|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
7.6.2010 11:38:25   
none
eve doakjam od doktorot mi ja dade prvata snimka od moeto bebe odnosno grafceuser posted image nego kazete mi neznaev ova kade da go napisam vo koja tema,mi prepisa doktorot utrogestan 200 i mi vika sakas vaginalno ili oralno 3 po edno na den kazete mi dali e ispravno zatoa sto vo upactvoto pisuva 2 na den,znaete deka odam kaj mitanovski od koj sto sega mislam kade da se prevrlam zatoa ve prasuvam nemam doverba vo nego kazete mi sega se napiv prvoto oralno sto ponataka da pravam 

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 451
7.6.2010 11:54:41   
bushavka
none a zosto se koristat tie utrogestan?

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 452
7.6.2010 12:33:34   
suzeto
none..........jas gi stavam vaginalno 2 pati po 200....oralno moze da go rasipis zeludnikot
bushavka...........utrogestan se koristat za zadrzuvajne na plodot

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 453
7.6.2010 12:34:57   
suzeto
uste 3 dena
fala vi na site za ubavite zborovi

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 454
7.6.2010 12:39:32   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: none

eve doakjam od doktorot mi ja dade prvata snimka od moeto bebe odnosno grafceuser posted image nego kazete mi neznaev ova kade da go napisam vo koja tema,mi prepisa doktorot utrogestan 200 i mi vika sakas vaginalno ili oralno 3 po edno na den kazete mi dali e ispravno zatoa sto vo upactvoto pisuva 2 na den,znaete deka odam kaj mitanovski od koj sto sega mislam kade da se prevrlam zatoa ve prasuvam nemam doverba vo nego kazete mi sega se napiv prvoto oralno sto ponataka da pravam 

none najdobro ti e da gi koristis vaginalno taka imaat podobro dejstvo toa sto ti rekol 3 pati ne ee nisto strasno nema nikakva steta ti ja raslabuvaat matkata.

Биди тоа што си

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 455
7.6.2010 12:50:49   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: suzeto

uste 3 dena
fala vi na site za ubavite zborovi

suze ajde mila cekame da ne izraduvas i tiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image daj boze da ni se mnozat user posted image na rr

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 456
7.6.2010 14:50:42   
pinokio2010
None, Utrogestan se koristi do 12 nedela na bremenost, toa e vsusnost progesteron i sluzi za zacvrstuvanje na plodot, t.e. dodeka ne se razvie postelkata , bidejki posle 12 nedela postelkata ja prezema taa uloga. Inaku podobro da gi zemas vaginalno ne samo zatoa sto im e dejstvoto poefikasno, tuku i zatoa sto oralno koga gi primas imas odredeni nuspojavi, jas na pr. imav mnogu losi vrtoglavici pri koi  gubev ramnoteza i pagjav,a plus toa i postojano mi se spiese. A dok.dobro ti gi doziral bidejki poveke od 200mg vo edna doza ne smees da primis. Toa po dva pati sigurno vazi za utrogestan od 100mg. A be ti sega uzivaj si so slikickata i ne se zamaraj so drugo, ostavi na doc.da mislat za tebe.user posted image
Inaku jas denes dobiv..ni ovoj ciklus nisto, a navistina se nadevav..user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 457
7.6.2010 14:51:48   
pinokio2010
Suze, ajde mila barem ti imaj poveke sreka user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 458
7.6.2010 14:55:11   
bushavka
a dali utrogestan treba da koristat site trudnici ili se preporacuva samo vo odredeni slucaevi?

Непосредна врска до пораките: 459
7.6.2010 15:02:18   
pinokio2010
Mislam deka ne treba. Samo onie koi imale poteskotii pri zabremenuvanjeto i e obavezno za onie koi imale medicinski potpomognato zabremenuvanje ( inseminacija, in vitro), kako edna pomos na bebeto podobro da se zacvrsti za majkata. Ako se dvoumis, podobro prasaj si go ginekologot, toj najdobro znae.

Непосредна врска до пораките: 460
7.6.2010 15:06:37   
arh_diz
utrogestanot moze da se prima do nekade 34 nedela se zavisi od sostojbata na pacientkata. No nikako nesmee da se prekine naednas dokolku se prekine moze da se sluci krvarenje. Ne go primaat site bremeni zeni go primaat samo onie koi imaat potreba

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 461
7.6.2010 16:03:54   
suzeto
utrogestanot ne treba da go primaat site trudnici,za toa resava dr.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 462
7.6.2010 16:21:20   
none
MENE DOKTOROT MI GO DADE ZATOA STO RECE IMAM GODINKI I MALCE E RIZICNO ZATOA PODOBRO DA GO KORISTAM PA AKO E  TAKA KE KORISTAM SAMO DA MU E DOBRO NA BEBETOuser posted image

Непосредна врска до пораките: 463
7.6.2010 16:23:41   
none
E zaboraviv da ve prasam a i doktorot ne go prasav moze c vitamin da koristam deka pusev do sega sega pocnav da gi namaluvam tesko mie ama moram bar da gi namalam dodeka pocne stvarno da mi se losi,a znam deka c  e posebno za pusaci potreben znae li nekoj

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 464
7.6.2010 20:59:40   
suzeto
za pusaci e dobro portokali,a vitamin c najdobro limon ziv ako mozis da go podnesis,a utrogestan stavam i jas 2 pati po 200,na sabajle i na vecer

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 465
7.6.2010 21:57:20   
biljana16
Jas koga brev bremena koristev utrogestan po 2 vaginaletki po 3 pati na den. Na pocetokot na bremenosta primav samo po edna vaginaletka 3 pati na den no otkako prokrvariv (okolu 12 nedela) pocnav da koristam po 2 do 15 nedela.

Непосредна врска до пораките: 466
8.6.2010 10:46:16   
Acina
i jas cekav dve crti no nisto nekni dojde crvenata vesterka...pominaa 3 meseci terapija na tesic pred nekolku dena gi dopivme caevite i nisto...ke pocekam nekoe vreme pa ke pocnam po doktori i so macina treva....se raduvam za site so user posted image crti i vi cestitam a ti koi gi cekat user posted image naskoro da gi vidime...pozz do site od rastazena Acina user posted image

(Одговор на членот biljana16)
Непосредна врска до пораките: 467
8.6.2010 10:53:47   
bushavka
acina nemoj da se rastazuvas, koga najmalku ke ocekuvas user posted image  ke dojde. te pozdravuvam i ti posakuvam sto pobrzo da ja pocuvstvuvas taa radost koga ke gi vidis user posted image .

(Одговор на членот Acina)
Непосредна врска до пораките: 468
8.6.2010 11:01:30   
Acina
ti blagodaram bushavka za utesnite zborcinja no so dobivanje na poslednite 4 mens jas sum neutesna i depresivna duri.znam deka necini i mm stalno me kritikuva poradi toa no toa cuvstvo e posilno od mene i ne mozam da se izboram no ke pomine vednas ko ke zamine i taa potoa so nova nadez i taka sekoj mesec pozz

Непосредна врска до пораките: 469
8.6.2010 11:01:34   
fiore
i jas se nadevav ovoj mesec najmnogu deka ke vidam user posted image ,ama sega pocnav da gubam nadez bidejki imam jaki bolki vo stomakot i vo polovinata a i dva pati vidov crvena tocka.zatoa mislam deka ke dobijam i za zal nema bebususer posted image .aj sledniot pat poveke sreka na tie sto se razocaravme ovoj mesec.ve pozzz.ama da vi kazam mnogu sum tazna ovoj mesec a seuste nemam dobienouser posted image

Непосредна врска до пораките: 470
8.6.2010 11:10:42   
Acina
eh fiore te razbiram potpolno ama sekoj mesec si velime ke bide ke bide pa porano ili podocna ke bide samo sto iscekuvanjeto e mn. tesko pocna duri celo telo da me boli koga ke dobijam tesko na mm samo mu vikam za bezvrska sreka ima zivci da me trpi 

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 471
8.6.2010 11:40:21   
arh_diz
Acina mila a da pobas da se opustis malku da ne si tolku zategnata i pod sres .

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 472
8.6.2010 11:44:18   
Bogdancanka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za site,treba da bideme silni i trpelivi i ke bide,nadezta posledna umira...tocno znam kakvo e razocaruvanjeto sekoj mesec ali nema predavanje kako za site taka i za nas ke si docekame i nie user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 473
8.6.2010 11:49:50   
fiore
navistina treba malku da bideme opusteni da ne mislime na toa,ama e tesko navistina.se razbira nadezta posledna umira no eve jas za sebe si kazuvam deka mozam da zaboravam na toa eden sat ili eden den i pak sum napnata a koga se priblizuvaat denovite za dobivanje togas uste poveke.sekoj den cekam da ne imam nekoj simptom na bremenost ama nisto.toa e toa.ve pozzz.na site i vi blagodaram na podrskata

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 474
8.6.2010 12:19:51   
none
fijore jas da sum ti primer se otpustivme toj mesec zatoa sto na operacija trebase da odma i op se fati zatoa samo otpusteno toa e receptoto veruvaj mi

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?