Dr.BiljanaSpirkoska
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: Dr.BiljanaSpirkoska ИЗВОРНА ПОРАКА: miana Pozdrav do doktorkata..Navistina Vi blagodaram sto sekogas stoite na raspolaganje za nas i nasite odgovori. Jas povtorno so problem i baranje za sovet. Nie se vrativme od zimovanje vcera..Moram da pobaram mislenje od Vas vo vrska so moeto bebe( 13 meseci ) Vo posledno vreme stana PREMNOGU nervozna. Odkako sum na odmor poslednive dve nedeli deteto mi se promeni celosno. Koga i da saka nesto se mava od zemja ( ama bukvalno ) Na zimovanje pocna se poveke i poveke da zbesnuva,da vristi koga nesto ne i e po keif i toa vristi kako prase koga go kolat. Navecer koga ke se razbudi vristi,se lupa vo krevetceto na site strani - ke ja zemam vo race da ja smiram a taa uste poveke vristi i mi se prevrtuva vo race kako zmija ( kako nesto da ja bocka ) Ke i dadam mleko i se smiruva... Preku den koga saka nesto se mava od zemja,vristo ,se dere osobeno ako sum jas so nea...Denes izlegov na kratko,ne bev doma i soprugot mi kaza deka bila super,se pojaviv jas od vrata,mi se izraduva,dojde kaj mene,me gusna,mi se umilkuvase i pocna da pravi drami- da i fali od se po nesto.Pred malku bevme na gosti ( kaj luge sto se gledame skoro sekoj vtor den i nikogas ne placela od niv ) i taa koga gi vide lugevo pocna da vristi kako nekoj da ja kole... Jas navistina sum zagrizena i neznam sto bi mozelo da se slucuva so moeto dete. Zosto naednas od bajce stana zver??? Nitu mozam da ja oblecam ,ni da i dadam da jade na raat - nisto ! Vednas vristi. Koga jade mora da i dadam nesto da se zaigra i pak stanuva od stolce - ne ja drzi mesto..Mozete li da mi kazete nekoj sovet ili pak dame poducite sto da prevzemam? Kade da se obratam za pomos??/ Vi blagodaram odnapred. Prijaten den Pochituvana, Prvo me interesira dali promenata vo odnesuvanjeto na Vasheto bebe e napravena posle odenjeto na zimovanje? Znaete ,sekoja novina shto se sluchuva makar i vo odreden nastan deteto ja prezhivuva i posakuva neshto shto ne znae da go kazhe ama go pokazhuva so anksioznost ...Smetam deka e samo eden period i deka kje pomine,obidete se da ne obrnuvate vnimanie na nejzinoto odnesuvanje ( so toa taa znae deka vie se zatresuvate za nea i se kje napravite pa taa mozhe da odi so toa mn daleku ) ...Znachi na sekoe nejzino takvo odnesuvanje Vie smiruvajte ja so davanje mleko,neshto shto kje ja zalazhi , drugo neshto shto bi sakala da go kasne, no ne ochajuvajte bidejkji istoto e faza koja kje i mine ( sekoe dete projavuva takvo odnesuvanje na razlichna vozrast ) ...Sega taa e doma, znachi ne e na zimovanje,promenila sredina kako da se chuvstvuva pritesneto,odednash se vrakja vo nekolku sobi,a do togash bila na mn poshirok prostor...Smetam deka kje se sredi istoto...No,ako toa i ponatamu prodolzhi i ne s epromeni ,mora da se konsultira detski nevrolog ( iako mislam nema potreba ) ..,no za da bideme mirni..Znachi sledete ja sekoja situacija i gledajte shto povekje da go zanemaruvate nejzinoto izmeneto odnesuvanje..Taka Vie nema da ja silite da prodolzhi so toa, ochigledno saka neshto ( no neznae shto ) i preku takvi chudni dvizhenja , plach i nervoza saka komplet da Ve vnese vo nejzinata sega izmenete situacija..No da znaete deka promenata kako zimovanje napravila mozhebi odredeno vlijanie vrz nea.....Kje bideme vo kontakt i kje mi kazhete kako napreduvate vo pogled na vrakjanje na ona shto velite " bajche " ....pozz i sekoe dobro ... Promenata pocna da se slucuva na zimovanje. Tamu pocna pri sekoe oblekuvanje da vreska,da saka od se po nesto i ako ne i se dade da se treska od zemja. Doma koga se vrativme nasite nemozea da poveruvaat koga ja gledaa kako reagira na se sto ke posaka a ne i e dozvoleno. Vo sekoj slucaj mislam deka ima podobruvanje. Nervozata e najizrazita koga i se jade ili koga i se spie. Vo toj slucaj stanuva nepodnosliva i nemozam ni da ja presoblecam. Ke dadam mleko,si go pie,i davam cucla i zaspiva . Vi blagodaram mnogu doktorke. Pozdrav i se najdobro Pochituvana, I da znaete deka kje ima podobruvanje, osobeno koga s erabotelo za nekoja promena...Znachi na zimovanje gledame povekje lugje,pobaruvanjata rastat,a osobeno ako ne se zadovoleni ,znaat bebinjata i decata da izrazat nezadovolstvo na sekakov nachin..No,so tek na vreme ,se kje se sredi i smiri ...Mn mi e milo za podobruvanjeto...Sega sme vo pomal prostor i treba i da se navikneme na toa,bidejkji na zimovanje imalo pogolema frekfencija ,a sega sme na pomal prostor,..I toa imalo izvesno vlijanie ...No,kje se sredi ..I Vas se najdobro i bidete pozdraveni ...
(Одговор на членот miana)
|