Aleksandra -> RE: Бременоста и годините (14.7.2009 13:20:31)
|
е добро бе со кој памет? мислам нека не ме сфатат погрешно ако имаме некоја 17годишна мама на форумов, ама сериозно не ми е јасно како на 17 или пак на 15 се решиле на дете? па што е со училиштето, својот живот, излегувањето??? _____________________________ да пишуваме кирилица Mami bas me natera da razmislam za toa tvoe prasanje "Dobro be so koj pamet"??? Kako prvo tuka na prvo mesto da gi narecam "KRIVI" za taa sosotojba se roditelite, Treba da se zboruva so dete bilo masko ili devojce za se pogotovo za SEKSOT i site negovi pozitivni i negativni strani. Treba da se objasni sto e kondom, sto e Sida, kako se zabremenuva, kako se dobivaat bolest, ama bukvano za SE. Mislam deka veke koja deteto ke znae kako se pravi dete togas samite ke se pazat ili mozat i roditeite da kupuvaat kondomi bez razlika sto e devojce i da i go davaat za koristenje barem ona ke bide sigurna. Mene Ana koga ke porasne jas navistina ke i kupuvam kondomi i ke i gi davam za koga ke i pritrebaat da i zavrsat rabota, no so toa sto ako deckoto nesaka da go stavi kondomot ke i kazam da nema odnos so nego pa koj saka da e. Kako vtoro mislam deka jas da doznaam deka kerka mi e trudna na 16 god., nema da i dozvolam da abortira, NIKOGAS. Ima sekakvi komplikacii okolu abortusot i posle i da saka da nemoze da imam deca. Sekoe dete e dar od gospod i treba da se rodi i cuva. Eve jas se nafakam da i go cuvam deteto se dodeka ne sozree se razbira so nejzina pomos i obvrska. Vo vrska so skoloto ima i vonredno sredno i taka da taka moze da zavrsi a da ne ide vo skolo i site zborat. Enostavno ako veke se sluci toa, jas sekogas velam TAKA TREBALO DA BIDE, bidejki od pisanoto nikogas ne se bega.......
|
|
|
|