RE: Бигамија (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Семејство и партнерски односи

Порака

Goddess* -> RE: Бигамија (2.1.2013 14:39:26)

kolku shto procitav [sm=zmeden.gif]ne mislam devojceto/zenata se pozali na nejziniot brak i verata...neznam shto tolku se drznuvate so tolkavo osuduvanje kon nea..navistna sramota e ova shto go citam..tolku ismejavanje,potcenuvanje shto navistina nema kraj...ima li nekoj ovde na forumov shto go kontrolira[sm=zmeden.gif]

Pepelaska * -> RE: Бигамија (2.1.2013 14:40:04)

Ај олабавете малку, ЕВЕ една многу убава статија.Нема многу врска со темава, ама вреди да се прочита.

Mihaela 2010 -> RE: Бигамија (2.1.2013 14:48:53)

Procitav se,samo sto nemav vreme da pisuvam,ama stvarno gluposti iznacitav....i ne bi me cudelo Umu Ajna vekje nikogas da ne pise...ovoj forum e za site bez razlika na vera,nacija,i ete da ne bese taa navistina jas nemase da znam deka kaj nas i postojat takvi brakovi kako nejziniot...
Mnogu se napadna zenata,a iskreno mislam deka e mnogu ok spored nejzinite postovi,prijatelski si bese nakloneta i mislam deka nikogo i ne navredi na forumot..
Ne se slozuvam so nejziniot izbor i ne bi go ziveela taka svojot zivot pa duri i da sum muslimanka,no toa sto taa si odbrala takov zivot toa si e nejzino pravo i nejzin zivot i mislam deka nemame pravo da i se mesame i da ja navreduvame....tolku

Bethany -> RE: Бигамија (2.1.2013 14:50:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Goddess*

kolku shto procitav [sm=zmeden.gif]ne mislam devojceto/zenata se pozali na nejziniot brak i verata...neznam shto tolku se drznuvate so tolkavo osuduvanje kon nea..navistna sramota e ova shto go citam..tolku ismejavanje,potcenuvanje shto navistina nema kraj...ima li nekoj ovde na forumov shto go kontrolira[sm=zmeden.gif]

Во право си..... донекаде [sm=smiley1.gif] Само лично не сметам дека бев навредлива, зависи што за кого е срамота.
Во секој случај ќе се префрлам на другите теми

Beatris -> RE: Бигамија (2.1.2013 14:51:49)

kolku shto procitav [sm=zmeden.gif] ne mislam devojceto/zenata se pozali na nejziniot brak i verata...neznam shto tolku se drznuvate so tolkavo osuduvanje kon nea..navistna sramota e ova shto go citam..tolku ismejavanje,potcenuvanje shto navistina nema kraj...ima li nekoj ovde na forumov shto go kontrolira[sm=zmeden.gif]

Секако дека има, секоја директна навреда се отстранува, а тоа дали некој некого осудува е лично право и секој има право да напише што мисли се додека не употребува погрдни или вулгарни зборови. Сите такви постови ќе бидат избришани или уредени!

talisman -> RE: Бигамија (2.1.2013 14:56:15)

Auuu, ama se razvlece temava :) :) :) Mislenjata se razlicni kako i nacinite na zivot. Toa sto nekomu ocigledno mu e sosema normalna rabota na drugite ne im e. Religiite davaat odgovori na site prasanja e sega sprema toa kako gi tolkuvame i se odnesuvame, taka i kje ni bide sudeno koga kje dodje vreme za toa. Fakt e deka mnogumina ja zloupotrebuvaat religijata i ja koristat kako izgovor za svoite postapki. Da ne se povtoruvam, poligamijata e dozvolena samo kako isklucok i ajde da kazam ja dozvoluvam samo vo odredeni uslovi - spomnav vekje za vdovici so deca i sl. Se drugo stavam pod golem znak prasanje, dali istite se sklucuvaat vo ime na Gospod i negovite naredbi ili vo ime na nekoi ovosvetski pobudi!

miana -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:06:25)

Mnogu se razgore temava....
Ke kazam samo deka ne gi dvojam lugeto po nacionalna pripadnost ( osobeno ne na forumov ) mnogu mi e interesno da slusam tugi adeti ( ne necii licni tuku od drugi veri )
Sekoja licnost si bira kako ke zivee i nie tuka nisto nemozeme..Se iznakazavme sto mislimie i mislam deka treba da ja olabavima Umu Ajna malce...Umu Ajma ti blagodaram sto se otvori. Izvini ako direktno te navrediv. Ti posakuvam sreka vo zivotot ( smetam deka ke ti bide mnogu potrebna ) i ti posakuvamnaskoro da gi vidis tvoite [sm=rozacrtici.gif] i da se raduvas so edno detence. Pozdrav od mene i ke gledam poveke da ne pisuvam na ovaa tema za da ne bidam pogresno svatena. Samo ke citam zosto me interesiraat mislenjata na lugeto vo vrska so ova. Pozdrav

mosa -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:08:33)

I jas bas se cudev koj se tie vo crno zabradeni sto se setaat vo posledno vreme niz gradov.
Ama gi pocituvam site religii, taka da ako na Ummu Ajna ne i smeta da bide 1,2 a ponataka i 3,4 zena po red nema nie sto da se mesame.

i jas isto se prasuvav koi se i kojave ra se onie so dolgi bradi,a vo odredeni momenti mi deluvaa i strasni,bez da navredam nekogo.

[sm=zmeden2.gif]
lele zeni pa vie ste se iznapisuvale za cela godina be abs ste bile aktivnoi ovie tri dena

mosa -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:14:28)

Procitav se,samo sto nemav vreme da pisuvam,ama stvarno gluposti iznacitav....i ne bi me cudelo Umu Ajna vekje nikogas da ne pise...ovoj forum e za site bez razlika na vera,nacija,i ete da ne bese taa navistina jas nemase da znam deka kaj nas i postojat takvi brakovi kako nejziniot...
Mnogu se napadna zenata,a iskreno mislam deka e mnogu ok spored nejzinite postovi,prijatelski si bese nakloneta i mislam deka nikogo i ne navredi na forumot..
Ne se slozuvam so nejziniot izbor i ne bi go ziveela taka svojot zivot pa duri i da sum muslimanka,no toa sto taa si odbrala takov zivot toa si e nejzino pravo i nejzin zivot i mislam deka nemame pravo da i se mesame i da ja navreduvame....tolku

I jas se slozuvam so Mihaela 2010 stvarno ne e fer da se napageme megu sebe pa neli sekoj moze dam si kaze ovde kako misli i kako se cuvstvuva forimov neli beseza site zasto imate tolku predrasudi kon odstanatite toa e nejzin izbor,nejzino pravo mozeme da si ja kazeme naseto moslenje no ne i da i kazuvame sto da pravi,nejzin zivot nejzin izbor

Палешка РР -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:14:52)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Не сакам длабоко да навлегувам бидејќи тогаш ќе морам да пишувам до утре, веќе се заморив. Повторно друга тема кој од што верува дека настанал, не верувам ни дека еволуирав од животно. Ама нема врска сега тоа.

Не би се сложила со твојата изјава да покажеме почит кон тие што се различни од нас. Тоа ли би значило да им покажеме почит и кон убијците, силователите или педофилите? И тие се различни од нас, ние тоа не го правиме. А и тие се водат и се контролирани само со своите телесни страсти и похоти.

[sm=smiley1.gif]

Убијците, силовачите и педофилите се асоцијални категории и за нив постои затворска казна пропишана со закон. Не се согласувам дека убијците и силовачите се водат од своите телесни страсти. Тие се психички пореметени личности.
Маж кој има две жени нити е асоцијален, нити е опасен за средината, нити има психичко растројство.
Кога велам почит кон различните мислам на почит кон луѓето кои практицираат начин на живот различен од нашиот - полигамија, хомосексуалност, различни религиозни определби. Паралелава која е овде поставена ми е вон разумска.

Goddess* -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:22:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

kolku shto procitav [sm=zmeden.gif] ne mislam devojceto/zenata se pozali na nejziniot brak i verata...neznam shto tolku se drznuvate so tolkavo osuduvanje kon nea..navistna sramota e ova shto go citam..tolku ismejavanje,potcenuvanje shto navistina nema kraj...ima li nekoj ovde na forumov shto go kontrolira[sm=zmeden.gif]

Секако дека има, секоја директна навреда се отстранува, а тоа дали некој некого осудува е лично право и секој има право да напише што мисли се додека не употребува погрдни или вулгарни зборови. Сите такви постови ќе бидат избришани или уредени!

pa dobro Beatris RR,ama za mene e navreda koga nekoj na shiroko ismejava,koga nekoj direktno ti naglasuva deka ne si go sakash mazot[sm=zmeden.gif]i red vakvi gluposti na kup..ama navistina bez usul direktno go provociraat devojceto i zgora na toa i intelegentnosta i ja izmerija.....zatoa prashav dali ima tuka nekoj shto e odgovoren na forumov...

Beatris -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:29:55)

Ти благодарам на забелешката, ама секој има различна перцепција, начин на изразување, па и земање за право да мери нечиј памет. Да се разбереме, истото го прави и уму ајна. Баш и затоа некои нејзини постови се уредени, исто така и на некои од останатите членови.

Ако очекуваш дека јас како aдминистратор или некој модератор ќе заземе страна, тешка работа.

Bethany -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:31:14)

Леле, куса да не сум, кажав да не пишам, ама ќе пукнам ако не пишам [sm=smiley36.gif]

Палешка, можеби паралелата ти изгледа вонразумно, исто како што мене не ми изгледаше разумна твојта паралела со свирење на инструменти, ама си замислив дека можеби сакаш да потенцираш нешто па го користиш тој пример, не би се сложила вонразумен бидејќи нашите стандарди кои ги поставуваме очигледно се различити.
За мене хомосексуализам е асоцијална појава исто така, и полигамија е законски забранета значи би требало во затвор да одат итн. Ово само воопштено кажано, тоа е толку широк спектар на околности, причини и ред други работи, и би се сложила дека не можат работите да се гледат така ограничено, ама сепак вземајќи во предвид дека сум ограничена тука оти морам да пишувам, вака се поставувам.
Веќе прекинувам, сега главата ми зовре, и нејќам да кажам нешто што после ќе жалам. Веќе не можам разумно да мислам. [sm=smiley1.gif] Нека ти биде твојта последна. [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:35:10)

da ja prekratime temata ako moze ona e taptisala i ke go naprave toa nie dzabe si zboruvame

Bilence2 -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:37:01)

Odgovornite na forumov glrdam navreduvackite zborovi gi ureduvaat, sto treba da napravat? Da ja.zatvorat temava? Ne, zosto, koj ne mu se cita temava ne mora da ja.cita.. jas ne sakam nitu da gi osudam nitu da gi opravdam ovie zeni sto ziveat vo poligamni brakovi. Me intresiraat obicaite i kako im tece zivotot, kako se organiziraat , kako gi delat problemite t.e kako gi resavaat i slicno. Ima navistina preterani komentari, ama komu mu precat neka ne cita. Mene epten me zainteresira temava.

nena lonley -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:37:07)

Kako sto umuu ajna so gordost si kaza deka si pie kafe so drugata zena, taka i zenive ovde so gordost si kazaa deka tie nemaat takvo zadovolstvo vo zivotot hahah ajde nema potreba za prepirki,ova e javen forum i sekoj ima pravo na mislenje ama toa ne znaci deka ke glumam deka e nesto NORMALNO samo za da ne zbunam nekogo....ubavo i e BRAVO ZA NEA

Ikana -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:39:03)

Темата ќе биде и ќе остане активна се додека се дискутира смирено и културно. Имате опција одговори, цитирај, повелете изјаснете се, но претпазливо и со одбрани зборови, никако навреди директни за некој член.

Темата си е одлична и актуелна.

Beatris -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:39:08)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

da ja prekratime temata ako moze ona e taptisala i ke go naprave toa nie dzabe si zboruvame

Не може! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Goddess* -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:40:19)

Ако очекуваш дека јас како aдминистратор или некој модератор ќе заземе страна, тешка работа.

nikoj ne pobara zavzemanje na strana...nego za realnost...a daleku na temava imashe realnost...

Goddess* -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:43:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana RR

Темата ќе биде и ќе остане активна се додека се дискутира смирено и културно. Имате опција одговори, цитирај, повелете изјаснете се, но претпазливо и со одбрани зборови, никако навреди директни за некој член.

Темата си е одлична и актуелна.

eve Ikana RR ubavo napisha ...za vakov nacin na komunikacija ....

Ikana -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:45:18)

Годдесс, форумот има Админ, и модератори кои будно го пратат секој пост. За секое недолично однесување се преземаат соодветни мерки. Од друга страна, Администраторот и модераторите не смеат да бранат некому да си го искаже своето мислење и не заземаат страни. Се додека е напишано со мирен тон и на културен начин, и не го навредува другиот член, постот ќе стои бидејќи е нечиј став.

elenak -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:47:50)

Не може! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  

Ех сеирџии [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

kapina -> RE: Бигамија (2.1.2013 15:48:14)

ne dosadno e duri tri dena da se zboruva zatoa koj kako saka neka si prave za mene licno e glupavo mazite da imat poveke zeni zosto sto se poveke od nas ama koj kako saka neka si go zivee svojot zivot kaj nas vo mk ne e dozvolena poligamijata i crkvata pravoslavna ne go odobruva toa i nema mislam sto poveke da se diskutira okolu toa

Goddess* -> RE: Полигамија (2.1.2013 15:54:59)

aj da ne bidam off topic[sm=smiley1.gif]
ama osven tri-cetiri clenki shto kulturno,covecki si razglabaa na temava..(Niki,Paleshka,Talisman,Bethany i itn)...voopshto kaj drugite ne se citashe deka imaat nekakva tolerancija i pocit kon clenkata...

Beatris -> RE: Полигамија (2.1.2013 15:55:13)

ne dosadno e duri tri dena da se zboruva zatoa koj kako saka neka si prave za mene licno e glupavo mazite da imat poveke zeni zosto sto se poveke od nas ama koj kako saka neka si go zivee svojot zivot kaj nas vo mk ne e dozvolena poligamijata i crkvata pravoslavna ne go odobruva toa i nema mislam sto poveke da se diskutira okolu toa

Па ако мислиш дека нема, тогаш не мораш да дискутираш. Се уште има членови кои имаат што да кажат на темава, и не би требало да си зимаш за право да сугерираш затварање на истата или не знам што.

Ако нечиј начин на живот е несфатлив за некого, чуден, грозен или не знам каков, нека е! Никој не ви влезе дома да ве тера да му најдете друга жена на вашиот маж.

Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>