Felly RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR До пред некоја недела моето заспиваше кај 21.00 часот,првото станување му беше кај 3-4 да цица,второто кај 6 и веќе 7.30 бевме станати.Сега незнам што му стана почна да ми станува на секои 2 саати.Заспива кај 22.00 па се буди кај 1 ,па кај 3,5,6,....ќе го ставам ќе цица 3-4 мин и пак заспива.... Натушке, јас мислам да не му даваш така нон стоп да цица (кај 1,3,5,6) оти така често ако се буди, и брзо заспива, сигурно не му за јадење. Пробај да го терате истиот ритам - ако се разбуди во 1 - само понишкај го, ако сака цуцла, дај ми цуцла, да другиот пат во 3 дај му да цица, па после пак ако се разбуди, пак пробај некако да го успиеш, и дури во 6 дај му да цица. Мене истово ми се случи со Матеа кога имаше 4 месеци. Претходно спиеше од 23 до 6 без разбудување, и почна да ми се разбудува, прво на три саати, па на секој саат. Јас мислам згрешив што и јас така, ќе се разбуди, јас и давав да цица, и така се научи. Пробај затоа прво инаку да го заспиеш, ако брзо си презаспива, може не е дека е гладно, туку само те бара тебе.