sandriana RR -> RE: Житарици (28.6.2014 10:51:02)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Ilina87 Да Ве прашам за палентата, сакам да пробаме овие дена. Дали содржи глутен? Читам на кутијата дека се прави од пченкарно брашно, тоа значи не содржи глутен? И од кој производител купувате? Мене лично најубава ми е палентата на Жито Лукс. Некако најситна е и највкусна. Комбинирај со кисело млеко, сиренце, зденка... Зависи колкави сте. Еве по интернет прочепкав и палентата не содржи глутен, безбедна е значи :) ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR Веќе втор пат палента со кисело млеко несака [sm=zmeden.gif] ова е прво нешто што одбива ќе касне неколку лажички и после вика ,се мршти, се тресе како кисело.Веројатно киселото млеко му дава киселост и несака.ставив и путер и пак ништо.Да пробам трет пат само палента или некоја идеја со што друго да му ја направам,јогурт или нешто друго? ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa И на ќерка ми и на сим ни омилено јадење им е. Јас ја варам со млеко а после тоа ставаме сиренце. Ќерка ми повеќе ја сака варена со вода па после си става јогурт и сирење. Меланија, пробај свари ја со млеко, како што пишала принцеса. И јас така ја правев. Така помазна текстура добива. Не знам која палента ја имаш, ама земи од Жито Лукс најфина е, не е груткеста. Баш како каша излегува. ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR AnnaMolly RR фала ќе пробам и така [sm=smiley1.gif] инаку пишав на предходната страна со АБЦ намаз сега јаде и тоа веќе 4 пати [sm=jezicek.gif] и да на Житолукс ја земам стварно е глатка но јас ја разредувам малку да дојде по кашесто и за час се прави[sm=smiley1.gif] тоа е најважно ИЗВОРНА ПОРАКА: Ilina87 AnnaMolly, и јас мислам дека не би требало палентата да содржи глутен, но на пакување од дивела пиши дека содржи глутен, а е направена од пченкарно брашно [sm=zmeden.gif].
|
|
|
|