RE: Полот на бебето (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

zzaa -> RE: Полот на бебето (7.12.2013 22:50:03)

Честитки Везилка.

Snowhite RR -> RE: Полот на бебето (8.12.2013 0:12:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR

Неккни на прегледот во 16та недела срамежливо ни кажаа дека ќе имаме женско. Мене ќефот ми се стори, ама никако Никола да го убедиме. Јас му велам ќе имаме дадичка, а тој не вика, машко. Хе, хе ќе биде интересно.

Претчувствував јас дека е [sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif] Честитки! Ние на М му велевме, зошто ти е брат, да ти ги зема играчките, дада е поубаво[sm=smiley36.gif]

Martins mom -> RE: Полот на бебето (8.12.2013 17:34:34)

У што убава вест Везилке !![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ќерката е најскапоцениот дар за една мајка [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

vezilka RR -> RE: Полот на бебето (8.12.2013 19:45:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR

Неккни на прегледот во 16та недела срамежливо ни кажаа дека ќе имаме женско. Мене ќефот ми се стори, ама никако Никола да го убедиме. Јас му велам ќе имаме дадичка, а тој не вика, машко. Хе, хе ќе биде интересно.

Претчувствував јас дека е [sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif] Честитки! Ние на М му велевме, зошто ти е брат, да ти ги зема играчките, дада е поубаво[sm=smiley36.gif]

Треба да пробам некоја таква финта оти ептен се буни за дадичка. Сега нели е во нинџи филм и сака братче за да си играл нинџи со него, па ние му викаме дека и дадичките сакаат да играат нинџи, а а додека не најдеме некоја која стварно ќе сака да си игра со мечеви, тешко ќе го убедиме. Се сложува на дадичка само ако сум родела две, и батко и дадичка, хе, хе, да не му се слоши..

vezilka RR -> RE: Полот на бебето (16.12.2013 16:08:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR

Треба да пробам некоја таква финта оти ептен се буни за дадичка. Сега нели е во нинџи филм и сака братче за да си играл нинџи со него, па ние му викаме дека и дадичките сакаат да играат нинџи, а а додека не најдеме некоја која стварно ќе сака да си игра со мечеви, тешко ќе го убедиме. Се сложува на дадичка само ако сум родела две, и батко и дадичка, хе, хе, да не му се слоши..

Изгледа не ќе морам многу дапоработам на случајот оти о петокот на скринингот ни кажаа дека имаме „свирче“. Беља работа, ту вака, ту така. За Никоала уште во 16та недела ми кажаа машко и ниту еднаш не се поколебаа.

Stefanija Stefi -> RE: Полот на бебето (4.1.2014 21:27:04)

Ееее...ова ме потсети на зет ми за сестра- тој вика НЕ МОЖИМЕ ДА ЗНАЕМЕ ШТО Е ДУРИ ТОА САМОТО НЕ ОДЛУЧИ- Така дојде времето [sm=smiley36.gif]

....шала на страна, јас имам уште малку време до тој момент и едвај чекам да ми кажат што носам. До душа во Плодност ми рекоа дека до сега без грешка го годеле полот на бебињата, па не верувам дека ќе имам проблеми со изборот на бои...(едвај чекам да одам во шопинг!!!)
Толку време го чекавме бебето па само Здравје Боже да биде се во ред па и ние да имаме гоооооолеми грижи од типот кој пол ни е бебето и какви бои да му спремаме [sm=smiley36.gif]

Bethany -> RE: Полот на бебето (14.1.2014 20:15:32)

ИЗВОРНА ПОРАКА: June

Здраво Рингерајки!
Нова сум на форумов, се надевам ќе се дружиме и споделуваме убави искуства.
Бремена сум 16 та недела, па ме интересира кога отприлика може да се види полот на бебето?

Bethany -> RE: Полот на бебето (14.1.2014 20:18:20)

June, мене докторката ми го има кажано полот уште во 12-13 недела, и тоа беше прилично сигурна во тоа. На крај и испадна како ни кажаа. [sm=smiley1.gif] Така да мислам дека ако бебето е свртено во соодветна позиција може да ти го кажат полот на бебето уште сега.

June -> RE: Полот на бебето (16.1.2014 21:19:21)

Ти благодарам Bethany на одговорот. Денес бев на ехо и како да видоа нешто меѓу ноџињата [sm=smiley1.gif] најверојатно носам машко...сепак за сигурно ќе ми кажат на скринингот во 21ва недела [sm=smiley1.gif].

Bethany -> RE: Полот на бебето (16.1.2014 23:16:35)

Супер, ќе знаете повеќе на следен преглед... Може ќе ве изненади, а може ќе ви се и потврди веќе кажано [sm=smiley2.gif]

Може ако сакаш да се запишеш на списокот за терминот на породување тука, исто така и другите трудници, па заедно да броиме месеци и денови до првото гушкање со бебето [sm=9nebesa.gif]

June -> RE: Полот на бебето (18.1.2014 12:42:15)

Bethany, не ми го отвара постираниот линк, пишува "oваа порака е избришана или преместена, со што веќе не е достапна".

Felly RR -> RE: Полот на бебето (18.1.2014 15:17:53)

Јуне, пробај повторно, мислам дека сега треба да го отвори линкот.
Да ти посакам и добредојде на форумот, и лесна бременост. [sm=smiley31.gif]

sandriana RR -> RE: Полот на бебето (8.4.2014 16:09:39)

Најверојатно бебето е женско, според денешниот преглед [sm=smiley1.gif][sm=rozacrtici.gif]

AnnaMolly RR -> RE: Полот на бебето (8.4.2014 17:11:21)

Што убавоооооооо! Ќе си има Т сестричка!

Melanija RR -> RE: Полот на бебето (8.4.2014 18:50:18)

sandriana RR кога видов дека си пишала на темава помислив дека е [sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif]

deluxe -> RE: Полот на бебето (8.4.2014 23:35:13)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana RR

Најверојатно бебето е женско, според денешниот преглед [sm=smiley1.gif][sm=rozacrtici.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]принцеза мала[sm=smiley1.gif]

Stefanija Stefi -> RE: Полот на бебето (29.4.2014 19:38:03)

sandriana RR мило ми е за тебе, честитки и јас дознав пред некој ден дека носам девојче и пресреќна сум така да можам да си претпоставам како се чувствуваш колкава среќа е ова [sm=smiley36.gif]

Defne90 RR -> RE: Полот на бебето (30.4.2014 12:08:26)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] за малите девојчиња.

VAGA2 -> RE: Полот на бебето (6.5.2014 14:20:36)

Prvoto mi e masko, pa sakav vtoro zensko! Ama mi kazaa deka e masko! Taka da dve mazinja ke si imam, zdravje! Da se zivi i zdravi!

Defne90 RR -> RE: Полот на бебето (6.5.2014 14:55:25)

Да ти се живи и здрави Вага само тоа е битно.И машкото и женското бараат иста нега и внимание да им посветиш и исто во секој случај ќе ти се мили.Само здравје,другото не е важно.[sm=smiley1.gif]
гледам само женски погоре ајде па и момче да ни се прошара малку.Честитки вага за мажето мало и со лесно да ти биде бременоста.[sm=smiley1.gif]

Slonceo1 -> RE: Полот на бебето (19.6.2014 13:21:42)

Здраво идни мамички [sm=smiley1.gif] Сакав да ве прашам едно прашање па можеби ке ми помогнете [sm=smiley1.gif] За две недели треба да отидам на преглед па имам слушнато дека со 4Д ехо може да се види полот на бебето уште во 11, 12 недела. Има некоја вакво искуство? Можеби е рано ама едвај чекам да дознаам какво е дали [sm=modricrtici.gif] или [sm=rozacrtici.gif] Поздрав до сите

sandriana RR -> RE: Полот на бебето (19.6.2014 15:01:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Slonceo1

Здраво идни мамички [sm=smiley1.gif] Сакав да ве прашам едно прашање па можеби ке ми помогнете [sm=smiley1.gif] За две недели треба да отидам на преглед па имам слушнато дека со 4Д ехо може да се види полот на бебето уште во 11, 12 недела. Има некоја вакво искуство? Можеби е рано ама едвај чекам да дознаам какво е дали [sm=modricrtici.gif] или [sm=rozacrtici.gif] Поздрав до сите

Ако е бебе убао поставено и д-р има бистро око и искуство, секако ќе се види пол [sm=smiley1.gif]
Имаме повеќе РРајки кои баш тогаш го дознале полот на [sm=duda.gif].
Мене во 2те бремености ми го кажаа во 16та недела (за првата бременост во 12та недела, на прв скрининг д-р се излажа - себе и мене [sm=smiley36.gif])

Slonceo1 -> RE: Полот на бебето (19.6.2014 15:11:21)

Фала ти многу за мислењето сепак ќе видеме за две недели какво е [sm=duda.gif] секако ако се гледа. Само живот и здравје до тогаш [sm=smiley1.gif]

lusy -> RE: Полот на бебето (19.6.2014 22:59:56)

Прво и машко денес во 16 недела дознавме. Пресреќни сме со мм,
иако мене ми беше сеедно што е.

linak -> RE: Полот на бебето (20.6.2014 20:16:50)

Мене на последниот преглед во 14та недела докторот ми рече дека е момче [sm=modricrtici.gif] но јас сум со резерва бидејќи е малку рано штознам. Веќе кога ќе одам нареден пат ќе прашам повторно за потврда на полот [sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>