Тања РР -> RE: Бременоста и годините (11.11.2011 19:41:52)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana Драги рингерајки... Ме интересира Вашето искуство со бременоста и возраста..На пример јас останав бремена на 20 год и на 21 година го родив првото бебенце.Сега имам 25 години и носам второ бебенце..Споредувајки ги двете бремености можам да кажам дека вторава ја поминувам многу полесно од првата..Во првата имав многу прегледи,компликации и на крај живо и здраво ама малечко бебенце. Некои велат дека е подобро помлада да роди одколку повозрасна..На пример знам дека бременостите со возраст над 35 години ги сметаат за патолошки и така ги третираат...Јас ни сега не сум постара мегтоа доколку споредам на 20 години поминав многу потешко од сега..На која возраст сте Вие,и како ја поднесувате бременоста за возраста.Доколку сте втор пат бремени или пак веке не сте,а сте биле бремени - напишете ни како се осекавте кога родивте прв пат и втор пат,односно како вашата возраст влијае ( ше ) на бременоста ИЗВОРНА ПОРАКА: Octavia Јас со второто останав бремена на 38 . Не знам за тоа дека бременостите над 35 ги сметаат за патолошки , но мислам дека ги сметаат за поризични. Мене лекарката ми кажа дека има разлика и дали е ПРВА бременост над 35 или жената има претходно раѓано. Мојата бременост си помина уредно, немав некои проблеми, одев на сите испитувања на кои ме праќаа (иако и лекарката ми повторуваше дека е мала веројатноста било што да не е во ред со ), а еднаш дури и ми кажа дека повеќе проблеми има кај помлади трудници, затоа што постарите повеќе се пазеле и биле испраќани на повеќе испитувања, па евентуалните проблеми се откривале на време. Но исто така, факт е дека правилото е-дека нема правило. Покрај тоа, прилично е поместена горната граница за раѓање, не само заради медицината, туку и заради начинот на живот. Мислам дека жените сега не стареат толку бргу како порано, и тоа не само на изглед . Повитални се, повеќе водат сметка за себе и тоа се забележува на повеќе полиња.
|
|
|
|