RE: Полот на бебето (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

sandriana RR -> RE: Полот на бебето (26.12.2014 18:36:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

[sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

Две куриња се [sm=smiley36.gif] А некако баш се надевавме на едно со едно, ама само нека се здрави и живи, па ќе се снајдам некако со тројца мажи по дома! [sm=smiley36.gif] Инаку тек сега стигам да ви пишам, гс преку глава цел ден по доктори. Важно сега имам повеќе му*а од мм! [sm=smiley36.gif]

[sm=bravo.gif] Houpful. Ме изнасмеа за м***та [sm=smiley36.gif] Да знаеш дека жените секако имаат поише м**а од мажите! [sm=smiley36.gif] Ајде, со лесно да туркаш натаму.

Melanija RR -> RE: Полот на бебето (26.12.2014 22:34:25)

Hopeful и јас мислев ќе бидете 50-50 ама вака ќе ви биде здравје боже побучно по дома[sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: Полот на бебето (26.12.2014 23:23:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR 30.09.2014

Hopeful, одлични вести, јас цело време мислам дека ќе имаш две к..иња, ама ајде да сочекаме следно ехо. Со лесно на сите, влечи не за нос

Честиткииииииииииииии Хопефул, ми се потврди тоа што мислев, очигледно треба да си купам една кугла да гатам, барем некој динар да извадам.....[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Milicka 30 -> RE: Полот на бебето (27.12.2014 10:18:16)

Hopeful милаа прекрасна вест[sm=bravo.gif]! Само нека си растат синчињата на мама, а за со 3 мажи ќе се снајдеш некако, најпосле мора да ја слушаат мамичка, поздрав!

lolla RR -> RE: Полот на бебето (27.12.2014 15:21:42)

Хоупфул, браво за сонцињата, само нека си растат ке си ки бидат мамини миленичиња. Тоа си е прво правило, синовите се за мајките :) Ке си бидат доживотни другари.

И да, и јас мислев ке бидат пола пола, ама Ловабл погоди, секоја чест.

gina -> RE: Полот на бебето (27.12.2014 16:48:05)

lele devojki ne mi se veruva denes bev kaj maticniot mi zemase merki za priska i mi kaza sto e taka odednas jas ne ni mislev da prasam po sto e rano 11+3 a i ne sakav ne mi bese bitno samo zdravo pravo da e i e

[sm=modricrtici.gif] Boy

posto tripati denes me gledase na exo posto bese uspano ne mozese merki da zeme i mi vika deckovo inaet ni terat jas mu se pulam vika da masko e a jas cela zbuneta masko pa se gleda i taka koga pak me gledase pak mi potvrdi mislam deka ne e greska
iako potsvesno sakav devojce ama ne e bitno mnogu sum radosna [sm=sloncek.gif]

Milicka 30 -> RE: Полот на бебето (27.12.2014 17:17:08)

Ginaaa честиткииии ! Синовите се мамини мази [sm=smiley1.gif], само нека си расте во мешето на мама.
Не е ли уште рано за да се види полот? Кога обично може да се види?

gina -> RE: Полот на бебето (27.12.2014 17:27:18)

fala milicka 30 pa da i jas se zacudiv deka rano mnogu mi kaza. Na snami duri vo 5 mesec i kazale stoe, a me gledase na 4D exo

lolla RR -> RE: Полот на бебето (27.12.2014 21:45:12)

гина,што убаво, ке си имаш маже малечко - миленик на мама. 2015 по се изгледа ке е машка година. Само нека си живи и здрави.

Hopeful RR -> RE: Полот на бебето (28.12.2014 10:36:36)

Ајдеее, другарчиња со моите дечковци [sm=smiley36.gif]
Само нека расте и нека напредува gina, па за девојче - здравје, следниот пат [sm=smiley36.gif]

LoveableMe RR -> RE: Полот на бебето (28.12.2014 11:22:39)

Aман бре, све ку..иња со ИВФ, ха ха ха,[sm=smiley36.gif], ајде само нека се множат!

Melanija RR -> RE: Полот на бебето (28.12.2014 14:38:55)

И 2013 г беше машка и 2015 исто,секоја втора[sm=smiley36.gif]

gina -> RE: Полот на бебето (28.12.2014 16:48:05)

na slednite sto ce pravat ivf im posakuvam da si imaat devojcinja oti nasive fraeri sto ce prat moraat da brknat nesto [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mala sala

gina -> RE: Полот на бебето (30.12.2014 10:58:45)

vcera koga bev kaj Lazareski go prasavme dali se geda stoe toj ni vika ne rano e za toa moze posle eden meces ce se vidi[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

LoveableMe RR -> RE: Полот на бебето (2.1.2015 10:46:42)

"Машките фетуси трошат повеќе енергија?

Машките фетуси трошат повеќе енергија, покажа анализата на над 68 милиони бремености во САД во периодот од 1990 до 2012 година.

Резултатите од анализата покажаа дека жените, кои за време на бременоста добиле помалку од девет килограми, раѓале помал број машки деца отколку женски, во споредба со жените кои во текот на бременоста добиле повеќе од девет килограми.

Имајќи предвид дека со намалувањето на добиените килограми бројот на машките деца мошне праволиниски опаѓал, се смета дека овие две варијабли се директно поврзани.

Во текот на истражувањето е забележано дека во шесттиот месец од бременоста стапката на смртност кај машките фетуси била многу поголема кај жените, кои добиле помалку килограми.

Ова поле треба дополнително да се истражи со цел да се увиди дали бремените жени имаат поголеми енергетски потреби кога носат машки деца, со цел за евентуално одредување на нутритиентите, кои можат да ги зголемат шансите за преживување на фетусот
."

Извор: daily mk

sonce79 -> RE: Полот на бебето (5.1.2015 15:11:41)

Zdravo devojki,
prvo da vi kazam srekna nova godina na site. Se sto bilo loso da ostane vo minatata i ovaa godina samo pozitivni vesti, nasmeani lica i zdravi i zivi majki i deca

sonce79 -> RE: Полот на бебето (5.1.2015 15:15:24)

Po greska na dva dela porakava [sm=smiley36.gif]
eve jas da se prijavam go doznavme polot na bebinjata... imame [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]... Iako ke bese super da se mesani, ne se zalam sto ke dobijam mnozinstvo doma..[sm=smiley2.gif]100% siguren e dokotorot. [sm=smiley36.gif] Eve da ne bide deka samo deckovci godinava ke ima...

LoveableMe RR -> RE: Полот на бебето (5.1.2015 15:40:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sonce79

Po greska na dva dela porakava [sm=smiley36.gif]
eve jas da se prijavam go doznavme polot na bebinjata... imame [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]... Iako ke bese super da se mesani, ne se zalam sto ke dobijam mnozinstvo doma..[sm=smiley2.gif]100% siguren e dokotorot. [sm=smiley36.gif] Eve da ne bide deka samo deckovci godinava ke ima...

sonce79, честитки за женските, ќе си имаш помош по дома[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

gina -> RE: Полот на бебето (5.1.2015 16:07:38)

sonce79, [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitki za tvoite princezicki sto ubavo devojki

Melanija RR -> RE: Полот на бебето (5.1.2015 21:08:54)

sonce79[sm=sloncek.gif] две куклички

Milicka 30 -> RE: Полот на бебето (6.1.2015 9:43:31)

Sonce 79 [sm=bravo.gif] честитки за двете убавици на мама,поздрав!

sonce79 -> RE: Полот на бебето (6.1.2015 10:09:00)

Faa vi na site...[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Od sekogas sum vikala deka sakam prvo masko dete, ne znam zosto, ama koga mi kazaa deka se dve zenski, epten se izraduvav sepak...[sm=smiley36.gif] mozebi bidejki jas imam sestra i sme mnogu bliski iako sme 6 godini razlika.. Kako i da, da se zdravi i zivi, mm neka mu ja misli so 3 zeni po doma. Pozdrav i srekni praznici na site.

Hopeful RR -> RE: Полот на бебето (7.1.2015 10:36:58)

сонце79, нека се здрави и живи, убавици на мама! [sm=bravo.gif]

Него, вие обратно од нас [sm=smiley36.gif] На нас искрено опцијата за [sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif] ни беше последна на список, ама еве, ни легна и сега им се радуваме на синковци. Му кажав на мм за твојот случај, и вика дај да се трампаме, ионака сме тука со тајмингот [sm=smiley36.gif]

Море само нека се здрави прави, па ај ќе се посватиме, ако не па [sm=smiley36.gif]

sonce79 -> RE: Полот на бебето (8.1.2015 10:02:13)

Hopeful, и јас истото го помислив, [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] може ке не спојат децата на крај што знаеш... [sm=smiley36.gif]
Инаку кај нас, да, скроз обратно, [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] последна опција ни беше, изгледа скроз обратно фака. Ама што вика мт, тука сме негде, може да направиме и 2 пара мешани... [sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif]
Ова дека две, па затоа веднаш си ја мислиш најдобрата варијанта дека е по едно од секое.. Инаку, да се живи и здрави, секако е добро... Замисли да не можевме да видиме до крај,како порано... [sm=smiley36.gif]

Bebuska na mama -> RE: Полот на бебето (10.2.2015 14:25:01)

Zdravo na site,
Jas bi sakala da Ve prasam dali e mozno polot da se vidi vo 12+4g.n
Vcera bev na pregled mi zemaa brisevi I merki za prisca1, pa doktorkata detalno mng go gledase bebceto I duri jas sama si primetiv I si prekutev , a posle nekoe vreme
I doktorkata vika ova mi lici na masko ama ne garantiram. A stvarno se vide megu nodzinjata kako sto mrdase se vide duri i slika imam ama sega mi e cudno pa tolku rano mozno e da se vidi[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  17 18 19 [20] 21   Следна страница >   >>