Dr.BiljanaSpirkoska -> RE: ПЗУ Др. Ирена Москова одговара на Вашите прашања - дете (19.7.2014 12:03:17)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tatsi Pocituvana doktorke, Imam 1.5 godisno dete koe do sega nitu edna nok ne ja prespalo celosno. Se budi mnogu cesto, nekogas place, nekogas kenka, nekogas prezaspiva samo so galenje, nekogas bara cucla, a ima nokji koga nisto ne pomaga pa pominuvaat i po saat-dva dodeka pak prezaspie. Vo razgovor so eden doktor, dobiv sovet navecer pred spienje da mu davam tableta b6 ili pak nekoj kompleks od b vitamini koi najverojatno bi mu pomognale da spie poubavo, no jas seuste ova ne sum go probala. Dali toa sto ne spie ubavo nokje e stetno za detskiot mozok i za pravilniot razvoj na deteto? Dali da probame so nekoja kombinacija od vitamini da pocneme da spieme pomirno i poubavo? Srdecen pozdrav Pochituvana, Uslovite za zhivot ( komunikaciski,higienski,drushtveni) vlijaaat vrz razvojot na deteto.Dete ne plache bez prichina.Znachi ako nema zaboluvanja od organska priroda ( koja vie najverojatno ja nemate),togash e psihogena.Shto toa znachi ? Vnimatelnost okolu zgoleme vnes na kafe i cigrai kaj majkata,glasna verbalna komunikacija i/ ili diskusija,dete koi odi vo gradinka ,mozhe da ima otpor prema odenje vo gradinka pa toa da ima vlijanie vrz negovoto spienje,chesta glasna muzika,prisustvo na deteto megju mnogu lugje,chesti priemi na lugje ( gosti ) vo domot koi mozhebi bi mu vlijaele za tekot na sonot vo nokjta ,odenje so deteto na mesta kade ima glasna muzika,mnogu sobiri ,nervoza kaj majkata itn...Inaku Vit.B6 nema voopshto shteta za deteto ,mozhe da go dozirate 2x 1/2 tabl. podolgo vreme ...Pozz i sekoe dobro ...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|