Ikana -> RE: Прва нова храна на бебето II (2.8.2012 17:35:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka ИЗВОРНА ПОРАКА: Junona Икана а колку е големо твоето бебе?те следам по темите за исхрана,како 2 -годишно дете јаде ,се` си му увела. И како заклучи дека си бара месо жити се?едно е да му буташ свашта ,ама да советувш и други слободно да даваат шеќери и сл ствари на бебиња од 5 мм е нон -сенс.Јас не сум за строго придруќување кон календарот за воведување на цврста храна ,ама твоеот е ту мач,па си земаш за право да ги подучуваш мајките????WTF??Месо,глутен....на бебе ,6-7 мм.Нетоленцијата на хранa и алергиите можат да не се јават веднаш ,но да направат проблем во понато[ниот тек.Не за џабе има ред во воведување и возраст,од некој кој учел ,истражувал и години поминал во таа област.точно е дека сите сме мајки,ама не сме докторки сите или пак??? junova a da ne si ja pobrkala ikana so nekoja druga ??????????????????????? bas ikana oti taa e panicarka nevdena pa se trese na se i sesto, a od koga treba da se ovvede meso, gluten i slicno???????????????? alo bre pa bebinjava skoro site se anemicni bas poradi toa najmnou zeleo i potrebnite hranlivi mineralnimateri se vo zitaricte zolckata i mesoto a ne vo tikvata na primer aj bas pisi sto koga si vovela bas me zanima a so tvoteto sto sakas prav ako sakas do godina nsto ne mu davaj a drugite ostavi gi na mira i sigurno ostana na tebe da sovetuvas i kazuvas. kaj si ti cula nekoj da posle celo vreme jadenje na jajca posle 20 god da javi alergija toa e non sense kako sto vikas ti a tie sto ucele i istrazuvale sog godini na koj ekperimentirale ? pa da imaat naucni dokazi svasta. a kolku za informacija kolkavo e tvoto bebe? inaku mislev na nesto slicno na nescvik( soodvetno na nasata vozrast od 6 meseci i 27 dena Junona здраво! Моја М има скоро 8 месеци. Месо воведов пред 2 недели, телешко, по препорака на доктор, поради граничниот хемоглобин. Шеќер дадов поради опасност од дехидрација од стомачен вирус, како и нане. Глутен планирам сега да воведам. Јајца, јогурт и кисело млеко здравје понатаму, како и пилешко, можат да почекаат. Друго, се имам воведено што е соодветно на возраста. Можеш да се вратиш назад на темава како и на претходната, и да прочиташ како сите сме воведувале вкусови. Поздрав.
|
|
|
|