lindicka -> RE: Совет од правник (1.2.2013 20:35:03)
|
Zdravo na site. Da ve prasam za sovet od pravnik. So maz mi sme vo procedura na eden nedvizen imot, nesto kako planirano ni bese, ama izleze od kaj nego da mu dadat pogolema suma na pari, i kje zememe malku kredit i da go kupime imotot. E denes koga bevme da se rasprasame ubavo za se, notar, danoci, ne prasaa na cie ime kje bide imotot, jas onaka demek povekjeto pari se negovi rekov deka ne mi smeta da e na negovo ime, zatoa sto nie sekako sme vo brak, i spored zakonot za imot pisuva se pisuva na edno ime, a se cita na imeto na dvajcata sopruznici. A tamu ne poglednaa cudno kako toa jas ne se izjasnuv da bide i na moe ime :) Koga dojdov se zamisliv, i si vikam moze ne e loso d ago pisat i na dvajcata na imeto, i jas kje pridonesuvam vo ratata, najverojatno itn. MM vika kako sakas taka kje napravime. Prasanjeto mi e, dali i ako bide na negovo ime, vo slucaj na razvod, neli ne znaeme sto kje se sluci po 15 godini, cisto da bidam pretpazliva, dali bi se delelo na pola?[sm=smiley36.gif] Inaku, toj nema da ima dogovor deka pogolemiot del od parite se od nego, i deka ucestutuva so pogolem del od rata i kjes pari. Fala, i poz
|
|
|
|