|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Свински грип
9.12.2009 12:07:39   
mami
еве ви превод од нешто што најдов на интернет...некој природен лек..

Природата против свинскиот грип  

Романецот Ненад Гавриловиќ пронашол лек против свинскиот грип кој е на база на природни билки и не е штетен.
Пред неколку дена од свинскиот грип со овие препарати на Гавриловиќ се излечил Чедомир Арсевиќ (22) од Земун. Тој имал температура од 39,3 степени со само едно земанје на лекот ја намалил на 37,1.

Неколку совети на Ненад Гавриловиќ

- Задолжително одете на спиење најдоцна до 22часот. Во периодот од 22-24 часот   телото најдобро се регенерира.

- Пијте најмалку 1,5-2 литра течности, најдобро чаеви кои го потпомагаат варењето (ајдучка трева, лут кантарион..)

- Исхраната треба да се темели на варена а не на пржена или печена храна. Јадете варено месо и доста зеленчук

- задолжително солете ја храната, но користете само морска сол

- Можете да користите лута пиперка и бибер бидејќи го јакнат имунолошкиот систем

- Овошје намалете бидејќи овошниот шеќер го зајакнува размножувањето на вирусот

- исфрлете го оцетот од употреба. Тој го исфрла витаминот Ц од телото.

Гавриловиќ јавно понудил на Србија заедно да ги патентираат капките кои лечат од грипот, но досега никој не го контактирал.    

Антивирусен препарат

Потребни состојки

50гр сиров или сушен рузмарин     

50гр бобинки од смрека          

Ракија од 40-50 степени       

Начин на подготовка: Се земаат 50 гр рузмарин најситно исечкан и се ставаат во флаша од 1 литар. Се додаваат 50гр. Бобинки од смрека кои претходно се убаво сомелени во млин за кафе или блендер. Флашата потоа се полни со ракија од 40-50 степени и се затвора, се мотка со весник и се држи на топло место за состојките побрзо да се соединат.секој ден по два пати треба да се промучка флашата. После 3от ден оваа напивка може да се пие. 

Возрасните ја пијат 1-2 пати дневно по една средна кафена лажичка, а децата по една мала кафена лажичка. 

Напомена:

Овој препарат никогаш не треба однапред да го прецедувате, се прецедува само она количина која во моментот ке ја пиете.

< Поракaта ја уредил profesorica -- 9.12.2009 12:11:00 >

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 201
9.12.2009 12:08:41   
arh_diz
Go gledav prilogot na tv za ovoj lek .

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 202
9.12.2009 12:12:14   
mis.
Ние се уплашивме од грипот и решивме Мартин малку да паузира од одењето во градинка.Не знам веќе што е вистина а што лага па и не знам како правилно да постапам.Ова е единствено нешто што можам да го направам за да го заштитам и него а и малото дома.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 203
9.12.2009 12:18:00   
mother 29
сабајле баш гледав на тв.
заблуда било дека сега  минус температурите ке ги уништиле голем дел од вирусите!овој вирус на грип,како и сезонскиот и свинскиот,стварал заштитна обвивка на толку ладни температури,така да, се очекува бројот на заболени да се зголеми рапидно -сега кога ке фати смрзнувачка!
и само колку ми е страв,дури не гледам тв ниту правам ваков муабет ,само да не мислам на тоа!?а инаку и јас сум на мнение Марко да паузира од градинка ,само кај нас овде не е до толку раширено,да бевме ск оддамна ке беше дома!
правилна одлука мисс!user posted image

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 204
9.12.2009 12:23:31   
mis.
Еве јас сум дома и не е проблем да седи дома но што со тие родители кои мораат да одат на работа а децата нема на кој да ги остават па се приморани да одат во градинка?

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 205
9.12.2009 13:17:13   
evgenija
davam ekstra vitamini, a sme non stop po gosti, vo nekoi guzvi i coopsto ne mislam na gripot...

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 206
9.12.2009 13:22:35   
profesorica
ние не одиме во градинка а пак ме фаќа страв user posted image user posted image user posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот evgenija)
Непосредна врска до пораките: 207
9.12.2009 13:32:10   
bojanas
Поздрав од фамилија Свински грип! Сите го фативме и сега се опоравуваме. Првите два дена од кревет не можев да станам од температура и болки во главата и грлото. Син ми и бебата одма направија опструкција ама навреме ја фативме и сега се докашлуваме ама долго трае. Не знам од кого и каде го прифатив ама отпосле дознав дека во градинка кај син ми неколку деца веќе го поминале.
Се придржувавме кон советите на др Баџакова и сега сме подобри- сеуште не сме до крај излечени.
Еве што ни помогна за да се подобриме
Пијте компот од јаболка, дуњи, црни сливи и суво грозје 2-3 пати на ден, со мед и лимон (не мора за децата тоа да не пројават некоја алергија на медот)
Јадење- само чорба телешка или пилешка со многу зеленчук
Портокали- јадете ги цели (без лупшпа) 3-4 на ден и исто пијте сок од цеден лимон и портокал
Чај од нане и липа 3-4 шолји на ден
КАРАНТИН ЗА БОЛНИТЕ- нема излегување од соба и излегување до тоалет со маска и ракавици
ПОстелнината перете ја на 2 дена
Веќе не ми текнува што друго аха
Ако немате потреба не одете на клиника - да не закачите и нешто друго. Дур е се под контрола седете доме
Сега за сега сме подобри се надевам дека и кашлањето ќе прекине и нема да се влоши и ќе оздравиме
Поздрав

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 208
9.12.2009 13:34:48   
caci20
lele, a bebceto kolkavo e i kako podnese?

(Одговор на членот bojanas)
Непосредна врска до пораките: 209
9.12.2009 13:35:39   
mother 29
аууууууу фамилио,ви посакуваме побрзо закрепнување!user posted image

Непосредна врска до пораките: 210
9.12.2009 13:35:42   
ripce
user posted image user posted image user posted image Добри совети bojanas... ќе прифатам дел од советите поврзани со исхраната, пиењето чаеви, компоти, јадење овошје... пиењето лимони мислам дека е неизоставен дел против било каква настинка или грип. 

Непосредна врска до пораките: 211
9.12.2009 13:36:19   
Еца
Бојана држете сеuser posted image само така остани позитивна, како тргнале работите секој втор македонец ќе заболи од свинскиот грип, затоа без паника, да превземе она што е во наша моќ, миење раце, изолација од поголеми гужви, собири, одење на гости... внесување многу течности, витамини, супи, зеленчук, овошје. 

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

Непосредна врска до пораките: 212
9.12.2009 13:36:33   
evgenija
znaci isto kako obicen grip...go lecis kako sto si go lecime i sezonskiot- samo sto ovoj ima drugo ime- svinski..

Непосредна врска до пораките: 213
9.12.2009 13:37:38   
arh_diz
Bojana drzete se

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 214
9.12.2009 13:37:54   
bojanas
Бебето е 6 месеци и сега сем што кашла ок е за друго. Се надевам дека шлаемот ќе излезе. Многу е чудно веднаш мава на гради грипот за неколку саати имате таква болка во грлото и градите што ретко кога сум ја почуствувала

(Одговор на членот caci20)
Непосредна врска до пораките: 215
9.12.2009 13:38:07   
mother 29
бојана какви опструкции направија малите!?

Непосредна врска до пораките: 216
9.12.2009 13:39:07   
profesorica
user posted image user posted image user posted image бојанас.

ајде побрзо да закрепнете.Уф значи ова свинскиов грип...

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

Непосредна врска до пораките: 217
9.12.2009 13:39:13   
mother 29
znaci sepak ne e isto so obicniot grip, a Bojana ?!user posted image

Непосредна врска до пораките: 218
9.12.2009 13:42:49   
Еца
Бојана кои беа првите знаци за да веднаш реагираш, еве моите се со затнат нос и двете (4 год. и 4 месеци), поткашлуваат ама не кашлаат, онака кога ќе им дојде од шлајмчето? 

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

Непосредна врска до пораките: 219
9.12.2009 13:43:11   
Bogdancanka
леле пак ми изчезна пораката еве сега пак ќе се повторам...
Бојанас баш добри совети би требало сите да ги применуваме.И ви посакувам побрзо целосно оправувањеuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image еве гушки за сите вас.

Непосредна врска до пораките: 220
9.12.2009 13:43:18   
bojanas
Мотхер не е исто. Одма почнува да те боли грлото и да ти свират градите. Малите ми се на вентолин и тапкање веѓе цела недела. Градите на син ми свират ко армоника и кашла шлаеми.
Тоа што беше карактеристично е секретот во градите што е толку леплив. Јас едвај го докашлував. Бебето цел ден го држев на сокови и чаеви за да и се омекне секретот.
Голем поздрав до мм кој цело време не негуваше.

Непосредна врска до пораките: 221
9.12.2009 13:45:06   
mother 29
лелеллел ајде гледајте се таму,што да кажам друго!?user posted image а тамифлу пиете или?!

Непосредна врска до пораките: 222
9.12.2009 13:45:14   
bojanas
Не знам дали е тоа ама по 6 часа од кревање на температурата и двајцата кашлаат

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 223
9.12.2009 13:46:29   
bojanas
Тамифлу се пие ако во рок од 24 часа го откриеш вирусот. Како ли е тоа можно кога цел ден треба да се акаш по доктори за да ти дијагностицираат. Не ни дадоа

Непосредна врска до пораките: 224
9.12.2009 13:48:10   
bojanas
И ако можете да си ги вакцинирате децата одете без сомнение.
Конечно сите пријатели наши кои се доктори ги пофалија вакцините за свински грип (последната пратка од 20000) и рекоа дека се одлични и со одличен квалитет.

Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?