RE: Бременоста и годините (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Maca25 -> RE: Бременоста и годините (12.11.2011 8:49:11)

Ќерка ми ја родив на 25 години, а второ здравје на 35 [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

kremco -> RE: Бременоста и годините (12.11.2011 9:08:47)

Jas sum izgleda megju najmladite, prvoto na 19 go rodiv a vtoroto na 22 i bi rekla, deka devojka od 19god koja saka da stane majka i sopruga i domakinka toa voopsto ne e nevozmozno i duri se pominuva polesno,koga si mlad popozitivno razmisluvas ama pak bi rekla vistinsko vreme iza brak i se ostanato realno spored mene e posle 20-22god i toa samo zatoa sto zenata e pojaka emocionalno i psihicki i moze za sebe da vodi smetka i e pozrela.

anedespo -> RE: Бременоста и годините (12.11.2011 18:57:22)

Prvoto na 26, vtoroto na 29 a za tretoto zdravje boze ima vreme do 40 godini. Neka mi potporasnat pilencava.

lilicka -> RE: Бременоста и годините (12.11.2011 19:16:12)

Првото го родив на 28години,второ сакам да родам на 30години а здравје трето-четврто после 32години!!!

Bububebe -> RE: Бременоста и годините (12.11.2011 19:20:13)

Јас го родив на 27,а за друго по некоја година [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Marija_L -> RE: Бременоста и годините (14.11.2011 14:53:34)

Luka go rodiv na 26[sm=bravo.gif] sega ima 4 godini, pa taka si davam fora dokaj 35 za vtoro:[sm=smiley36.gif] ama kako gospod nikoj nikogas ne se znae[sm=smiley1.gif]

Fiao -> RE: Бременоста и годините (14.11.2011 15:01:27)

Ajde u jas da se zapisam vo spisokov, ostanav bremena na 23, arno ama posto seuste sum bremena, a terminot mi e na mojot rodenden, taka da iskreno ne znam dali ke stanam majka na 23 ili 24 godini [sm=smiley36.gif].

Emanuelapp -> RE: Бременоста и годините (15.11.2011 9:43:52)

Јас забременив на 20 год. го родив на 21 имав супер лесна бременост и пораѓај [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

miana -> RE: Бременоста и годините (15.11.2011 9:47:10)

Jas ostanav na 20 rodiv na 21 ,sega imam 25 i cekam vtoro ....Jas otvoriv druga tema VOZRASTA I BREMENOSTA vo koja sakav da mi pisuvate za toa sto mislite kako vlijae vozrasta na bremenosta NO mi ja pogazija ( demek eve ima takva tema ) a gledam deka na ovaa tema pisuva samo koj koga rodil...Ke si ja baram temata nazad

Felly RR -> RE: Бременоста и годините (15.11.2011 10:06:04)

Миана, тоа што во последните постови е напишано кој на колку години родил, не значи дека темата е различна. Насловот на темата е исти, и ти тука може да прашаш тоа што те интересира во врска со возраста и бременоста.
Всушност, ако ја отвориш оваа тема од првата страна, сигурно ќе прочиташ и некое искуство во однос на она што те интересира, значи темата е иста.

Snow Queen -> RE: Бременоста и годините (11.7.2013 13:08:44)

На 21 останав бремена,....а терминот ми е 1 недела пред роденденот ќе видиме како ќе излезе. Како и да е ќе биде скоро 22години.

gib713 -> RE: Бременоста и годините (11.7.2013 13:38:05)

Останав бремена на 25, родив на 26 години. Имав релативно пријатна бременост, освен што без потреба испитував димери па тука имав малку стрес.

rina13 -> RE: Бременоста и годините (11.7.2013 14:12:26)

Родив на 22 сепак сметам дека идеална возраст е од 25 па нагоре.

Mihaela 2010 -> RE: Бременоста и годините (11.7.2013 14:23:09)

Jas na 15 dena pred 30 god[sm=smiley1.gif]..
Planiram vtoro kaj i da e,do 35 da bidam majka na dve deca[sm=smiley1.gif]

JovanaJ -> RE: Бременоста и годините (11.7.2013 16:14:08)

Sin mi go rodiv na 27, a sega sum bremena na 34.
Uste e rano za da bi ja sporedila bremenosta, no nekako se poveke mi izgleda deka nemaat godinite mnogu vlijanie.
Imam koleska koja se porodi na 39 godini, i cela bremenost i pomina kako po kniga, i taa samata imase mnogu energija i bese mnogu podvizna.
jas ne sum bila taka ni na 27 [sm=smiley36.gif], taka sto verojatno poveke e individualno.

ringerajaclen -> RE: Бременоста и годините (16.7.2013 17:16:50)

Zdravo, i jas imam 34 god ama mi e prva bremenost.Celata bremenost ja projdov prilicno podvizno i rashetano bez nikakvi problemi ama sega kako se priblizuva terminot 1 avgust, me faka panika od samiot cin na poroduvanje tokmu poradi vozrasta.

Bethany -> RE: Бременоста и годините (16.7.2013 18:28:40)

рингерајачлен, добредојде на РР. Ти посакувам убаво време тука [sm=smiley1.gif]

А за бременоста и годините, воопшто да не се загрижуваш. Годините не влијаат на тоа каков ти пороѓај ќе имаш и лесно ли ќе се отвориш. Ако си физички подвижна, еластична, тоа најмногу допринесува и за побрзо отварање.

Јас имав 31 кога се породив со синчето, и имав супер лесен пороѓај и многу бргу се отворив.

Mamickaa -> RE: Бременоста и годините (16.7.2013 20:49:50)

Првото го родив на 21,второто на 28,а сега сум бремена со трето,здравје Боже на 32 год[sm=smiley1.gif]
Првите две бремености ми беа планирани од прва и двете и ми беа сон,исто како да не бев бремена ама породувањата беа хорор...ај со првото неискусна,незнаев што ме чека,а со второто сите ми викаа ајде сега со второ како јајце ќе го снесеш,многу полесно е ахаа,уште полошо од првото...а сега со третово уште повеќе имам страв,ама се надевам барем сега со лесно,немора како јајце баш[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]ама барем полесно да биде,со Господ напред,само позитивно[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

vezilka RR -> RE: Бременоста и годините (9.1.2014 8:50:40)

Мислам дека има разлика во носењетона бременоста со годините, исто какои разлика межу прва или втора бременост. ЈАс првото го родив на 32, сега сум бремена со второ и имам 35, а ќе го родам на 36. ИАко вторава бременост ми е песна, од медицински аспект, оти првата беше висико ризична, сепак потешко се справувам со неа. Не физички, оти физички можам да правам скоро се што би правела и да не сум трудна, што не можев во првата, туку психички. Сега не летам во облаци и не гледам со розови наочари, туку знам што ме чека. И затоа потешко ја носам брменоста и со стегнато срце го исчекувма крајот. Ова е во вреска со прва или втора бременост (а можеби има нешто и со зрелоста, хи, хи). А стриктно со годините, е богами ја немам кондицијата од пред неколку години, тоа е факт. Се изморувам многу побргу, иако сум многу полесна од минатиот пат во овој стадиум од бременоста. Ми се спие, и нервозна сум, и ме преплавуваат разноразни чуства и стравови. И тоа го немав пред неколку години.

Mihaela 2010 -> RE: Бременоста и годините (9.1.2014 9:16:04)

Godinite si imaat vrska,no ne znaci deka ako si postar i deka loso ke si pomines vo bremenosta..zolva mi se porodi na 39 i bas i bese ko pesna,i celata bremenost pa i poroduvanjeto...
Se slozuvam so vezilka deka povekje bi bila i jas stegnata so vtoro bidejki povekje znam,povekje citam povekje slusam sto se se slucuva za razlika od prvoto,koga ne se zamarav tolku mnogu i bas onaka si bev relaksirana,a da ne gi spomenuvam sega vakcinite,ufff ponekogas si vikam dali da ragjam vtoro od sto tolku mnogu sum isplasena od tie vakcini

sandriana RR -> RE: Бременоста и годините (9.1.2014 9:54:48)

Сета состојба што ја доживува Везилка сега, со 2рата бременост - наплив на емоции, очекување и стравови, лошо спиење, јас ги преживаеав во првата и засега единствена бременост, на 29 -30 години. Иако бременоста ми беше лесна физички, психички сама себе се исцрпував.
Затоа верувам дека возраста нема баш најбитна улога во поднесувањето на бременоста.

Defne90 RR -> RE: Бременоста и годините (9.1.2014 15:37:38)

Jas prvoto go rodiv na 20 godini.Voopsto ne bev isplasena i vo tekot na celata bremenost si pomionav lesno.E koga dojde vreme za poroduvanje so 12 casa bolka i so poslednite sili vo mene si rekov togas ne sakam ddrugo dete.No eve me sega imam i drugo go rodiv na 23 godini bev mnogu poisplasena zatoa sto znaev sto me ceka za razlika od prvoto a si pominav mnogu lesno.Duri me fatija bolkite go rodiv.I jas isto islam deka godinite nemaat bas mnogu vrska so bremenosta sepak toa poveke si zavisi od organizmot na zenata.Zdrava zena spored mene moze da rodi bez problemi i na 45 godisna vozrast.WSum videla licno takov primer vo moeto mesto.Znaci zenata bese generacija na svekrva mi taa go rodi svoeto prvo since a narednata godina svekrva mi go dobi prvoto vnuce.

Defne90 RR -> RE: Бременоста и годините (9.1.2014 15:38:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90

Jas prvoto go rodiv na 20 godini.Voopsto ne bev isplasena i vo tekot na celata bremenost si pomionav lesno.E koga dojde vreme za poroduvanje so 12 casa bolka i so poslednite sili vo mene si rekov togas ne sakam ddrugo dete.No eve me sega imam i drugo go rodiv na 23 godini bev mnogu poisplasena zatoa sto znaev sto me ceka za razlika od prvoto a si pominav mnogu lesno.Duri me fatija bolkite go rodiv.I jas isto islam deka godinite nemaat bas mnogu vrska so bremenosta sepak toa poveke si zavisi od organizmot na zenata.Zdrava zena spored mene moze da rodi bez problemi i na 45 godisna vozrast.WSum videla licno takov primer vo moeto mesto.Znaci zenata bese generacija na svekrva mi taa go rodi svoeto prvo since a narednata godina svekrva mi go dobi prvoto vnuce.

Ups greska na 40 godini bese zenata ne 45.

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 4 [5]