Dr.BiljanaSpirkoska -> RE: ПЗУ Др. Ирена Москова одговара на Вашите прашања - дете (16.4.2014 22:21:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy ИЗВОРНА ПОРАКА: Dr.BiljanaSpirkoska ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy Imam 2,5 godisna kerka na koja vo posledniov period pocnaa da i rastat vlakna na liceto (na teloto se uste ne sum ja proverila). Vegite kompletno i se spoija, a ima i mali vlaknenca na celoto, po malku na obravcinnjata, na bradickata... Kade treba da se obratime? Koi laboratoriski analizi treba da gi napravime pred da odime na pregled (so cel da si go skratime vremeto)? Pichituvana, Neznam shto i kak[sm=smiley1.gif]o koristite vo hranata no vednash prekinete jajca i pilshko meso od ishrana.Ona shto treba da s enapravi ,a kje go skrati vremeto na shetanje e upatuvanje n a Klinika za detski bolesti oddel endokrinologija kade komplet kje se zemat analizi za prosleduvanje na hormonskiot status.Ne chekajte.Upatetete se vednash ...Pozz i sekoe dobro ... Pozdrav doktorke, i vi blagodaram na brziot odgovor. So ogled na toa sto se uste nemame maticen dr, se lecime privatno i konkretno ovie analizi bi gi pravele vo Avicena, ke moram povtorno vas da ve prasam - konkretno koi hormoni treba da se ispitaat? Vo kontekst na ishranata, pilesko voopsto ne konzumirame, a jajca retko i toa najcesto domasni od selo. Majonez, salama, i slicno voopsto nemame na meni. Genetskata predispozicija isto taka bi ja isfrlila zatoa sto nikoj vo familijata ne e vlaknest. Kozmetika koristime becutan, hipp i johnsons, nisto od kortiko. Od medikamenti isto nisto, osven zimava dupli dozi na vitaminski sirupi, aceroli i slicno. Pochituvana, Ona shto e neophodno e da se najde prvo matichen lekar zaradi neophodnite isleduvanja na povisoko nivo,kako shto kazhav Prof -ite na detska klinika oddel endokrinologija,shto znachi tie kje odluchat koi hormoni kje gi ispituvaat,kako kortizol,testosteron,dehidroepiandrosteron koi se najodgovorni za eventualna pojava na vlaknetost, osobeno ako nivnite vrednosti se poviskoi od gornata referentna vrednost za istite ..Najdobro, matichen pedijatar a potoa na detska klinika na endokrino...Pozz i sekoe dobro ...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|