|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
29.3.2013 14:32:33   
skopjance
Beblak so sreka so terapijatauser posted image user posted image user posted image

Sto pravat ovie bolnicite i taka e skapo IVF pa sega duri i go poskapele za 25% na privatno.Ovie ne se tocni. I posle ke kazat ragajte 3deca , jas se mucam so godini edno nemozam da rodam

(Одговор на членот beblak)
Непосредна врска до пораките: 1026
29.3.2013 15:04:01   
bubble
25%????? ajdeeeee.... user posted image user posted image user posted image bebush dobredojde.... Ti posakuvam jasni 2 crtki I dva bebushi :))))

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 1027
29.3.2013 15:32:58   
beblak
Skopjance I bubble vi blagodaram vie ste prekrasni site. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jas odam vo Remedika I do sega sum zadovolna.
Inaku pocnav so Suprefact od 19.03 I eve od vcera sum na Fostimon po 3 gi primam I pijam od vcera
I folna kiselina I vo ponedelnik
ke ja pravam prvata kontrola.user posted image
Ve guskam site I vi pustam pozitivni misli I energija dragi moi ringerajki I prijatelki.
user posted image user posted image
Sakam ovaa godina da e plodna za Siteuser posted image user posted image user posted image
Sakam user posted image user posted image user posted image ringerakji!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1028
29.3.2013 15:46:23   
mimiiiiiiiiiiiii
Dobredojde beblak,ti posakuvam uspesno invitro,bidi relaksirana kolku mozes i pozitivna pa rezultatot bi trebalo da dojde koga togas.pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1029
29.3.2013 16:32:10   
cacim
dobredojde beblak,so sreka so terapijata i daj boze da bide uspesna postapkata...

Непосредна врска до пораките: 1030
29.3.2013 16:44:03   
cacisk
Beblak dobredojde i ti posakuvam mnooogu sreka i uspeh so IVF. Jas sum vo Sreda na kontrola ke mi bide 12 den od ciklus, mene nisto ne mi dadoa da primam. Odam na spontan ciklus, ama nisto ne mi spomnaa dali treba da primam Fostimon ili slicno nesto. Se nadevam deka ce imam dobri folikuli i barem sega ke se izrdauvam.

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 1031
29.3.2013 17:38:50   
gina
beblak dobredojde i ti posakuvam uspesno ivf user posted image user posted image user posted image

da devojki go oskapele ivf na stranicata na plodnost privatno ivf e 99 000 den od 80000 ovie ne se normalni i godisna doplata za zamrznati spermatozoidi plakevme 3000 den e sega e 6000den duplo sto ce pravime neznam namesto da gi namalat cenite tie gi zgolemuvaat nemozam da najdam cenovnik za vo sistina ako znae nekoj neka pise samo ce recam gospod neka ni e napomosuser posted image

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1032
29.3.2013 17:47:46   
@bebe
beblak i cacisk so sreka, bidete smireni i so lesno postapkata user posted image user posted image i so gooolema nadez se razbira

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1033
29.3.2013 19:54:52   
beblak
Mimi Cacim cacisk gina bebe vi blagodaram za gostoprimstvoto
prekrasni ste i mnogu golema podrska ste mi .
Vie ste drugarki user posted image user posted image user posted image
I jas od srce vi posakuvam na site uspesno ivf.
Samo napred .
Jas sum radosna sto posle tolku vreme cetiri godini skoro sega se zafativme so inf.
Ajde sakam od site vas da slusam ubavi vesti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A deka se poludeni so ceni toa e ocigledno.
Samo da e se kako sto treba nisto ne zalam.
E ajde da vi posakam ubava vecer i relaksiren i romanticen vikenduser posted image user posted image user posted image
A na site koi cekaat sreknouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1034
29.3.2013 20:14:31   
cacisk
Za vo Sistina privatno IVF e 100 000 den, a prethodno bese 82. 000. Za zamrznuvanje jajce kletki bese 500 evra mislam , a sega e 700 evra user posted image Kade sto nemame finansii, se trudime na sekoj mozen na nacin da dojdeme do user posted image ovie uste ne dotepaa. Gledaat deka skoro sekoj 10 par odi na IVF si rekle aj da gi zgolemime cenite, pacientite i taka pak ce odat na IVF. SRAMOTA I GREOTA E.

Непосредна врска до пораките: 1035
29.3.2013 20:23:41   
beblak
Navistina e sramota.
A mene i me nervira sto na site nas ni kazuvaat razlicno ili pak si vikam gi vadat cenite kako od rakav.
Ccccccccccc nemam komentar....

Непосредна врска до пораките: 1036
29.3.2013 21:45:11   
kapina
ckck nekoj dobro zarabotuva znaci na nasata maka zalno i sramno za niv od kade sto macime dusa site pari gi davame po bolnici nekoj uste da pecale dobro na nasata maka i ke ve zamolam kaj moze da mi pise vo pp kolku pari platil ivf preku fondot vo bilo koja klinika mnogu mi se bitni vasite iskustva sega

Непосредна врска до пораките: 1037
29.3.2013 22:38:36   
kapina
mene nesto ne mi e jasno pisuva na stranata na plodnost znaci nadstandarni uslugi preku fondot za ivf 18 iljadi denari kakvi se tie nadstandardni uslugi ako moze nekoj da mi kaze

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1038
31.3.2013 0:03:41   
Anonimen
ve molam da mi kazite kolku vkupno cini invitro na privatno bidejki nemam sansi preku fondot vi blagodaram odnapreduser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
  Непосредна врска до пораките: 1039
31.3.2013 1:34:41   
beblak
Anonimen jas mozam da kazam deka do sega samo imamo plateno 60.000 denari.
Toa znaci pregledi pap brisevi za mene site za mm skrining spermo kultura spermogram
Pa zamrznuvanje na sperma pa jas so hormonskata terapija I sega za sega toa e.
Toa e iznosot do sega.
A iskreno ne znam uste kolku a prasuvam za da znam I ovde da pisam a I da sme otprilika
Kolku ke treba da spremam , ama ne znaat ili barem taka ne "maftaat".
Navistina neznam.
Ako sakas i podetalno ke ti gi kazam cenite na uslugite do sega.
Pozdrav i ti posakuvam sto poskoro da ja pocnes postapkata i srekno i pozitivno.
Za site moi ringerajki I prijatelki na forumot vi ja Isprakam seta ubava energijauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1040
31.3.2013 11:04:32   
mimiiiiiiiiiiiii
Zdravo Anonimen,vaka jas pred tri nedeli pravev na privatno znaci plativ 99000 iljadi za invitroto,inekciite sto ke gi primas i tie se mnogu skapi zavisi kolku ke ti prepise doctorot jas otprilika ma kostaa okolu 80000 iljadi ,predhodno pravev mikrobioloski testovi,ne se mnogu skapi no sepak se pari,znaci koga si ja napraviv presmetkata so patuvanje ja stigna cifrata do 3,500-4,000 iljadi.Vo pocetokot ke si reces deka ne ti e maka za parite samo da bide,no posle koga ke dojde i neuspehot i potrosenata suma se isekas mnogu tazno,no ne zastanuvame tuka ke rabotime mora da dojdeme do pari za narednoto.pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1041
31.3.2013 11:49:08   
babyhope
Здраво девојки, ве следев ама немав многу време да пишам.. Добредојде за beblak и набрзо да не израдува со user posted image user posted image . Сега читам за поскапувањето на цените, стварно луѓево се безмилосни...а кога ќе се соочиме и со неуспех од ИНФ, тогаш не само физички и психички, се исцрпуваме и финансискиuser posted image . А дали некој има информација дали Систина и Ремедика ја имаат поскапено и партиципацијата преку ФЗО или само Плодност?

(Одговор на членот mimiiiiiiiiiiiii)
Непосредна врска до пораките: 1042
31.3.2013 12:29:05   
beblak
Mimiiiiii a kade pravese invitro ako mozes da ni kazes.
Ti blagodaram odnapred.
user posted image

Babyhope te guskam I posakuvam se najubavo I najpozitivno
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 31.3.2013 12:49:57 >

(Одговор на членот mimiiiiiiiiiiiii)
Непосредна врска до пораките: 1043
31.3.2013 13:13:53   
cacisk
Vo Sistina privatno e 100 000 denari cela procedura bez terapija.

Suprefaktot 2 kutii cinat 2500 den. Najcesto dovolni se 2 kutii.

Fostimon 1 ampula cini 1400 den. Zavisno od pacientot sekomu razlicno se doziraat. Nekoi koristat po 2, nekoi po 3, a moze i po 4 ampuli na den. Znaci otprilika 25-45 ampuli, pak toa e individualno.
Pregnil ili Chorimon ampulata cini 400 den. Moze 2 ampuli da trebaat.

Znaci terapijata okolu 1000-1500 evra.

Ispagja IVF na privatno od 2300-3200 evra. Zavisi kolku ampuli za stimulacii se potrebni.

Непосредна врска до пораките: 1044
31.3.2013 13:34:50   
koki12
Zdravo i od mene sega se vkluciv i ima sto da procitam.Mimi zal mi e i za tebe momentalno bolkata e golema ama po edna nedela pominuva(barem taka bese kaj mene) koga ke se vratis vo normala.So novi sili inadezi prodolzuvame ponatamu.Beblak dobredojde na forumov.
Cacisk kako si do kade si so postapkata?
Jas da vi kazam iako pravev IVF so vaucer si doplativ uste od prilika 42 000 denari. Primav plus injekcii,plativ edna punkcija privatno,za sreka lekarkata bese fer pa ne mi gi naplati site folikulometrii.Vo sekoj slucaj e katastrofa so cenive,a tie gledaat dobar nacin da zarabotat na makata
na narodot koj osven privatnite kliniki nema drug izbor.Pozdrav do site i samo gospod neka ni e napomos.

Непосредна врска до пораките: 1045
31.3.2013 14:14:32   
Melanija RR
Премногу прегратки на списокот толку сакам да се обојат никовите со розево user posted image user posted image user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНО user posted image user posted image user posted image

13.03. -Kolachence -почеток со терапија
beblak

==========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Nivea user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image @bebe user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image koki12user posted image cacisk user posted image skopjanceuser posted image mimiiiiiiiiiiiiiuser posted image Lina*user posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image cacimuser posted image bebus1 user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 31.3.2013 21:50:14 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот koki12)
Непосредна врска до пораките: 1046
31.3.2013 16:11:29   
beblak
Devojki so pomestuvanje na saatot dali znaci deka treba da odam
Eden saat pokasno na bockanje?
Po nekoja logika.
Sekogas sum tocna
Baram sovet od vas sto mislite ama pobrzo odgovorete mi ve molam.
Vi blagodaram odnapred

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1047
31.3.2013 16:44:19   
@bebe
beblak, jas bi prasala vo bolnica, bi se javila na bilo koja sestra od pultot i bi pobarala mislenje ili javi se na doktorot, po nekoja moja logika mislam deka bi si odela po staroto predvideno vreme, javi se

< Поракaта ја уредил @bebe -- 31.3.2013 16:45:55 >

Непосредна врска до пораките: 1048
31.3.2013 19:30:33   
Lina*
Mnogu pati denovive ja otvorav temava da pisam no nikako nemozev da soberam dovolno hrabrost i vednas zatvorav.Nazalost mojata bremenost zavrsi,vo 9 nedela nemase srceva akcija a plodot prestanal da se razviva na 6,5 nedeli.Mi bese napravena kiretaza,polega fizicki zazdravuvam no psihicki mnogu tesko mi odi.Dusata mi e izgorena,pretesko mi euser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1049
31.3.2013 19:51:20   
trust
Lina duso mnogu mi e zal sto procitav ova , zarem nema kraj na nasite maki , neznam ponekogas gubam nadez deka sve ke bide ok no, sepak si naogam uteha I prodolzuvam ponatamu, sto I da ti napisam nema da te utesi , samo sotavi na vremeto da gi zaleci ranite

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 1050
Страница:   <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

peleni
barbi03

Koi peleni se najdobri za vaset_o bebe?

pampers (68%)

bekytan (14%)

canbebe (19%)

Број на сите гласови: 140

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!