RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (13.2.2015 14:06:03)

bi sakala i jas prirodno i go molam boga taka i da ispadne zosto prviot poragaj mi bese carski,vo gradot kaj sto ziveam ne se nafakaat za prirodno ke mora vo drug grad no sto ako me fatat bolki i brzo se otvoram duri pojdam v kola ke se porodam od toa se plasam a mozno e od utrogestanot tesko da se otvoram i pak na carski da zavrsam zaludno ke se maltretiram seuste se mislam ke pravam so doktorot muabet posle 30 nedela...sega vleguvam vo 28 odvaj cekam da pomine vremeto i jas tesko funkcioniram no se snaogam nekako doma rabotam kolku mozam gledam da iscistam i rucek da ima drugo kolku mozam zdravje od mart popoleka ke pravam generalki i ke se spremam za doaganjeto na bebusot,deneska si izlegov i prosetav malku poveke od obicno i dobro mi dojde...vcera celo popladne lezev i vecerta izgleda bebusot mnogu gore se kaci ne mozev da disam i me naboluvase stomakot gore odvaj zaspav no si velam podobro gore negodolu i da me boli stomakot odozdola...

Malecka23 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (13.2.2015 21:26:20)

Bev kaj doktorkava.Ubavo me pregleda i ubav muabet si napravivme.jadna zena odma mislese deka lobiram za caski neli toa nekako spontano doaga ama posle se objasnivme i se izjasniv deka sakam prirodno ama sepak ne po sekoja cena da moram.Mi rece ke pocneme so pregledi i kontroli od 36ta nedela pa ke vidime kako ke se odvivaat rab ako bide se ok ke me ceka do 39ta ako ne bidne nisto togas ke e sdogovarame.U glavnom zenava stvarno me smiri bese mnogu prijatna ete ednostavno mi vlea doverba pa ke vidime

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (14.2.2015 13:37:05)

super malecka sto te smiril razgovorot so doktorkata sega uzivaj nemas uste mnogu sega nema ni da setis koga pominalo vremeto...
devojki dali e normalno vrtoglavici vo poslednoto tromesecie,vcera cela den mi se vrtese vo glavata posebno ako se navednam i se ispravam merev pritisok na dva pati normalen mi bese krv proveriv pred ne cel mesec vo red i taa bese sto moze da bide?deneska eve dobro mi e...

Mihaela 2010 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (14.2.2015 14:12:07)

Jasmina uzivaj, vo bremenosta se e dozvoleno pa i tie vrtoglavici, sepak uste eden zivot vo sebe nosime.ako ti e shube proveri si go pak zelezoto.
Jas si gi zemav rezultative od krvna slika i nikad ne sum bila podobra, pu pu[sm=smiley36.gif]...zelezoto mi e 16 , hemoglobin 121, seker 5 nema bakterii..mi olesni iskreno
Vo vtornik pregled i da vidam sto ke mi spomne za tretiot skrining, dali ke me preprakja nekade ili ona ke me gleda.i da si prasam za brisevi koja nedela ke mi zima.
Vremevo e 5 ka koristete go maksimalno vo setnja.ja dva casa pesacev do Biser i nazad i preubavo mi dojde

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (16.2.2015 8:55:43)

Zenskii aj da ve prasam nestoo 37 nedela sum i od vcera pocna da me boli kicmata ne mislam za porodilni bolki nego primer koga odam i kako da me ubiva nesto pozadi eve sega lezam i kako se vika ovaa opaskava pozadi me boli dali e od bremenosta ili sum se sinala nekako [sm=zmeden.gif]..... aj ako ima nekoja trudnicka so ist problem nela pise [sm=smiley13.gif]

Malecka23 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (16.2.2015 11:44:04)

Jas sum 32ra i istoto mi se slucuva.Bas denovive odev mnogu i da kicmata me bolese i kako mala karlica da me bolese verovatno od tezinata,ZToa znae da i se slucuva i koga lezam podolgo na edna strana ama so Osteocare mi se ublazuvaat bolkite taka da mislam deka ne e nisto atrasno.ti veke pri kraj taka izdrzi uste malku posle se pominuva.

Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (16.2.2015 13:19:06)

Девојки, јас дека со близначиња па и порано ги имам овие симптоми - сега сум 25+5. Ај болки во кичмата, него и во опашката имам од пред некое време, и тоа невидени - посебно кога станувам од седечка позиција, а бе како огромна модрица да имам на самата коска! Понекогаш дома седам на пилатес топка, помага, а и веќе се навикнав, не е страшно.

kokicekokice -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (16.2.2015 19:13:08)

Lele Hopeful, si se navikna na bolkata? Mene od denes 34ta nedela pochnaa takvi bolki vo opashkata (epten na krajot) nemozam nit da se svrtam vo krevet nit da sednam me boli bre mnogu stvarno kako modrica.Duri I ne mozam da kaslam, ja osekam tamu bolkata.Jas se nadevav deka ke mi pomine za 2-3dena, a ne deka ke tera vaka do kraj. :(

Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (16.2.2015 19:22:26)

Се навикнав, што да правам и мислам дека потпомина. Истото е, на крајот кај опашката, едно време се уфилмав дека е напукнато дури [sm=smiley1.gif] Периодично ми се појавува, кога како, и пробувам понекогаш да се мачкам со гел од гавез, безбеден бил за во бременост, и помага. Гледам повеќе да лежам, бидејќи од седење ми е полошо.

kokicekokice -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (16.2.2015 20:14:15)

Auu odma go prakam mm da mi go kupi gelot od gavez.Ova ne se izdrzuva :S

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (17.2.2015 19:18:35)

Здраво мешковци. И јас се приклучувам кон последното тромесечие [sm=bravo.gif] си имам болки во карлицата, немам многу кг качено, ама мевот цел ми е на напред [sm=smiley36.gif]
Немам киселини, само апетитот ми се намали, не можам да си се најадам убаво [sm=jezicek.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (17.2.2015 19:43:44)

Eve me i mene, samo sto se vrativ od kaj maticnata.utre vlagam u 31 nedela.bebuska e super, se e ok, okolu 1.5 kg e.postelka plodova si se dobri i zakazavme za 4 nedeli za brisevi i eho.
Jas dva dena prstite od desnata noga me bolea, a i efen zab me nabolnuvase pa si rekov nee valjda ds se menja vreme, denovive bas bese ubavo, koga toa denes smurteno i ladno.si piev po dva pati mg denes me opusti znaci meteopat strasen sum.
So krvna slika i rez od transfuziologija mi kaza deka se ok, seker nema da proveruvam i taka.

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (17.2.2015 22:05:45)

mihaela poleka se priblizuvas kon krajot super stom se e vo red uzivaj sega,jas za nekolku dena vleguvam vo 29 tuka sme nekade kon krajot na drugata nedela ke odam na pregled da vidime sto e kaj e,deneska malku se premoriv od sabalje izlezena bev posle rabota niz doma nemam nekoi strasni bolki no od misla me naboluva odozdola ke si legnam sega ke mi pomine utre ke odmaram poveke...gledam site odite na nekoi ispituvanja mene maticniot nikade ne me praka treba da se konsultiram so drugiot doktor kaj stoodam kaj nego ke odam slednata nedela...

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (20.2.2015 7:50:14)

Dobro utro trudnicki kako ste mi jas eve deneska vleguvam vo 38 nedela i nekako od vcera mn pocnaa jajnicive da me bolat dole kaj stomakot od vreme na vreme samo ke me stegne ko pred da dobijam i sega si vikam so e rab dali bebusov ke dojde za nekoj den ili normalno e vaka [sm=zmeden.gif]... inace pred dva dena bev na kontrola ako bese nesto pred poroduvanje bi mi rekol on aj spodel_ete vase iskustvo da znam da ne mislam mn pozz do site imajte eden ubav den [sm=kava.gif][sm=kava.gif][sm=kava.gif]

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (25.2.2015 12:29:25)

Нешто во последново тромесечие слабо активни сте.
Јас вчера правев крвна слика, серумско 16, хеммоглобин 11.3, се друго во ред.
Бебушка е доста активна. 28ма недела терам полека. Навечер многу тешко спијам и по неколку саати само...

Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (25.2.2015 12:56:03)

Мешковци, еве ме и мене тука - од денес со полни 27 недели, дури не ми се ни верува [sm=smiley1.gif]

Со бебулките се е ок, само што јас ноќеска имав дијареја со страшни болки која богами, бааги ме измачи. Денес сум ок, јадев банани сабајле, а сега и геврек со ацедофилен јогурт. Се надевам не е нешто страшно, ќе гледам со храна да се средам. Друга работа што ме загрижува е тоа што - ај ок, отоци на стапалата и глуждовите, него зошто на левата нога е поголем отокот? На лекар сум следниот петок, и искрено не ми се оди порано, ми се смачи од лекари, но ако се влоши, секако ќе одам.

Malecka23 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (25.2.2015 13:39:35)

Dobredojde Hopeful vo posledniot krug.Za otocite vidi si so lekar ama i jas so prvoto isto taka mi bese na levata poveke na desnata ne pravev i eho na bubrezi ova ona ama nisto taka reagira organizmot.
Mene me nemase podolgo ama ovie dve nedeli minuvame niz pekol.Sveki e vo mnogu kriticna sostojba pa brza pomos bolnici trcanje mm na pat jas sama M mi se razbole ufff.Voopsto ne ni znam koj den e denes.Od tolku premor pocnav mnogu d apovrakam toa zabelezav koga ke mi padne premnogu tesko obavezno i veke mi se zaredi poslednite nekolku dena se navecer duri i vodata sto ja pijam ja povrakam.ISto malku strav me fati pocna da me boli kicmata i dolniot del od stomakot na momenti a i od levata strana preponot kako da se grci ne znam dr kako da objasnam.Vo sabota ke odam za krv da proveram mislam deka mi e slaba so ogled na se a slednata nedela kaj maticnata za bris upat za trnafuziologija i bebuska da si ja vidam.Se nadevam ova bolkite sto mi se javuvaat mozam dagi kazam kako menstrualni deka ne se strasni posto na momenti znaat d abidat jaki a nekogas ne.Samo se molam nekako da progurkam niz celava ovaa situacija kako sto treba da stignam do 9ti a posle koga saka neka bide ama ke vidime.Sega sum 33ta ima uste mesec dena

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (26.2.2015 11:52:50)

nemas galje malecka uste 3 nedeli izdrzi da vlezes vo 9 ti pose neka izleguva koga saka odmaraj poveke i nema da imas bolki tolku...jas za vlleguvam vo 30 nedela sekoja den gi brojam denovite odvaj cekam da vlezam vo 9 ti za da ne se nerviram poveke namosto da uzivam jas cela bremenost ja pominav vo strav eve sabaljevo kako da me bocka nesto odvnatre si velam da ne imam nekoja infekcija utre ke odam da proveram krv i mokraka ke vidime sto ke kaze rezultatot na doktor bev pred edna nedela i se e vo red so bebusot naredna kontrola vo cetvrtok...

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (26.2.2015 13:05:45)

Hopeful има тема Отеченост во бременоста .Таму е ти пишам мое искуство[sm=smiley1.gif]

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (26.2.2015 18:20:40)

zenski dali i vam vi se slucuva peckanje vnatre vo vaginata cel den mi e deneska taka se nadevam ne e strasno utre ke proveram krv i mokraka ako pokaze nesto mokrakata ke napravam urinokultura...samo da ne mi se skratuva cerviksot sum citala deka peckanje vo vaginata moze da e i od toa...aman veke

kokicekokice -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (26.2.2015 20:01:35)

Pa se desava, ne mora da e cerviks, ako te pecka i te cheshka moze da e nesto ko kandida ili slichno pa da se sredi so Kanesten vaginaleti.A zosto odis na kontrola tolku chesto? (Neli pogore pisa deka si bila pred edna nedela , a sega pak ke odish)?

jasmina 25 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (26.2.2015 22:15:01)

kokice cervijsot mi e skraten 28 mm usste od 17 nedela fala mu na gospod isto si stoi veke tri meseci zemam utrogestan i odmaram poveke...posledno koga bev na pregled doktorot mi rece sega da odam na dve nedeli...se nadevam deka e nekoja mala infekcija i jas se dumam za kanestenot no navecer stavam utrogestan a da gi zemam tie tri dena oralno utrogestanot i da stavam kanesten si velam da ne ne deluva progesteronot dobro pa da napravam belja...ke vidam utre kako ke mi bide ke vidam i rezultatite pa ke vidime sto ke bide....

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (27.2.2015 10:56:20)

DENESKA VLEGUVAM VO 39 NEDELAAA [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Elena 29 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (27.2.2015 11:26:37)

ana mari,jas pomisliv veke se guskate so bebeto.Imas li nekakvi znaci deka se blizi poroduvanjeto?te faka li panika?jas nemam nikakvi znaci,vcera bev na pregled i ctg,i doktorot vika sum nemala potreba da dojdam vo slednava nedela,a jas ja pocnuvam 38 n. Seuste sum mn smirena,ne mi e strav i se nadevam deka ke ostane taka do kraj

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (27.2.2015 12:55:09)

ana mari и Elena 29 за последните недели и денови ,чуството,возбудата можете да пишете во темата Последните недели, или денови пред пораѓај=ТУКА

Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>