RE: Сакаме две црти!!! - III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Заедничка надеж

Порака

Gardenia -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.2.2013 18:41:39)

Soyleyemedim,ќе те карам не се откажувај пред време,и јас првиот пат кога останав бремена,имав чувство дека секој момент ќе пробие и така едно десет дена по ред па после наеднаш [sm=rozacrtici.gif],така да сеуште има надеж [sm=smiley31.gif]

masa -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.2.2013 18:42:41)

Lacrymosa [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=[sm=smiley36.gif]bravo.gif] лесна бременост мила!!
Ајде и другите ги чекаме да не израдуваат!!Вака побрзо ми минуваат деновите и ми давате надеж и мене [sm=smiley36.gif] Вистина е дека скоро да се исти симптомите и за javascript:void(AddText('[sm=hudicek1.gif]')) и за [sm=duda.gif] еве и мене денес ми се осетливи градите и утрово брат ми кога го сретнав се напарфимирал ми се крена желудникот.Во првата бременост повраќав од парфеми никој не смееше да се намириса заради мене [sm=smiley36.gif] па малку ме подсети иако мислам рано е за такви симптоми и да сум бремена...кога сме кај симптомиве се има ли некоја од вас онесвестено пред да дознае дека е брмена или да познава некој таков?На филмовите а се онесвести некоја глумица се знае бремена е,а јас не познавам никој што му се случило тоа.Ова ми текна зошто утре треба да патувам сама па да не ме трефне и мене

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.2.2013 18:49:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: masa
кога сме кај симптомиве се има ли некоја од вас онесвестено пред да дознае дека е брмена или да познава некој таков?На филмовите а се онесвести некоја глумица се знае бремена е,а јас не познавам никој што му се случило тоа.Ова ми текна зошто утре треба да патувам сама па да не ме трефне и мене

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] во право си а во филм или серија некоја одеднаш се онесвести ма 100% е трудна ,ама во пракса и јас не сум чула некоја да имала таква случка .Не се секирај слободно патувајси како и да е имаш време за такви сцени [sm=smiley2.gif]

masa -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.2.2013 19:00:57)

Ме утеши Мelanija [sm=smiley36.gif] и јас повеќе онака колку да се најдеме во муабет и сега дека се таму ми е паметот се ќе ми текне [sm=jezicek.gif] Ве поздравувам девојки и [sm=smiley31.gif]

kikicka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.2.2013 19:39:07)

[sm=smiley36.gif]За онесвестување ниту јас не сум слушнала ама мене за првото ми падна претисокот и така ми се стемнило што ке паднев [sm=smiley36.gif] ама сепак се вратив се стабилизирав.

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (20.2.2013 21:55:14)

Леле леле и јас како malena1 се плашам да не ми дојде иако бев сигурна дека ќе добијам сега па се плашам да не се урочам ...
[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Пуста јас..

Soyleyemedim. -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 16:14:59)

Sram ne sram ke vi kazam, veke edna nedela imam zapek. Sega ovie 2 dena mi tece krv od nos (samo ne obilno) a i nepcata mi se raskrvaruvaat. Sto mislite dali ova bi mozelo da se nekoi od znacite za bremenost?!
[sm=hudicek1.gif] seuste ja nema [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

baby77 -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 17:19:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Soyleyemedim.

Sram ne sram ke vi kazam, veke edna nedela imam zapek. Sega ovie 2 dena mi tece krv od nos (samo ne obilno) a i nepcata mi se raskrvaruvaat. Sto mislite dali ova bi mozelo da se nekoi od znacite za bremenost?!

[sm=rozacrtici.gif][sm=duda.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 19:02:58)

i jas ke kazam nesto stram ne stram toa e haahahha, se ubiv od povrakanje pred dva dena, gradite te me bolat te ne bolat, mi kasni 3 dena, proliv imam duri, ne znam sto e rabotava simtomi za menzis nikade gi nema. ?????

Bogdancanka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 19:07:30)

ummu_Anja да не се мислиш што е работата купи си тест и ќе видиш на што си[sm=smiley1.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 19:20:14)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka RR

ummu_Anja да не се мислиш што е работата купи си тест и ќе видиш на што си[sm=smiley1.gif]

vrnezlivo vreme me mrzi da odam da kupam, abe ajde nema nisto samo dzabe ke dadam pari, heheh mala sala ke cekam uste
nekoj den

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 19:47:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna

i jas ke kazam nesto stram ne stram toa e haahahha, se ubiv od povrakanje pred dva dena, gradite te me bolat te ne bolat, mi kasni 3 dena, proliv imam duri, ne znam sto e rabotava simtomi za menzis nikade gi nema. ?????

За тоа што ти касни направи си тест Богданчанка е во право.
А повраќајњето што ти е проследено со пролив јас би рекла дека можеби е некој вирус, појди си на лекар.
Поздрав!

masa -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 20:50:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anne^

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna

За тоа што ти касни направи си тест Богданчанка е во право.
А повраќајњето што ти е проследено со пролив јас би рекла дека можеби е некој вирус, појди си на лекар.
Поздрав!

Право во аптека по тест и земи ProLife и да си бремена не штети.
А што е ова никој нема храброст да направи тест, а која од која посимптоматична јас ли да ве преварам [sm=jezicek.gif] На враќање сега дома помислив да земам тест ама ми се виде гужва во аптека па викам ај утре или сабота [sm=smiley1.gif] Инаку преживеав денес не се онесвестив никаде да не ме мислите [sm=smiley36.gif] Да се пофалам се подновив малку и се мислам да земам S или M од една блуза под градите малку набрана и си земав М викам да има место за меше да си ја поносам подолго [sm=smiley36.gif] Два дена по ред чуваствувам таков глад што дури се тресам...пред малку си дојдов дома и наеднаш ми се пријаде неможам да се контролирам,па сум се најала крв да ми се стори [sm=jezicek.gif] После тоа ми се слоши малку и почна глава да ме боли [sm=zmeden.gif] можно е да е од патот...ова вака дека сама сум дома па да не си зборувам сама да ви раскажам што како [sm=smiley36.gif]
И уште да ве прашам втор месец пијам јод+фолат и како да ми отвараат апетит еве 2-3кг сум поправена има некој друг приметено или јас дека си лапкам повеќе така ми се чини дека ми е од нив?

Soyleyemedim. -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 21:01:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: baby77

ИЗВОРНА ПОРАКА: Soyleyemedim.

[sm=rozacrtici.gif][sm=duda.gif]

Amin.

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 21:53:22)

Има ли нови [sm=nosecka.gif] ?
Мене ми фуфка да направам тест [sm=smiley36.gif] иако ми доцни 3 дена. До кога да чекам? Според вас дали е време или да почекам уште некој ден?
Јас би сакала да почекам барем до сабота :-)

Bogdancanka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 23:22:39)

ајде Ане држам среќа[sm=bravo.gif] дај боже да си нашата нова трудница на рр...

Ummu_Ajna -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 23:29:58)

samo anne a? a zasto i jas da ne sum nova trudnica ako ako, nema da
vi kazam koga ke vidam dve crti. hahaha mala sala ;)

kikicka -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (21.2.2013 23:48:27)

Еее ајде бе вие три утре да си купите тест и да проверите, мада да 3 дена малку се за да покаже. тестот [sm=modricrtici.gif]
Јас правев дури после 7 дена каснење инаку претходно 5 теста испаднаа негативни. А некој го боле ли половината????

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (22.2.2013 1:13:23)

Мене сега за сега не ме боли, од време на време имам благи болки во долниот дел од стомакот ама и тие се се поретки и поретки..

Ummu_Ajna -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (22.2.2013 1:24:26)

jas pred da dobijam sekogas me boli dolniot del od stomakot i kicmata, nema promasaj da ne me boli, ama ovoj pat ???? se cuda
i mnogu mi se jade a zeludnikot go osekam prazen, gradite taka tuka me bolat koga malce koga mnogu, ama ne se tvrdi kako sekogas sto gi imam pred dobivanje, i mnogu voda mi Se pije, a jas voda pojam samo sabajle i retko navecer ama sega zedna sum mnogu.

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (22.2.2013 1:34:54)

Ummu, Дај Боже да си ги видиш [sm=rozacrtici.gif] цртки стискаме палци за тебе и за сите исчекувалки [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (22.2.2013 1:57:57)

go napravif testot i e negativen, ama sum se utepala od smeene u wc, hahahhaha
sum go zemala testot i go staviv na svetlo pogore da
vidam da ne ima nekoja crta bleda ne mi se gledase dobro, se okoravev, go frliv vo kanta i dva pati go izvadiv da gi proveram pak, se utepas od smeenje luda zena.

Anne^ -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (22.2.2013 2:09:49)

Ummu и мене ме утепа од смеење [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
и мене ми се има случено истото, го имам фрлено во канта и пак го имам земено за да видам случајно да не се појавила уште една црта мада знам дека не е можно, па затоа се изнасмеав - значи не сум била само јас откачена [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Иначе нема откажување и разочарување, биди силна и собери си сили за наредниот месец
ти посакувам што поскоро да си видиш [sm=rozacrtici.gif]
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

malena1 -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (22.2.2013 8:53:23)

Zenski da ne me mislite na mene mi dojde :) Ama vo mart ne davam da mi dojde, te taka [sm=smiley36.gif], pa da vidam ke smee li [sm=smiley36.gif]. Ajde Vas ve pratam i cekam da ne izraduvate i da zavlecete noga [sm=bravo.gif]

masa -> RE: Сакаме две црти!!! - III дел (22.2.2013 15:38:46)

malena1 што ќе правиш право во март да не слушнеме за [sm=hudicek1.gif] на Ummu_Ajna можам да и дадам уште малку надеж додека не добие сеуште има шанси за [sm=rozacrtici.gif]
Како се ближи мојот термин се понестрплива сум,само почна денес друго да ме мачи веќе една недела сум поднастината ама од ниќеска многу кашлам.Чај,мед ц-витамин и парацетамол не помагаат почнв веќе зарипнато да кашлам и кога ќе почнам никако да престанам.Не ми се одеше денес на лекар дека петок сигурно е гужва,па може уште некој вирус само да си закачам дополнително. Ги читам упатставата во Бронлес пишува да не се употребува во првите 3 месеци од бременост,хербион да не се пие во бременост и ферверкс кафетин колд и риностоп исто [sm=zmeden.gif] некој да има некоја идеја или искуство што да земам?! Неколку дена прскав септогал иако и на него пишува да не се користи во бременост ама дека локално викам нема да има штета..може и да не сум бремена,ама да не сум де...нели има мајки и што до 3 месец и повеке незнаат дека се бремени и пијат и леков и алкохол и тн па раѓаат здрави бебиња...[sm=zmeden.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>