ivoni4ka -> RE: Совет од правник (19.7.2013 23:18:53)
|
ananana bas poradi toa i razgovarav so vrabotena vo fzo kako pravnik ama tie mi kazaa samo od niven aspekt, znaci vaka e doktorite so ovie ordinacii se pzu vo sklop na mreza na javn zdravstveni ustanovi, sekoj dokotor koj e koncesioner za ordinacijata ima firma i se sto odi so nego, sklucuva dogovor za koncesionerstvo so odobrenie i dozvola za rabota sostaven od tim za rabota 1 doktor i 1 sestra, i kako takvi se i dogovorite so fzo , a ako prethodniot koncesioner imal 5 sestri, a na noviot mu treba samo 1 normalno e deka ke ja prevzeme taa so najveke staz, odnosno so taa sto e del od dogovorot za koncesija i dogovorite so fzo. vo mojot slucaj JAS sum samo sestra za nasata ordinacija nema druga, drugata sestra sto sakaat da ja nametnat e od druga ordinacija so druga kncesija, sto nema nikakva vrska so mojata ordinacija, osven sto na isto mesto vo JZU , a zatoa kako nema dokotri mnogu lesno nesakat da rabotat vo PZU, kaj nas imase raspisano konkurs za 8 ordinacii ( prethodnite dokotori se penzioniraa) za site ovie 8 konkuriraa 6 dokotori za vreme od 2 godini, za mojata se javi dokotor za nejzinata ne, i sega na dokotrkata sto treba mene da me prevzme sprema zakon i velele, deka treba nejze da ja zeme i zatoa prasuvam kako sto da napravam, dali moze nekako kako opomena da napravam , imam li osnov za tuzba ili barem da gi opomenam
|
|
|
|