babyblue -> RE: Совет од правник (1.9.2012 2:33:58)
|
jas imam edno prasanje pa ako nekoj pravnik ima vreme ve molam odgovorete. jas i prethodno pisuvav za ova na forumov ama ne barasv sovet. letovo preku agencija uplativme odmor ALL INCLUSIVE, vo Grcija za mene, za maz mi i 5 mesecno bebe. pred da trgneme bebeto se razbole i zavrsivme vo kozle, 1 nedela pred da odime na odmor maz mi se javi vo agencija i prasa dali moze da go pomestime odmorot za nekolku dena zatoa sto bebeto ni e bolno ni rekoa ne moze ke zadrzele 90% od parite. Nie se konsultiravme so lekar i ni dadoa dozvola da go nosime maloto na odmor. Otidovme so uste eden par so nivna kola. Koga stignavme vo hotelot na prijatelite im dadoa soba a na nas ne, ne sme imale rezervirano ni uplateno i nikoj od agencija ne se javil da kaze deka doagame. ne ne primija se javija vo Skopje vo agencija i tie pratija pretstavnik koj ni rece deka ke bideme smesteni vo drug grad daleku od prijatelite so koi zaedno uplakavme i so koi trgnavme na odmor i vo drugiot hotel ke imame samo dorucek i vecera, znaci polupansion, so izgovor od pretstavnikot deka toa bilo super druga agencija ne bi se ni zamarala sami ke sme se snaogale???? kako i da e, odmorot zavrsi katstrofalno. znaci slobodno sme mozele da go odlozime patuvanjeto i da ne rizikuvame so bebeto, potrosivme mnogu pari za rucek i za pienje(voda i sokovi) koi ne ni bea isplanirani zosto trebase da ni bide all inclusive, ne oddelija od drustvoto, tie doagaa sekoj den da ne zimaat so kola i za na plaza i za setanje i trosea pari za benzin koi nikoj ne im gi vrati. jas ja prasav vrabotenata vo hotelot vo koj sto trebase da bideme, mi rece deka spored zakonot ako nastane vakva zabuna agencijata treba da ne smesti vo hotel so ista kategorija ili edna dzvezda poveke, a nas ne smestija vo edna dupka vo drug grad i ni dadoa polupansion. jas veke se konsultirav so advokat i toj mi rece deka za maltretiranje ne moze da se tuzi vo RM e sega prasanjeto mi e DALI MOZAM DA GI TUZAM ZA PREVARA? Zamislete so malo bebe 5 meseci edvaj ozdraveno, po tie zestini, me odnesoa vo drug grad vo edna dupka od hotel i mi rekoa za rucek snaogaj se. maz mi sekoj den mknese jadenje vo soba za da ne go peceme bebeto na sonce HOROR.
|
|
|
|