niki -> RE: Полигамија (2.1.2013 16:05:31)
|
jas pak ke kazam zeni poligamija ne e pojava prisutna samo vo islamot i zatoa prestanete da se iscuduvate tolku ummu_ajna sakase da si go pise iskustvoto, ne barase sovet, pa taka vozdrzete se od delenje soveti i osuduvanje na nejzinata licnost mene taa ne mi lici na nesvesna za svojot zivot, no toa odbrala i se dopaga i nejze i e vo red taka ljubovta isceznuva vo mnogu brakovi pa se odrzuvaat pa taka i nejziniot moze da opstojuva bez ljubov ili bez ljubov kakva nie ja razbirame majka mi mi ima kazuvano za slucaj so makedonci, vo brak so tri deca, verojatno zaradi losata finansiska situacija mazot zaminuva vo stranstvo, a nea so decata ja ostava kaj svekrvata, po nekolku godini se doznava deka toj vo stranstvo nasol druga zena so koja zivee i ima deca, so ovaa domasnava nikogas ne se razvel a i taa nikogas ne zaminala od kukata na svekrvata i ova e isto eden primer na bigamija sakam da kazam ova se slucuva, moze da se sluci sekomu, toa sto vera nekoja ne go propagira ne znaci deka lugeto ne go praktikuvaat inaku bethany da, covestvoto globalno napreduva, no napredokot go nosat poedinci koi se popametni i pokreativni i poobrazovani i poposveteni od site ostanati, toa sto coveckata civilizacija se vivnala vo univerzumot ne znaci deka site luge denes imaat natprosecna intelegencija nitu razviena svest, nitu se site isto obrazovani... razlicni sme, imame razlicni pojdovni tocki i razlicni celi vo zivotot, zatoa site razlicno se odnesuvame vo nasite mikrosvetovi i sekoj od nas moze da si napravi izbor za svojot zivot, ne mozeme nie na drugite da im nalozuvame sto da odberat kolku god loso da ni izgleda toa sto go pravat ve molam ostajte ja temava da zivee, da se zboruva za ova javno, nekomu moze da mu pomogne nekogas da napravi poinakov izbor od nametnatiot
|
|
|
|