vezilka RR -> RE: Совет од правник (5.7.2012 11:11:32)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Дечки нека ми помогне некој со искуство или правник....како да средам за согласнотс од таткото дека можеме да патуваме ја си бебето....значи нема шанси он да дојде да потпише, има ли друг начин да се заврши тоа? Мене сега ми текна дека морам согласност да имам за да ја носам надвор од државава...! ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR Иканче мислам дека може со изјава заверена на нотар,па да ти ја прати скенирана или преку дхл евентуално. пс.знам дека на Андрианче наша не и барале согласност кога поминувала граница сама со [sm=duda.gif]за на кај Банско... ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Леле фала Натушке!!! Значи има начин, тоа ме интересираше! Ние планираме со кола да патуваме, па ај може и нема да ми ја побараат, ама ќе си ја снабдам јас за секој случај. Те гушкам!!! ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR Иканче мислам дека може со изјава заверена на нотар,па да ти ја прати скенирана или преку дхл евентуално. пс.знам дека на Андрианче наша не и барале согласност кога поминувала граница сама со [sm=duda.gif]за на кај Банско... Јеста да....и ја си мислев како ли сега ќе поминам ама ништо..исто и на другарка ми со 3 деца..за накај грција...никому ништо фино лепо ќе си поминеш ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Дечки нека ми помогне некој со искуство или правник....како да средам за согласнотс од таткото дека можеме да патуваме ја си бебето....значи нема шанси он да дојде да потпише, има ли друг начин да се заврши тоа? Мене сега ми текна дека морам согласност да имам за да ја носам надвор од државава...! I sestrami imase vakvi maki..Se javuvav na sto mesta za da prasam i na kraj mi rekoa deka se dodeka ste vo brak ne treba takva potvrda,nosi si samo izvod za skoj slucaj..Toa vazelo samo za razvedeni roditeli... Inaku na nitar e 500 denari,...Javi se vo ministerstvo za pravda ( na 0800 192 92 ke ti go kazat brojot ) i najubavo ke ti kazat..kazi im kade sakas da odis..Jas dve godini odev na odmor so majkami i so kerkami i ne mi pobaraa preku granica takva potvrda..Na sestrami i pravea problem deka vnikami imase drugo prezime ,odnosno na sestrami ne i bese zamenet seuste pasosot ..Naj tocno ke ti kazat vo ministerstvo za pravda ... A by the way lani pak kerkami bese na odmor so svekormi i svekrvami vo Grcija i nisto ne im pobaraa na granica ... ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Благодарам дечки!!! Ве гушкам сите!!! ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR Иканче мислам дека може со изјава заверена на нотар,па да ти ја прати скенирана или преку дхл евентуално. пс.знам дека на Андрианче наша не и барале согласност кога поминувала граница сама со [sm=duda.gif]за на кај Банско... Za na notar treba i mm da bide prisuten za da potpise,takada taa opcija ti otpaga osven tamu da ti zaveri nekoja potvrda i da ti ja prati pa ti da ja preveduvas so ovlasteni preveduvaci pa da ja zaveris...Najdobro prasaj kaj sto ti kazav... ИЗВОРНА ПОРАКА: Gardenia Икана и јас мислам дека треба само ако се разведени родителите ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso Е па и јас тоа ќе прашував... оти мм не е тука, а да сакаме на море да одиме, нема шанси без полномошно... знам дека мора на нотар да се потпише согласност, а за друг начин не знам... Ете и јас последна да дознаам... сеа ќе му се к****м на мм дека можам да шетам со малиот и без него[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: miana Abe eve vi kazuvam..Jas dva pati imam odeno preku granica bez mm so deteto.Vo Albanija,vo Srbija i lani babai i dedoi ja nosea vo Grcija...Nikakov dokument nemavme..Sestrami si nozeze izvod od vnukami za da vidat deka ona i e majka zosto imaa razlicno prezime apatuvase od Bosna pa navaka,niz Hrvatska i Srbija... NAJubavo ti e da prasas tamu kaj sto ti kazav..Jas se javuvav na 100 mesta,duri i na granicnite premini se javiv za da prasam dali ke mi pravat problem.Mi rekoa deka ako sme razvedeni ni treba a ako ne sme,nema potreba,a Ikanke ti baska sto ke odis nakaj mt,on ke bide tamu a ti ja nosis kaj nego..Mozat i da proverat deka pominal on veke neli??? ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Не, за одење кај него, он сака да дојде тука и да ми помогне со се што треба, па заедно да одиме натаму, а ако излезе да одам сама, тогаш да, гледаат дека поминал и башка во визата за мене пишува дека сум му сопруга и дека на таа основа патувам таму....ова за на одмор прашував, конкретно за до Грција со мајка ми и татко ми...
|
|
|
|