RE: Полот на бебето (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

miana -> RE: Полот на бебето (29.5.2013 10:28:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR

Вчера беше најсреќниот ден...дознав дека носам [sm=rozacrtici.gif] [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=9nebesa.gif]

lele kolku ubavo...Bravo srcka,neka e zivo i zdravo...Princeza na mama!!!

Bethany -> RE: Полот на бебето (29.5.2013 11:34:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR

Вчера беше најсреќниот ден...дознав дека носам [sm=rozacrtici.gif] [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=9nebesa.gif]

Е што убаво Мартинс мам [sm=bravo.gif]
Сега дечкото ќе има сестричка [sm=bravo.gif]

Snowhite RR -> RE: Полот на бебето (29.5.2013 16:04:23)

Супер Мартинс мам ќе си имате и вие даде, многу е убаво машко па женско[sm=smiley31.gif] Честитки[sm=smiley1.gif]

ruzica84 -> RE: Полот на бебето (2.6.2013 13:29:25)

Kakvo bebe ke imas masa,pisi ni [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

dida -> RE: Полот на бебето (3.6.2013 16:25:06)

vo 17 nedela mi rekoa deka e masko. Vo 22-ra na screening-ot vo GAK mi rekoa deka e zensko i istoto mi go kazaa kaj maticniot na 4D vo 26ta nedela. Taman se iznakupuvav ubavi zenski alistenca denes vo 34ta nedela mi rekoa deka e masko[sm=smiley13.gif]...da se cudis :(
Navistina sum zbuneta

princessa -> RE: Полот на бебето (3.6.2013 16:33:15)

dida ic da ne se razocaruvas i kaj mene istoto se sluci. Vo 17ta nedela mi kazaa deka e masko, vo 22 nedela zensko, vo 26nedela ne se znaese tocno ne bese siguren doktorot i na kraj vo 31va nedela mi kaza deka e masko. Vo 34ta nedela ne mi kaza nisto za polot. Jas nisto nemav kupeno za zensko zasto si vikav ako e zensko imam od kerkickata i kupiv neutralni stvari samo, nesto zolto, bez. I jas sum razocarana od doktorive sto samo se istrcuvaat za polot, pa ke im kazes na lugeto ednas vaka ednas onaka. Dodeka ne go rodam i so sopstveni oci ne vidam sto e ne veruvam veke vo nisto. Ama neka se zivi i zdravi. Sega imam pregled vo 37ma nedela pa ke vidime, toa e za dve nedeli.

Natasa981 -> RE: Полот на бебето (10.6.2013 11:34:40)

Kako e mozno posle 26ta nedela da ne se vidi ubavo polot na plodot..? Kade idete na pregledi ,ne mi e jasno kako moze da se pravat tolkavi utki vo vrska so polot. A za posle 30ta nedela pa epten be da ne se vidi..?! Mene za prvoto dete vo 12ta nedela Dimcev od Sistina mi rece deka e zensko, za potoa vo 15ta nedela da mi potvrdat.Za vtorovo sto go nosam isto taka Dimcev (pazete sega vo 11ta nedela mi rece masko) i potoa vo 16ta mi potvrdija. Jas sekako so neveruvanje prifakav se sto mi bese kazano tolku rano mislam, ama ete nemase posle previranja od tipot ; masko e zensko e, neznaeme sto e.

princessa -> RE: Полот на бебето (10.6.2013 13:04:31)

takvi slucaevi za promasuvanja na polot imalo i ke ima..eve jas pred nekoj den na tv ja gledav emisijata "vreme e za bebe" i na kraj zenata rodi zensko a celo vreme mislela deka masko nosi. Nekoi pa do kraj na bremenost ne znaat sto nosat poradi polozbata na bebeto. A vo rana bremenost site bebinja licat na maski

Yummy Mammy -> RE: Полот на бебето (10.6.2013 14:08:55)

Eve, sega se vrakam od pregled, i nie sme [sm=modricrtici.gif]
Posle dve zenski, tretovo nekako so strav go pravevme, ama ete... bidna... [sm=smiley36.gif]

dida -> RE: Полот на бебето (11.6.2013 12:17:08)

hahahha neka se zivi i zdravi samo[sm=duda.gif]...pusta radoznalost i na kraj zbunka ni stanuva
Ama toa e [sm=smiley36.gif]

mama_06 -> RE: Полот на бебето (11.6.2013 12:26:33)

И второво е машко, а јас и за двете некако знаев дека се машки. Интуиција. А третото ке ми е женско [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] на старост ќе го родиме за да има кој да се врти по куќа. И сега очекувам реакција од здруженијата за заштита на децата.

Snow Queen -> RE: Полот на бебето (11.6.2013 22:28:43)

На 26ти месецов сме на контрола, точно на полни 13 недели.
Па ако сме добро наместени може и ќе дознаеме.

Snow Queen -> RE: Полот на бебето (26.6.2013 23:57:02)

Денес бев на контрола, точно сме 12+0 [sm=smiley1.gif]
Денот ми е прекрасен, поубаво неможеше да започне [sm=9nebesa.gif]
Си го видов беушко, мрда па растура 20/25мин. докторката едвај го премери [sm=smiley36.gif] Само нешто пафта/пливка, го врти газето нон стоп, таман ликот да му го видам ми пушти 3/4Д тааап рачињата преку глава [sm=smiley9.gif]
Нешто наспомна докторката за полот [img]http://www.roditeliideca.com.mk/components/com_kunena/template/example/images/emoticons/stork-girl.gif[/img] ама ми рече ова е онака првично, и ич сигурно,зошто е мн немирно пафта и скртува нозе+ мн. мало. Па затоа почекај до следната контрола.
Големи сме, 5,75см. а тешки 57гр. [sm=nosecka.gif]

vezilka RR -> RE: Полот на бебето (27.6.2013 0:04:41)

[sm=bravo.gif] Нека си мрдка тоа, хе,хе. А вие ќе се стрпите уште малку за полот. За четири недели те чекаме тука да не известиш :)

Maria -> RE: Полот на бебето (27.6.2013 14:47:15)

Изворна порака:Yummy Mammy

Eve, sega se vrakam od pregled, i nie sme user posted image
Posle dve zenski, tretovo nekako so strav go pravevme, ama ete... bidna... user posted image

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Супер Yummy Mammy,ете ке си имаш и синче.[sm=smiley1.gif]

Snow Queen -> RE: Полот на бебето (30.8.2013 1:42:39)

Денеска на скринингот курето не изненади на секунда...ама оп брзо скрсти нозе и толку беше....ќе чекаме потврда за 2 недели.

@bebe -> RE: Полот на бебето (4.9.2013 0:59:22)

Nie sme rozevi [sm=rozacrtici.gif] vo meseto na mama raste edna ubavica[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

JovanaJ -> RE: Полот на бебето (4.9.2013 8:21:10)

Ajde da prijavam [sm=smiley1.gif]
Na skriningot vo 12-ta nedela ni rekoa deka e masko. Doktorkata bese prilicno ubedena...a sin mi presreken sto ke ima bratce! [sm=smiley36.gif]
Da priznaam deka i nasa zelba bese masko, ama kako i da e, samo neka se zivi i zdravi!

Lacrymosa -> RE: Полот на бебето (8.9.2013 18:00:04)

мене на скринингот ми рекоа дека е машко ... и во 5-6ти месец испадна женско дека е... па сега што ќе излезе

tnade -> RE: Полот на бебето (12.9.2013 13:08:02)

[sm=rozacrtici.gif] za rodenden dada ke si dobie sestricka

vezilka RR -> RE: Полот на бебето (13.9.2013 11:19:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: tnade

[sm=rozacrtici.gif] za rodenden dada ke si dobie sestricka

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Супер. Што ии да е само нека е живо и здраво.

vezilka RR -> RE: Полот на бебето (7.12.2013 18:11:11)

Неккни на прегледот во 16та недела срамежливо ни кажаа дека ќе имаме женско. Мене ќефот ми се стори, ама никако Никола да го убедиме. Јас му велам ќе имаме дадичка, а тој не вика, машко. Хе, хе ќе биде интересно.

Mihaela 2010 -> RE: Полот на бебето (7.12.2013 18:15:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR

Неккни на прегледот во 16та недела срамежливо ни кажаа дека ќе имаме женско. Мене ќефот ми се стори, ама никако Никола да го убедиме. Јас му велам ќе имаме дадичка, а тој не вика, машко. Хе, хе ќе биде интересно.

Ejjj vezilke sto ubava vest[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]neka e zivo i zdravo samo pa da vidis sto e kerka

Felly RR -> RE: Полот на бебето (7.12.2013 19:55:43)

Супер Везилке, и јас се израдував, нека е здраво живо а и Никола има време да се навикне на идејата за дадичка.

LoveableMe RR -> RE: Полот на бебето (7.12.2013 22:21:59)

Честитки Везилка што убаво, ќе си имаш едно кукле да го дотеруваш со кики, фустанчиња, чевличиња, џемперчиња...мммх мераци [sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>