Snowhite RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Dr.BiljanaSpirkoska ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite Моето дете не пие млеко, а и млечни производи многу слабо. Единствено млекото го внесувавме со чоколино, последно време не го сака и чоколиното, така да се случува неколку дена воопшто да не внесе никаков млечен производ, а некогаш па може да се случи во еден ден да изеде и чоколино и пудинг и да се напие малку јогурт, да касне сиренце и сл. Прашањето ми е дали витамините кои ги содржи млекото треба да ги внесуваме на некој друг начин, некакви витаминиски таблети и сл? Да напоменам дека друго јади се, јади секакво месо, секаков вид на овошје и зеленчук Pochituvani, jas se izvinuvam zaradi dolgiot period vo koj ne bev pristuna na forumot , no ona shto vo ova prashanje ne mi e jasno e vozrasta ne deteto..Ako e toa dete posle 1 godina,ne mora po sekoja cena d apie mleko..Znmachi ima i drugi jadenja koi sodrzhat kalcium neophoden za organizmot..Kazhuvate deka si pie jogurt, kasnuva sirrence...Ako e nad edna godinka slobodno kje si go sednete na masa i kje si jade ona shto Vie go spremate kako obrok za VAs..Posle godina nema nikakvi ogranichuvanja za hrana osven chokolado vo golema mera ,zaradi zapchinjata i ne daj bozhe pojava na alergiski reakcii, kikiritki vo smokite,,leshnik,badem, konzervansi,vechtachki boi i sl...Kje podgotvuvate ovoshen sok doma,nema d akupuvate od marketi ...Zelenchuk slobodno i tamu ima minerali koi gi ima vo mlekoto,zborot mi e ne go terajte po ssekoja cena da pie po mn mleko..Za vozrasta dovolno e 2x 250 ml..., a mozhe i pomalku ....Davajte go ona shto deteto go saka,a ne insistirajte na mn mleko...Ako pie jogurt ,slobodno vo oblik na jogurt kje vnesuva minerali ...Znachi nema mesto za panika i grizhi ..Pozz i sekoe dobro ... Благодарам за одговорот, малку сум ја утнала темата, требаше да пишам во дете, а не во бебе, зашто детето има 3 години. Значи јогурт, сиренце, павлака мноогу ретко консумира. Инаку јаде се што јадеме ние на маса, сокови исто така помалку пие, а со друго немаме проблем. Уште еднаш Ви благодарам за одговорот и се извинувам за грешката во однос на темите, администраторот ако мисли нека го премести прашањето