина е подобрена.

Напомена: Најдобро е медот да го купите од проверен пчелар, а лимонот треба да биде домашен и непрскан. Доколку не можете да најдете ваков лимон, откако ќе го купите оставете го да одстои во ладна вода во која ќе додадете малку сода бикарбона. Потоа убаво измијте го. Коренот од магдонос исто така убаво измијте го.

mesecina83 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (5.3.2015 18:40:11)

Здраво драги рр еве ме и мене со моите најубави вести конечно станавме родители дојдоа на свет Петар и Павел.Во четвртокот на 26 во 23 и 30 часот ми пукна водењакот и отидовме на преглед на каде што се виде дека сум отворена 1 прст и веднаш со брза помош бев однесена за Скопје.Веднаш таму бев ставена на цтг каде што имав слаби контракции и ме оставија на патолошко одделение и каде што во петокот во 9 и 30 часот се породив царски со спинална .И бебињата се родија 2990 грама и 2810 грама и после една недела помината на гинекологја сега сме си дома.

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (5.3.2015 19:26:28)

Честитките за mesecina83 и Петар и Павел се ТУКА[sm=bravo.gif]

Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (6.3.2015 13:01:59)

Како сте, мешковци?

Јас само што се вратив од контрола. Со бебињата се е ок, растат и напредуваат како што треба, по околу 1.2кг се и двајцата, со разлика од десетина грама [sm=smiley36.gif] Цервиксот не е скратен, фала богу, а за крвта ќе продолжам со Tot-Hema, повеќе протеини и помалку сол и млечни производи.

Ми рече да мирувам ептен, и да одам на работа до 32 недела, но ќе видам како ќе го договорам тоа со надредените, може ќе се избоксувам за скратено работно време, сепак сакам понатаму да останам повеќе по дома, не сега. Потребата од инекција за зреење на белите дробови ќе ја видиме на следниот преглед за месец дена, се надевам дека нема да биде неопходна и дека ќе си терам нормално. Рече ако издржам до 36 недела ќе биде топ, па ќе видиме. Малце ме фаќа страв од предвремено породување, но се надевам дека на бебињата им е убаво внатре и дека нема да им се искача порано [sm=smiley1.gif]

Од терапија, продолжувам стандардно, со тоа што Прогестеронот ми е на две недели. Заборавив да прашам за калциум, па тоа ќе го зборам со матичната. Ми рече ехокардиографија да направам кај Драшко, не кај Адела Поп Стефанија, бидејќи само тој знаел да гледа, па ќе видам тоа накнадно. И ме утеши дека не сум предебела за оваа недела близнаци, и ми олесна, пошто мислев дека сум кит [sm=smiley36.gif]

lukajana RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (6.3.2015 14:36:31)

Hopeful штом се бебушките добри уживкај си во бременоста и мисли само позитивно,сите трудници имаат страв од предвремено породување не си само ти страшливката[sm=smiley36.gif] а за одење на работа одлучи си сама ако се осеќаш способна и работата не ти е тешка можеш да одиш до кога сакаш на работа е полесно кога си дома почесто ке мислиш на тоа како ке биде што ке биде,јас се зезав дека од работа ке одам на пораѓај ама моево ѕверче реши да седи во меше до 42 недела па морав две недели дома да седам и само нешто работев за да не мислам[sm=smiley36.gif]

gina -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (6.3.2015 16:33:24)

Hopeful[sm=bravo.gif]bravo za tvoite bebuski masala pa tie narasnale samo taka i neka prodolzat super
ne misli sega za predvremeno poroduvanje prasaj si na rabota dali mozes da odis so skrateno vreme
i mene mi e strav samo od predvremeno poroduvnje ama gledam da ne mislam

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (7.3.2015 22:48:47)

Девојки сме имале тема за појас во бременост постовите се ТУКА

maleckoo -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (10.3.2015 23:26:54)

Najprvo cestitki do novite mamicki i neka im se zivi i zdravi maleckite :) Jas i pokraj site maki konecno dojdov do 35 nedela, dobri sme so bebush,bevme na posledna kontrola kaj doktorot, mi zemaa posledni brisovi i konecno go ostavam utrogestanot i ke cekame bebush da dojde koga ke saka on da iskoci i da se guskame ;)

Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (11.3.2015 11:09:28)

Како сте, мешковци? Јас денес имам полни 29 недели и приметувам дека од време на време имам болки во јајници. Не знам дали е нешто за паничење или нормално, дека притискаат бебињата... Имала некоја слично искуство?

БожјиДар -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (11.3.2015 11:51:09)

Здраво мили трудници[sm=nosecka.gif]!
Јас сум 37+4 и денеска конечно со малце повеќе контракции и болки и мало прокрварување :)
Инаку, Hopeful RR, болки во пределот на јајниците одвреме навреме ми се појавуваа со месеци, ама мислам дека самото по себе не е ништо страшно, туку сосема нормално.

Ах, едвај чекам да си ја запознаам бебушката[sm=duda.gif]. Само сега ќе се нафрлам на спремање на торбицата, зашто уште не сум спремна, а времето може ептен скоро ќе дојде.

Гушки и се најубаво! [sm=smiley1.gif]

Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (11.3.2015 11:58:18)

БожјиДар, ме збуни - во темата Термин за породување само што имаш пишано дека термин ти е на 26 мај, а овде спомнуваш 37+4? Која од двете информации е точна?

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (11.3.2015 13:21:52)

hopefful normalno e da bolat jajnici bebinjata pritiskaat ponavaka ke imas pogolemi bolki barem kaj mene e taka...
mamicki edno prasanje dali e normalno uste vo 8 mesec da se skratuva cerviksot?za nekolku dena vleguvam vo 32 nedela i zavcera bev na kontrola se e vo red mi go meri cerviksot na moe insistiranje i od 28 mm se skratil na 26 mm ne e mnogu no se mislam da ne e rano da pocne da se skratuva toj veli normalno e...sto mislite vie?

Mihaela 2010 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (11.3.2015 18:49:18)

Ahh jasmina neznam ato d ti kazam.ako dr ti vika deka e normalno ne mu ja misli, pa valjda se razbira toj..ajde uzivaj go teras posledniot krug..
Jas vlagam denes vo 34 neela.bev denes na pregled voedno i brisevi mi zede, imam belo pranje pa mi prepisa vaginaleti da stavam..bebe e super, mi vika malku bilo sitnicko tezi 2200 a vaka sto ctam na net spored nedelata tolku i si treba da ima.plodova voda super, nema rascep zatvorena sum mi vika super si za vtororotka..trebase i ctg da pravime ama posto se bese ok zakazavme za 10 dena da odam..ete toa e..umor imam pocesto navecer slabo spijam kg umam staveno +15, pritisokot 110/70
Ete toa e kaj mene

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (15.3.2015 15:38:29)

Здраво мешковци, ме нема оддамна да пишам, иако редовно ве читам.
Бебушка е добра, многу активна, постојано прета [sm=smiley36.gif] . Јас поради страшни болки во карлицата на своја рака си земав Хеферол, иако серумското и Хг ми се на граница и веќе денес осеќам подобрување.

На боледување сум засега, а од среда се враќам на работа [sm=smiley13.gif]
Имам многу активен период, по малце и стресен, ама ќе биде подобро.
На контрола сумна крај на месец.
Утре влегувам во 31 недела [sm=bravo.gif]

Malecka23 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (17.3.2015 11:50:57)

Zdravo zenski kako ste mi?
Jas eve oficijalno vlegov vo 9ti[sm=bravo.gif].Vcera bevme kaj maticnata za bris i eho i konecno si ja vidov beuska.teski sme 2900 i spored nejzinite prognozi po kolicestvo plodova voda da si cekam poroduvanje tek na kraen termin[sm=smiley36.gif],Vo petokot bev pak na transfuziologija pak si zarabotiv clexani i se nadevam iskreno deka ke mi bidat posledni.Postelkata pocnala so kalcifikati normalno i poleka da se spusta.Za besikata mi rece ubavo me gledase deka glavceto na bebeto e bas tamu i zatoa nekogas mi zaostanuva urina i me pece.Samo edna solja uvin caj na den i tolku.Vikendov bev me turbo jas se se nadevav deka za pobrzo ke mi bidne poroduvanjeto pa krenav paniki po doma pa ajde na shopping sreduvanje .Se mi e ispeglano isprano sredeno i samo go cekame Marko da dojde[sm=smiley1.gif].Bas se custvuvam vozbudeno ne znam zasto sepak imam uste eden mesec i isplaseno vo isto vreme.Samo se molam da bide se vo red da ne gi pominuvam istite kosmari ko so M.Slednata nedela ke odam kaj dok sto treba da me poraga pa ke vidime i ona sto ke kaze.Seuste se dvoumam dal da se dogovaram prirodno ili carski.Veke sum isplasena i od ednoto i od drugoto.Vcera ja gledavme ranata od prviot poragaj posto uzasno pocna d ame boli i bas i maticnata vikase deka podobro bi mi bilo od site rab da odam carski a mene pusti strav...Ke vidime kako ke bide bitno bebuska mora da iskoci,Pozdrav zenski i imajte ubav den

Страница: <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>