Тања РР -> RE: Не сака да јаде! (30.5.2010 20:22:35)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Palce Здраво женскички.. Јас пак со моите проблеми околу јадењето...Моето бебе направи 4 месеци (корегирани) зошто е предвреме родено бебе...Нели ви пишував дека не сака да цица од цуцла..Сега пие млекце ама само заспана,будна не сака да слушне, вришти плаче..Незнам што да правам,многу се нервирам зошто за едно месец-два ќе треба да почнам со дохрана и многу ме фаќа страв дали ќе сака да јаде..Ако сега цица додека спие тогаш нема шанси да сака да јаде будна..Нема сигурно кога спие кашички и да и давам..Лелее ептен ми е проблем,ве молам да ми дадете некој совет,како да ја научам да јаде будна...Еве денес решивме со мм да не и даваме да јаде додека спие,па да пробаме да јаде кога ќе стане..Сега спие па после ќе видиме што ќе се случи...Имал ли некој ваков проблем???? Ви благодарам ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка Имаше и кај Миа, многу кратко еден таков период, од вриштење не можев да ја нахранам, па морав прво да ја успијам за да почне да цица...но мислам дека се` беше поврзано со Ди Те Пер вакцината, тие 5-6 дена беше многу нервозна. Мислам дека ќе помине Палче и немој да се грижиш околу хранењето, бидејќи хранењето со лајче е сосема друга приказна за бебето, која му е нова и интересна. Ви посакувам многу успех! ИЗВОРНА ПОРАКА: niki Сигурна си дека спие додека пие млеко? Ќерка ми додека ја доев секогаш со затворени очи цицаше, просто уживаше во тоа и од убавина ги затвораше очињата и после кога ќе се нацицаше ококорена, будна, разиграна... ИЗВОРНА ПОРАКА: Palce Ники сугурна сум дека спие, зошто претходно вришти зошто сака да заспие,па ја успивам па тек тогаш јаде..Абе ужас..Не е да почне будна па да ги затвори очињата..И после јадењето си продолжува да спие,не се буди... Палешка,Миа одамна ја прими таа вакцина не ќе да е до тоа..Знам дека ми викате да не се нервирам ама неможам..Ќе пукнам мислам... п.с Твојата и мојата се имењачки хихи срцки ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25 Палче и мене баш во тој период истото ми се случување, некаде околу 4-5 месец. Морав да ја занипкам малце, да заспие, па да и дадам да цица. Будна не сакаше воопшто. Истото се случуваше и со адаптираното млеко. Не се сеќавам како и кога се реши тој проблем, не траеше многу долго, а после кога почнав со кашички немаше никаков проблем, си јадеше и уживаше. ИЗВОРНА ПОРАКА: strelec 1982 Ne se sekiraj se ke se sredi po mesec dva ke bide pogolema ke sedi i ke si ja hranis so lazice interesno ke i bide ti ke ja ranis a nejze nekoi traskalcinja igracki vo rakata ke si i gra.A sega ako pie mleko samo dodeka spie i taka davai kako saka ona taka ne vredi da se nerviras bidejki period e ke i pomine.I kaj mene sinot go poduspivav pa da mu davam da cica pogolem poksle 8 mesec bidejki ne sakase se tegnese.Treba nie na niv da se privikknuvame vo periodot od 6 do godinata sinot si sedese i jadese od koga proodi si igra setka i jas po nego so ciniceto i laziceto da jade macno ama sto ke mu pravis vazno si ima apetit i si jade ama ne sednuva. ИЗВОРНА ПОРАКА: niki Ја фатиле некои бубачки, ќе и помине. А кога ќе стигнете до дохрана веќе нема да спие толку дење, ќе намали. И што вели Палешка со лажиче е сосема друга приказна, тие на почеток тоа како игра го сваќаат ќе и дадеш и на неа една лажичка да мафта со неа и ќе јаде. ИЗВОРНА ПОРАКА: STRUMFETA Se slucuva,bez griza, brzo ke pomine i ovoj period pa potoa novi musick ke dojdat na red Eve Filip e godika i mesec ,pa koga e bolen ili ne saka da jade na toj nacin mu go povaluvam siseto so mlekce
|
|
|
|