Dr.BiljanaSpirkoska -> RE: ПЗУ Др. Ирена Москова одговара на Вашите прашања - дете (10.9.2014 11:59:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: Dr.BiljanaSpirkoska ИЗВОРНА ПОРАКА: miana Почитувана Докторе, Ви благодарам што неуморно одговарате на нашите прашања. Мојата две ипол годишна керкичка, во последно време почна да пелтечи...Уште кога почна да кажува по некоја реченица, почна да ц,цка ( нешто како тикови) а потоа кога почна да кажува по некоја реченица почна да ги повторува првите зборови по неколку пати, на пример - "мамо,мамо,мамо ја ака пие вода" а сега почна да ги повторува првите слогови од зборот ( ко,ко,ко,кока кола ака, или ма,ма,ма,мамо јас ака,ака пие вода ) ова стана се поизразено, а нас почна да не загрижува се повеке и повеке. Има денови кога многу е ова изразено, а има денови кога помалку, скоро воопшто и нема да печтечи... Читавме многу за оваа појава, ги применуваме сите совети што ги прочитавме, не ја прекинуваме кога сака да каже нешто, ја ислушуваме и зборуваме полека, но не се менува ништо! Дали ова треба да не загрижува или да почекаме уште некој период пред да посетиме логопед? Извинете што Ви одземаме од времето, но ке Ви бидеме многу благодарни ако ни одговорите. Поздрав и секое добро!!!! Pochituvana, Ushte od sam start mora da kazham deka problemot ovde mora da se bara vo sredinata kade deteto raste i se razviva.Makar i kavga megju roditeli,ponatamu otsustvo na eden od roditelite izvesno vreme,kaznuvanje na deteto od bilo koja prichina,da recheme po sekoja cena da mochka ili kako vo nokshirche,se se toa prichini za taka zdravo dete da pochne da gi seche zborovite.Najdobro bi bilo vash sovet kako majka so detski psiholog zashto odenjeto na logoped podrazbira posle 4 godina koga deteto znae dobro da sorabotuva...Pozzi sekeo dobro [sm=smiley1.gif] Ви благодарам за одговорот.. Има смисла сево ова, но мојата керка е многу инаетливо дете, сака се да биде по нејзино и нормално е дека често знаеме да ја скараме, да и се развикаме.. Квги во домот немаме, не онакви кавги кои што можат да доведат до трауми кај децата..Ви благодарам за одговорто, ке се обидам и на психолог за истово да се обратам. Ме интересира уште едно прашање - сирупот ИМУНОБОР КИДС пишува дека е препорачано да се дава три месеци...Моите деца го пиеа три месеци почнувајки од јануари месец. Сега решив да почнам пак да им го давам поради тоа што почнаа да посетуваат училиште и градинка. Дали смеам да им го давам повторно, со оглед на тоа дека веке го имаат пиено три месеци во почетокот од годинава? Во благодарам многу и Ви посакувам се најдобро! Pochituvana, Slobodno moze da se dava Sir.Imunobor kids , i toa samo po pauza od edna sedmica.Davajte go naubavo ne od Januari,tuku od denot koga poagjaat na uchilishte i gradinka 3 meseci , znachi sekojden na gladno 1 kafena lazhica ...Pozz i sekoe dobro ...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|