Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Elena moja e skletcika na mama,pa celo zimo go projdovme vo bodi so dolgi i hulahopki,bluzice i pantoloncinja,ali pamucni tenkicki,dzemper po potreba ali retko.za nadvor plus skafander,a kapa i sal nikako ili doma ke si ostaneme
Мамички (особено вие кои се породивте зимава),кажете ми како ги облекувате вашите бебуши за спиење. Јас како преку ден така и за спиење, се уште не му облекувам пижамчина, а другата недела ќе прави 3 месеци. Значи му облекувам бенкиче, боди со долги, долу ѕиври и плишани или памучни шпикозни и чорапчина под ѕиврите, но секое сабајле кога го преслекувам е испотен жива вода, па ми е страв така да не ми настини. Инаку температурата преку ден е 20-21 степен, а ноќе 18-20. Ноќе го покривам со едно плишано ќебенце и танко јорганче. Не знам сега дали да му намалам нешто од алиштата или за спиење да му облекувам пижамчина тие се потанки барем. Хелп плис
Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа... Биди Среќен!... Нека умрат од глад!!!
јас мислам дека многу го облекуваш,затоа ти е испотен и многу го покриваш.Марко кога беше бебе ,јас никогаш не го легнував со ѕивра,само по пижамки.точно дека секое е различно дете,но јас мислам дека машките се поголеми саклетчии и ова според мене е многу.тргни му ја бенкицата, ѕиврите и тенкото јорганче.поголеми се шансите да настине ако е испотен.пробај вечерва ,провери му ги рачињата на спиење и ке видиш.но,како и да е ова за мене што го ти облекуваш и покриваш е многу(како за ептен кочан зима).
инаку,сега ,ние сега сме по боди на кратки или на рамки и надолу само по тренерчиња/фармерчиња.
За спиеше доволно ти е боди на долги и шикозни или дводелно комплетче можеш и пиџами и покриено со подебелко ќебенце се зависи од температурата во собата.Гледај по тебе ти како си облеченасо таа разлика за него маааалку повеќе за нијанса дека е многу мало.Сега времето е променливо и треба внимавање наго да не го расоблечеш па да го пресече детето.
Еве сега спремам за капење и ги спремив пижамчината да му ги облечам и долу само 1 боди и чорапчина и сега се мислам дали ѕиври да му облечам. Температурата е како што кажав за навечер 19 од прилика
Јас Јана уште откако е родена денски ја облакам во боди со долги ракави, ѕиврички, чорапки и најодозгора тренерчиња или шпихозни. Значи два слоја облека, но не дебела. За спиење исто боди со долги ракави, чорапи и пижами, а ја покривам со тенок јорган, со којшто и јас се покривам-таа спие со мене.
А долу што и облекуваш Палешка? Еве бидејќи твоето и моето се некаде 1 месец разлика, па да се ориентирам според тебе
Маичка, боди и пижама..чорапчиња, ѕиври и долна пижама. За покривање плетена пелена и ќебенце во чаршав. А температурата појма немам колку е, не го ни правам термостатот одамна.
Епа јас вечерва му облеков боди и пижама и ѕиври и долна пижама, па ќе видиме како ќе биде. Фала ти
Дамјан има месец ипол, за по дома го облекувам во чорапчиња, боди и шпикозни и нон стоп е покриен со подебело кебенце, Така и спие. Нам дома обично ни е околу 20-22 степени. Сакав да ме известите од ваше искуство, дали е тоа облекување доволно, и уште нешто-
надежна доволно е. Супер го облекуваш. Дури и покривањето не мора да е со ептен дебело ќебенце ако е топличко во собата. 20-22 степени е идеална температура.
Jas mu oblekuvam bodi corapcinja sega zimava i sivricki i trenercinja ili pantaloncinja i bluzice ama nekako ne sum na cisto kolku da go oblecam za nadvor. Sekogas go stavam vo skafander i mu oblakam po edno plus od doma , i kaj nas 20 do 22 stepeni doma
Дамјан има месец ипол, за по дома го облекувам во чорапчиња, боди и шпикозни и нон стоп е покриен со подебело кебенце, Така и спие. Нам дома обично ни е околу 20-22 степени. Сакав да ме известите од ваше искуство, дали е тоа облекување доволно, и уште нешто-
И јас исто!
Има во стружанка бенкица нагоре а доле боди јас имам купувано преда да ми се роди бебушот му испазарив такви бодиња 3од стружанка навистина се најпрактични за на почеток посебно ако ви е прво и сте неискусни да не беа тие незнам што ке правев колку ми беше страв со главчето
Има во Стружанка сигурно, јас од таму купував за ќерка ми. Се облака како блузиче, напред се врзува (тие врвките многу брзо се кинат само) а долу се закопчува како обично боди.