sandriana RR -> RE: Кога да се почне со дохрана (11.2.2014 9:33:54)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kromitce edvaj ja najdov temava[sm=bravo.gif] ...ve molam za vase iskustvo, imam 2.5 mesecno bebule i e na ekskluzivno doenje. sakav do 6 meseci da bide taka ama najverojatno ke treba da se vratam na rabota koga toj ke bide 6 meseci. znaci treba da pocnam porano so hrana. mojata dilema e..... dali toa znaci deka ke moze od 4 mesec da pocnam postepeno so vnesuvanje na ovosni i zelencukovi kasickii sokcinja.... so prvoto dete duri od 6 meseci pocnav, a ova mi se gleda nekako rano od 4 meseci ama ke moram da go naviknam za da mozam da go ostavam doma koga ke trgnam na rabota. vase iskustvo??? please ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe RR ИЗВОРНА ПОРАКА: kromitce edvaj ja najdov temava[sm=bravo.gif] ...ve molam za vase iskustvo, imam 2.5 mesecno bebule i e na ekskluzivno doenje. sakav do 6 meseci da bide taka ama najverojatno ke treba da se vratam na rabota koga toj ke bide 6 meseci. znaci treba da pocnam porano so hrana. mojata dilema e..... dali toa znaci deka ke moze od 4 mesec da pocnam postepeno so vnesuvanje na ovosni i zelencukovi kasickii sokcinja.... so prvoto dete duri od 6 meseci pocnav, a ova mi se gleda nekako rano od 4 meseci ama ke moram da go naviknam za da mozam da go ostavam doma koga ke trgnam na rabota. vase iskustvo??? please Твоето бебенце на 4 месеци е сеуште мало за воведување на кашички.Јас кашичките ги воведив после 5ти месец,и тоа овошни најпрво. Што се однесува на доењето,пробувај да се измолзуваш,и да му оставаш преку шише да си пие додека си на работа,или евентуално АД млеко,бидејќи 8часа се во прашање,бебето мора да јаде[sm=smiley1.gif] Најдобро е доколку можеш да се измолзуваш-барем јас така мислам.[sm=smiley20.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana RR Јас не се согласувам со муабетот Ексклузивно доење, мене ми е тотално без врска. Поборник сум за доење - и се тепам на таа тема, ама дека бебе треба до 6 месеци да биде само на мајчино млеко - не! Мој став - со полни 4 месеци да се започне со пробување вкусови - овошје, и тоа обарено и процедено/пасирано. Со полни 5 месеци воведување на соодветен за возраста зеленчук, а со полни 6 месеци житарки и млечни продукти. Така бебето ќе има доволно време да ја прифати сета нова храна без оптеретување на организмот. А бидејки муабетов е за друга тема, се префрлам таму - во Кога да се почне со дохрана [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|