|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
4.8.2013 13:57:28   
Bethany
Капина user posted image
Во ред е да плачеш, и исплачи се после се што биднало. Додуша не разбрав добро во твојот пост, можеби се уште плодот е таму, така ли? не те гледал докторот на ехо? Како и да е, ќе знаеш утре што и како, разговарај со докторот што и како понатаму, дури не мораш да журиш, дај си време.
Има време за тага, има време и за радост, тоа е живот и ќе дојде оно што е твоето, во право време. Се разбира дека си скршена сега, и нормално е, не се опири на болката, нека излезе, солзите се лек за душата, така јас си викам. Времето ќе ти ја обнови надежта, тагата ќе те направи посилна и ќе се бориш и понатаму, ќе видиш. Уште посилна ќе бидеш. И Господ ќе ти ја исполни желбата!

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1651
4.8.2013 14:18:04   
kapina
Ne sakase da me gleda na ehoto doktorot I ne me gleda mi rece gotovo e ke go ispustis plodot bez kiretazasamood sebe ke si izleze. I mi kaza posle ke se pravat ispituvanja zosto e dojdelo do tka I mi kaza daprekinam so terapijata no jas ne ja prekinav dodeka ne napravam pak beta hcg da vidam dali raste ili paga I zdrave boze vo septemvri odam vo sistina na pregled I Da mi kazat tamu sto ponatamu koj se ispituvanja treba da gi napravam ke odam vo sistina oti tase izleze tolku bezobrazen sto koga mu se javiv oti krvaram mi iskluci telefonot

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1652
4.8.2013 14:34:56   
deluxe
Страшно!! и тоа се вика доктор?? уффф се ежам од такви т.н Доктори,за кои пациентите се цифра,сума пари...user posted image
Не се обесхрабрувај Капина,само биди упорна и позитивна,и еден ден ке ти се исполни желбата.Среќата ги прати само храбрите!!!!!!!!!!!!!user posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

Непосредна врска до пораките: 1653
4.8.2013 15:11:22   
mommy_angels RR
Капина ќе издржиш мила,можеш ти тоа. Плачи секогаш кога ќе посакаш,знам дека боли. Околу твоето прашање дали повторно ќе останеш бремена сакам да ти кажам да го прочиташ мојот пост на истава тема на 50страница.Верувај чуда се случуваат. А околу односот на докторот воопшто не сум изненадена. Петановски сам се опцу дури јас се мачев на боксот во 26 недела,ама верувам дека таа гледка цел живот ќе ја носи на душа.Тоа се оние доктори кои за пари грабаат пациенти,за на крај да немаат време за нив.За тебе мила гушки

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 1654
4.8.2013 15:59:42   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: menada

Eve i jas da prodolzam so ubavi vesti i jas denes go napraviv mojot test koj pokaza user posted image pa otidov da go potvrdam toa preku krv . Taka da vo moeto stomace imam 1 ili 2 bebuski ke se znae tocno posle 1 nedela .Presrekna sum iako seuste ne mi se veruva deka konecno ke se raduvam na user posted image
Kapina ti posakuvam lesna i ubava bremenost pa se nadevam kako do sega pa i natamu ke spodeluvame zaednicki iskustva, a na site ostananti im posakuvam sto pobrzo da gi docekate user posted image cuvstvoto e neopislivo.

cestitki medana imaj lesna bremenost

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 1655
4.8.2013 16:11:32   
kate..
kapina isplacaj se ne se nerviraj cuda se slucuvaat sekoj den ke dojde vreme pak ke si se raduvas ke bides majka samo so gospod napred i verba vo sebe

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1656
4.8.2013 16:12:28   
bik4e
Kapina mnogu mi e zal ne gubi nadez eden den site ke bideme majki ,menada ti posakuvam lesna bremenost i se da bide vo red ...
inaku i jas pocnav da se bockam od vcera so superfakt user posted image Na site koi se vo postapka i koi si gi icekuvaat svoite user posted image im posakuvam sto poskoro da gi vidat

belli i didi 80 vi posakuvam user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 4.8.2013 16:47:33 >

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1657
4.8.2013 18:03:41   
kapina
Sega razgovarav so endokrinologot I mi kaza oti treba vreme da se srede progesteronot mnoguvvreme ke treba oti e nizok po se izleda neznam Dali Ima lekovi za nego kako ode toa inaku jas pred da prokrvaram bev kaj dr tase I go molev da mi dade progesteron inekcija ne mi dade. Mi kaza samo oti toj plod ne se razviva I tolku I vecerta koga mu se javiv da mu kazam oti krvaram mi 'iskluci ni da mi kaze oti treba da odam itno na oddelenieto za ginekologija nisto dane bese toj gin sto odam na privatno da se jave tamu oti im doaga iten slucaj nemaseda znam sto da pravam toae moeto iskustvo so Dr tase ne sakam poveke da go vidam

(Одговор на членот bik4e)
Непосредна врска до пораките: 1658
4.8.2013 18:43:12   
cacisk
Za da se zgolemi progesteronot obicno se dava Utrogestan, Dabroston, Estrofem i progesteronski inekcii, i mnogu drugi. Jas imam povece pati pisano ednas bev kaj dr. tase i nikogas vo zivotot makar i posledno da mi e. Jas od Sk odam duri do Bitola, toj mene cinik ce mi se pravi, ce me ponizuva. Naj PROST i NEKULTUREN ( si kazuvam za mene, moe mislenje) doktor. Pauziraj nekoj mesec i prodolzuvame ponatmu

Непосредна врска до пораките: 1659
4.8.2013 20:02:45   
kapina
Sega treba da napravam ispituvanja zosto e dojdelo tocno toa treba da odam vo sistina na eden razgovor sto kako ponatamu samo vo septemvri zdravje boze

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1660
4.8.2013 21:03:12   
bube10
Kapina ne gubi nadez, moze na kraj cudoto vo tebe ke se izbori i ke prodolzi da raste. Inaku za doktorite vo drzavava stvarno nemam zborovi, jas tri godini se akav po doktori za na kraj sama da pocnam da si gi sobiram dokumentite za ivf i da si ja isteram procedurata do kraj.
mommy_angels go procitav tvojot post i se naeziv, duri ne mi se veruvase sto citam. Zatoa mili moi rr nikogas da ne gubime nadez i da gledame samo pozitivno i sto e nase ke si dojde

Непосредна врска до пораките: 1661
4.8.2013 23:17:22   
kapina
Ne za zal ne se zadrzalo no neznam zosto iako uste krvaram gi imam simptomite na bremenost no ne gubam nadez zatoa sto jas od prva ostanav bremena soeden embrion sega razgovarav so ednaprijatelka med sestrai mi kaza oti ne w od progesteron tuku od spermata ako e losa so los kvalitetdoaga do toa sega cekam da pomine krvarenjeto posto krvaram poveke od menstrualnoto krvarenje. I odam na odmor za dojran nekolku dena

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 1662
5.8.2013 1:00:00   
fragolina
belli vo sreda na 7 ti ja posakuvam cela sreka na ovoj svet imajuser posted image i raduvaj seuser posted image i nie so tebe. posle ke ne poddrzuvas i zaedno da user posted image . ja inace cekam da dobijam (a mi kasni) za da pomine 21 den i da pocnam povtorno so Superfact.

Непосредна врска до пораките: 1663
5.8.2013 10:08:18   
LoveableMe RR
Капина, многу ми е жал за тоа што се случи. очигледно некоја немарност е во прашање, можеби некој дел во постапката е занемарен. Јас мислам дека наскоро ќе не израдуваш со убави вести по природен пат. Позз

(Одговор на членот fragolina)
Непосредна врска до пораките: 1664
5.8.2013 10:38:55   
kapina
Sega me gledaa na eho I go nemase veke plodot. Gotovo e no mi kazaa taa matka sto prifaka plodo pak ke prifate

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1665
5.8.2013 10:48:17   
Melanija RR
Kapina токму така штом еднаш се забремени сигурно ќе има пак,верувај во тоа зошто така е.Ќе дојде вашиот ден.
Те гушкам и навреме ќе одите за Дојран за да здивнете малку user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1666
5.8.2013 10:51:07   
Melanija RR
*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image
13.04. -Нивеа -почеток со терапијаuser posted image
27.06. -Didi80 -почеток со терапија

=========================
21.07. -belli -пункција

26.07. -Didi80 -ЕТ
26.07. -belli -ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
07.08. -belli -ТЕСТ
09.08. -Didi80 - ТЕСТ

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Kolachence user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image koki12user posted image cacisk user posted image skopjanceuser posted image mimiiiiiiiiiiiiiuser posted image Lina*user posted image cacimuser posted image taci14 user posted image Hercouser posted image trustuser posted image kapinauser posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1667
5.8.2013 10:53:18   
sandriana RR
Поддршка и од мене Капина user posted image Ќе дојде и вашиот ден, чуда се случуваат. Бидете храбри и истрајни.

***I'd rather be honest than impresive***

Непосредна врска до пораките: 1668
5.8.2013 10:59:56   
kapina
Mi treba odmor od se veke konecno kazaa oti plodo ne se razvival kako sto treba

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 1669
5.8.2013 11:05:20   
kapina
Retko bilo uspesno ivf od prv obid mi kazaa seg a ja nosev majka mi na transfuziologija I dr mi kaza oti I tamu pravele nekoi ispituvanja za
Spontan abortus no mi kazaa esenta ke bide najdobro da se napravat da se srede malku organizamot I da se sopre krvarenjeto

Непосредна врска до пораките: 1670
5.8.2013 12:03:01   
latica
Мила моја, нема зборови кои може да се кажат во вакви моменти, плакам и јас со тебе. Собери сила и гледај напред, не си прави бариера. Одмори се и од септември направи се што треба.
Секое лошо за добро нека е
Со тебе сум user posted image

Мила моја, нема зборови кои може да се кажат во ваков момент, многу ми е жал. Јас во такви лоши моменти си велам - подобро е можеби вака што се случи, секое лошо за добро е. Одмори го организмот и направи ги сите испитувања што треба од септември.
Инаку на еден друг форум прочитав дека задолжително кога ќе се направи трансферот се дава прогестерон и се пие аспирин, ................... не знам што да кажам плакам и јас со тебе.

Со тебе сме сите ќе биде Господ е голем сигурно не не казнил да живееме само со мака

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.8.2013 13:04:27 >

Непосредна врска до пораките: 1671
5.8.2013 13:56:13   
babyhope
Јој, денес отварам РР и што да прочитам user posted image баш ми е жал капина, навистина.... те разбирам во целост, истото го проживеав и јас. Овој период е натежок, ќе помине време и ќе помине болката... ќе се насочиш со нови сили кон следна битка и ова ќе остане лош сон... Само кога ќе се присетам како ми беше мене, немав никој покрај мене, и мм тогаш беше нон стоп на работа и единствена утеха барав во РР. Тука сме и те гушкаме силно user posted image се надевам дека сега после ова ќе имате поголеми шанси и за природно, не се знае, Господ за секого одредил по некој пат. Мора да бидеме силни за да бидеме потоа психички здрави мајки.... user posted image

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1672
5.8.2013 14:16:43   
kapina
I began hcg e padnata na6,2od102

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1673
5.8.2013 14:26:59   
Gardenia
ах капина мила,баш се израдував за тебе и сега ова го читам,биди силна ќе биде повторно,ти ја давам целата подршка и те user posted image силно

Непосредна врска до пораките: 1674
5.8.2013 15:52:10   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Retko bilo uspesno ivf od prv obid mi kazaa seg a ja nosev majka mi na transfuziologija I dr mi kaza oti I tamu pravele nekoi ispituvanja za
Spontan abortus no mi kazaa esenta ke bide najdobro da se napravat da se srede malku organizamot I da se sopre krvarenjeto

Капина, сум слушнала од пријателки и од други места дека, конкретно, за спонтани абортуси/незадржување на плод најдобар е д-р Панчевски во Систина. Ајде, ти викам пак, мислам дека ти ќе не израдуваш за некое време со природно забременување.user posted image

Непосредна врска до пораките: 1675
Страница:   <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.