sandriana RR -> RE: Мени во детските градинки (8.8.2012 13:29:13)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena* Aj i tuka da si prasam [sm=smiley36.gif] Go gledav menito za jadenje za jasli vo gradinkata kaj sto treba da pocne od septemvri (Buba Mara) i mnogu od rabotite toj uste gi nema ni probano...a voedno ne mi e jasno kakvo e toa sirenje sto im go davaat so pasirani spageti, tarana i palenta, i od koga moze da se dava riba i kakva, bidejki za rucek im davaat i riba Aj ako znae nekoj ne pise pls... ИЗВОРНА ПОРАКА: luci Еве го и нашето мени од градинка [img]http://www4.slikomat.com/11/0523/agi-DSC-01.jpg[/img] Го истакнуваат на почеток на месецот и јас сум задоволна. Негде погоре прочитав дека смоки им даваат за ужинка[sm=zmeden.gif]Кај нас такви работи нема и супер што нема бидејќи М. е алергичен на кикирики Ние сме во Буба Мара (Пчелка2) веќе 3 месеци-со истово мени,и до тогаш и ние немавме пробано ни половина од хранава што им ја даваат, ама, фала Богу, до сега не ми се појави никаков проблем од тип на алергија или одбивање на некое јадење. Дури ми беше поттик побргу да воведам сирење во домашното мени. Риба дома се уште не сум дала, а еве, во градинка даваат фишфингер (што за мене е несоодветно - тоа е мелено рибино месо поховано во стапчиња). И за рибата сум читала различно од кога може да се дава-некои советуваат на почеток кога се воведува месо (околу 6-7 месец), други подоцна (после година). Ако детето не пројави некоја реакција, сметам дека не треба да се грижиш, барем ќе се научи да не пребира храна. Барем во градикна доволно е застапен зеленчук, ако ништо друго [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|