Hopeful RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (24.4.2015 1:23:13)
|
gina, ме изнасмеа со алиштата [sm=smiley36.gif] лето иде, не ти треба ништо посебно, плус ќе ти дадат од таму спаваќа, ич да не се секираш :) Од облека, им купив на бебињата колку за почеток неколку работи, не премногу, ама доволно за изнесување од болница и за по дома. За мене не можам ништо да си купам, како тенк сум и нема поента да трошам пари на облека за мене. Додека купував чорапчиња за нив и нешто за мм, се почастив една марама само, да не е без ич [sm=smiley36.gif] Ќе си збориме повеќе за ова во темата за опрема. И јас не ги осеќам секогаш движењата, понекогаш ми се чини по цел ден нема да мрднат. Дури приметив дека ако ставам рака на стомак, ги осеќам, а во истиот момент не ги осеќам од внатре, што е чудно, ама тоа е. Понекогаш па не осеќам ништо а гледам стомакот испакнат цел на неколку места, па после ќе се измрда пак, а јас ништо не сум осетила. Читав дека треба да се брои и запишува, ама не го правам тоа, прекомплицирано ми е, искрено, а и да почнам, ќе заборавам. За нозете и стапалата, од пред некоја недела и тоа буквално преку ноќ ми се повлекоа и отоците, и ми се смирија и болките. Мислам дека е затоа што намалив драстично на солена храна и повеќе ме влече да јадам благо, така што пробај и ти така - ич не ставај сол, избегнувај солена храна (сирење, маслинки, ...) и пиј мноогу вода во текот на денот.
|
|
|
|