RE: Полот на бебето (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Melanija RR -> RE: Полот на бебето (20.6.2014 22:16:17)

Ако е искусен доктор знае што гледа ,мене ми кажаа во 17та но она мислела дека предходно ми кажала што значи на 2Д ехо видела околу 14 недела[sm=smiley1.gif] и така и си беше [sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif]

Melanija RR -> RE: Полот на бебето (26.6.2014 15:58:46)

Штом го дознаете полот на бебето пишете ни [sm=bravo.gif]

[img]http://www.zwani.com/graphics/baby/baby-congratulations/images/boy_or_girl.gif[/img]

Dilina -> RE: Полот на бебето (26.6.2014 16:46:27)

Мене најпрво во Систина ми кажаа дека е цуца, па после во Чаир на преглед, без да спомнеме, пак ни кажаа исто. Кај првиот гинеколог рече дека е женско, сега кај што сум кај новиот матичен, рече дунда е, и тоа со сто посто, а мене луѓе кој и да ме сретне, продавница, работа, на улица луѓе сите како од пушка ми викаат МАШКО НОСИИИШ? [sm=zmeden.gif]

Демек стомакит ми бил таков топчест нанапред, и да таков ми е ама и јас сум слабичка може затоа [sm=smiley36.gif] незнам што е работава, сите доктори ми рекоа женскодека е, и сите се искусни додуша, а со луѓево надвор абе како на челото дека ми пишува машко дека носам, а нема врска [sm=smiley36.gif]

sandriana RR -> RE: Полот на бебето (27.6.2014 12:24:46)

Демек стомакит ми бил таков топчест нанапред, и да таков ми е ама и јас сум слабичка може затоа user posted image незнам што е работава, сите доктори ми рекоа женскодека е

Во првата бременост и мене сите тетки/баби, па и помлади што "проценуваат" пол од око, до последен ден ми велеа - ааа, машко носиш,а? - дека мевот само ми беше, нанапред, и изразена Linea negra имав и флеки по лицето - а бебе си беше женско (освен на првиот скрининг коа се избрза д-рот па згреши).
Сега е пак девојче, ама овој пат и "проценителите" погаѓаат - демек поширок ми е мевот, половината и задникот овој пат [sm=smiley36.gif]

Ki4iko -> RE: Полот на бебето (4.8.2014 9:19:10)

Ова со нагодување на полот заради обликот на стомакот,никако не ми прави логика [sm=zmeden.gif] .со првата бременост ,целата се проширив и карлично и во стомак,па си родив машко,а сега за втората бременост сеуште не знаеме пол,а стомакот ми е напред испупчен како да имам лубеница голтнато [sm=jezicek.gif] ,немам апетит ,посебно благо не јадам,за 1 недела сум на ехо,па ако кажат пол ,ќе видиме нагодувањата дали се точни од бабиве [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ki4iko -> RE: Полот на бебето (12.11.2014 20:10:54)

јас сум утре на контролен преглед во 30 недела.до сега докторката неколку пати кажа дека е женско, но некако чекам ужте контролни ехо прегледи за да бидеме сигурни и да се впуштиме во жопинг за девојче [sm=smiley36.gif]

Ki4iko -> RE: Полот на бебето (13.11.2014 11:54:49)

.Јас бев денесс на контролен преглед во 30 недела и докторката детално ми ги опиша големите и малите усни ,што значи носам девојче [sm=rozacrtici.gif],сите сме радости дома.ех само да е здрави и живо [sm=smiley1.gif]

Aleksx2Leon -> RE: Полот на бебето (13.11.2014 11:57:50)

ITS A GIRLLLLLL [sm=bravo.gif] [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

blond -> RE: Полот на бебето (14.11.2014 13:49:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Aleksx2Leon

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ah kolku sakam i jas edna moma da e vo meshko.

Aleksx2Leon -> RE: Полот на бебето (14.11.2014 14:02:26)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

[sm=smiley36.gif] sin mi e tolku hiperaktiven sto koga doznav deka sum bremena si rekov ako ne e devojce ke padnam u depresija zaso ne znam kako bi se snasla so dve deca koi 1 minuta ne miruvaat (deka vikaat neli maskite se po nemirni od devojcinjata,ma da zavisi) [sm=smiley36.gif] pa fala bogu dedo boze me izraduva i ti posakuvam i ti da se izraduvas ovojpat so edna cuca vo meseto [sm=smiley31.gif]

lolla RR -> RE: Полот на бебето (14.11.2014 17:52:07)

Кај нас е машко, дефинитивно ни потврдија пак во 24 недела, само се прчеше со ку*ето цело време на ехо, а лицето не сакаше да си го покаже целосно [sm=smiley36.gif]

Нека ни се живи и здрави, полот е најмалку важен.

Melanija RR -> RE: Полот на бебето (14.11.2014 19:22:59)

Ја најдов темата Што ако полот не е тој?=ТУКА постовите се префрлени таму[sm=smiley1.gif]

Bethany -> RE: Полот на бебето (6.12.2014 17:19:39)

Женски, докторка ни кажаа дека над 90% е девојче [sm=love.gif]

Оваа докторка беше 100% сигурна за полот во иста недела и со синчето, така да ем чувствувам дека е во право, ем и верувам [sm=smiley1.gif]
Само здраво право, ама сепак сестриче јуххуууу

Hopeful RR -> RE: Полот на бебето (6.12.2014 17:33:50)

Охоооо, машала дундурка Bethany, нека е здрава и жива [sm=bravo.gif] И кај тебе сме значи таман со имињата и комбинациите како и кај Mihaela [sm=smiley36.gif]
Ќе ви вратам дупло после со близнаците, ќе ве изнамачам за имиња [sm=smiley31.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Полот на бебето (6.12.2014 17:36:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Женски, докторка ни кажаа дека над 90% е девојче [sm=love.gif]

Оваа докторка беше 100% сигурна за полот во иста недела и со синчето, така да ем чувствувам дека е во право, ем и верувам [sm=smiley1.gif]
Само здраво право, ама сепак сестриче јуххуууу

Jeeeee super znam deka toa sakase.znaci Tamara ni doagjaaaaa[sm=bravo.gif]

Bethany -> RE: Полот на бебето (6.12.2014 17:40:07)

Фала женски, само нека ни се здрави [sm=9nebesa.gif]

Ако Хоупфул, убаво мачење ќе биде тоа, и јас сум возбудена да ја слушнам една од можни три комбинации кај вас [sm=smiley36.gif]

sandriana RR -> RE: Полот на бебето (9.12.2014 19:07:21)

Bethany и Mihaela2010 - па вие жени сте со страшна интуиција бре [sm=smiley31.gif]
Ептен се радувам за новите РРаја женски [sm=smiley1.gif]

blond -> RE: Полот на бебето (20.12.2014 14:04:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

I ko sto e red da se pofalam deka dr rece ne e siguren ama misli deka e moma :D na nareden sken,nekade okolu 12Januari ke kazat za posigirno :)

jasmina 25 -> RE: Полот на бебето (24.12.2014 11:42:24)

i jas nosam masko doktorot mi kaza uste vo 12 nedela posle toa uste dva pati mi go potvrdi toa i za prvoto isto mi kaza tolku rano i pogodi neka se zdravi i zivi bitno ke si imam rabota so mazi cel zivot i prvoto mi e masko [sm=smiley36.gif]a i posakuvav i ova da e maze...

blue_blue -> RE: Полот на бебето (26.12.2014 9:37:50)

Hopeful, чекаме извештај денес за полот на бебињата [sm=smiley36.gif]

Hopeful RR -> RE: Полот на бебето (26.12.2014 10:34:57)

Аааа ме памтиш blue_blue! [sm=smiley36.gif] Колку сум возбудена, имам трема како за бета кога правев или за срцева акција кога чекавме! Во 11.20 сум, штом се вратам ви пишувам [sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Полот на бебето (26.12.2014 12:59:32)

Hopeful pa imas li ti mob,do koga ke cekame?[sm=smiley24.gif]

Hopeful RR -> RE: Полот на бебето (26.12.2014 17:11:12)

[sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

Две куриња се [sm=smiley36.gif] А некако баш се надевавме на едно со едно, ама само нека се здрави и живи, па ќе се снајдам некако со тројца мажи по дома! [sm=smiley36.gif] Инаку тек сега стигам да ви пишам, гс преку глава цел ден по доктори. Важно сега имам повеќе му*а од мм! [sm=smiley36.gif]

gina -> RE: Полот на бебето (26.12.2014 17:20:10)

Hopeful [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ako se [sm=modricrtici.gif] samo zdravi pravi da se sto ubavo sto zi znaete kaj mene sigurno uste e rano

Bethany -> RE: Полот на бебето (26.12.2014 17:26:01)

AAA Hopeful cestitki za sinovite [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ah junacite na mama, da se zivi I zdravi!

E aj sega da te vidam go temata za iminja [sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>