|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
5.10.2013 14:25:43   
Melanija RR
cacisk имај најубава бременост user posted image дојде вашиот ден а најголемат среќа за одприлика за 8 месеци user posted image
kate18 неверојатно user posted image и ти да имаш убава и лесна бременост.На списокот на трудници си тука Сакаме две црти!!! - III дел
Се читаме во форумот БРЕМЕНОСТ=ТУКА

bube10 со лесно во понеделникuser posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image
08.09. bube10 -почеток со терапија
13.09. -Tajci_pp -почеток со терапија
20.09. -babyhope -почеток со терапија
22.09. -kate18 -почеток со терапија
14.10. -latica -почеток со терапија
07.10. -I LOVE -почеток со терапија

=========================

02.10. -bube10 =пункција / 07.10. -bube10 =ЕТ

29.09. - Tajci_pp =пункција / 02.10. -Tajci_pp=ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
16.10. -Tajci_pp=ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , cacim , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.10.2013 14:31:36 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1951
5.10.2013 14:37:51   
butterfly 00
LoveableMe RR jas gi pijam veke dve nedeli i kaj mene se slucuva istoto i jas dobivam bolki i bas se cudev zosto mi reagiraaat jajnicite, no znaci ne se kontinuirani den, dva ke imam pa ke mi pominat pa posle pak nekogas poblagi nekogas pojaki. Od utre treba da napravam pauza edna nedela pa od 14 mi rece doktorot da gi prodolzam. Vcera bas mi rabotea jajnicite i si vikam od kade sega ova ama ete bilo od tabletite.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1952
5.10.2013 14:45:50   
butterfly 00
Vcera mi se javija i mi kazaa deka dobro mi napreduvaat embrioncinjata, 12 veke bile oplodeni i za 9 se ceka uste da vidat kako ke se razvivaat. Transferot mi e zakazan vo ponedelnik i drzete mi palci.

Bube 10 ti pustame mnogu, mnogu sreka i samo so pozitivna misla, te cekame da ne izraduvas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1953
5.10.2013 15:00:12   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: kate18

Devojki i jas gi vidov moite user posted image , i toa vo procedura za invitro, koj ke go veruvase toa, se bockav so Superfakt, i ne znam sto me natera da napravam domasen test i sto ke vidam pozitivem, odma otidovme da mi potvrdat preku krv. odma prekinav so superfakt i mi dadoa utrogestan i femibion vitamini,zdravje drugata nedela exo. Mnogu sum srekna, na site vi go posakuvam istoto, da se raduvate kako i jas, so sreka cacisk i site drugi vo procedura.

Кате уште еднаш честитки, малку ме замисли. Во текот на ИВФ постапката, ви дозволија незаштитени односи со сопругот? Мислам некаде читав дека дозволени се односи само со презерватив. По пункцијата и трансферот, не се дозволени до одреден период, потоа докторот кажува кога пак да се почне. Баш ме заинтересира. Пиши. Поззuser posted image

Butefrly, фала ти многу за споделениот совет. Во овој период многу ми значи. user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.10.2013 15:02:45 >

(Одговор на членот kate18)
Непосредна врска до пораките: 1954
5.10.2013 16:15:56   
cacisk

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate18

Devojki i jas gi vidov moite user posted image , i toa vo procedura za invitro, koj ke go veruvase toa, se bockav so Superfakt, i ne znam sto me natera da napravam domasen test i sto ke vidam pozitivem, odma otidovme da mi potvrdat preku krv. odma prekinav so superfakt i mi dadoa utrogestan i femibion vitamini,zdravje drugata nedela exo. Mnogu sum srekna, na site vi go posakuvam istoto, da se raduvate kako i jas, so sreka cacisk i site drugi vo procedura.

Кате уште еднаш честитки, малку ме замисли. Во текот на ИВФ постапката, ви дозволија незаштитени односи со сопругот? Мислам некаде читав дека дозволени се односи само со презерватив. По пункцијата и трансферот, не се дозволени до одреден период, потоа докторот кажува кога пак да се почне. Баш ме заинтересира. Пиши. Поззuser posted image

Butefrly, фала ти многу за споделениот совет. Во овој период многу ми значи. user posted image

LoveableMe RR додека си во процедура за ИВФ можеш слободно да си имаш односи, немора со кондом. Јас најнормални си имав односи до пред пункција. Од тогаш до сегаа немам нормално дека сум user posted image ама никој не ти забранува да имаш незаштитени односи

Непосредна врска до пораките: 1955
5.10.2013 16:40:33   
Tajci_pp
Cestitki do novite trudnici i imajte lesna bremenost isto taka sakam na babyhope da i posakam lesna punkcija koja mislam i bese zakazana za utre , ajde mila so lesno da gi dobies najubavite i najvalitetni jajce kletki .

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1956
5.10.2013 19:10:51   
kate18
Vi blagodaram na site za cestitkite user posted image
LoveableMe znaci nie ne stignavme do punkcija i tranfer, neli Superfakt se bockas od 22 den od prethoden ciklus ( a toa sigurno se fatilo mnogu porano da receme negde na 10 den,pred da imame aber za invitro) jas i na eho bev,ama rano bilo da se vidi na 18 den (otprilika 8 den od zacnuvanje), ciklusot pred da ti pravat punkcija, i cekas da dobies, potoa se zema krv da vidat kolku e estradiolot i posle ti davaat drugi hormonalni,mislam kaj mene bese vo plan Merional, e jas voopsto ne dobiv, mi se potrosi ednoto sisence Superfakat,a trebase da mi stigne edno za do dobivanje,i mi stana nesto somnitelno i si zemav Sure check i op cudo,prvo mislev da ne e od Superfaktot pozitiven rezultatot,odma napravivme i preku krv i se potvrdi user posted image

(Одговор на членот Tajci_pp)
Непосредна врска до пораките: 1957
5.10.2013 19:37:47   
Felly RR
kate18 и cacisk честитки!!! Имајте си лесна и убава бременост!!!

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот kate18)
Непосредна врска до пораките: 1958
6.10.2013 0:20:28   
Lina*
cacisk i kate18 imajte ubava i lesna bremenos,ete i cuda se slucuvaat :)Kate se spasi od bockanja,iscekuvanja i sto li uste ne...daj boze da ima uste mnogu vakvi slucai.
Mene me interesira vo koi slucai se odi po dolg protokol a koga ne??Jas pocnav bez kontracepcija i bez suprefakt i mi bese malku cudno ama aj. Ama sega koga ve citam vaka si velam nesto da ne se utna kaj mene da znam barem za vtorovo ifv da reagiram predvreme.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 1959
6.10.2013 11:52:46   
LoveableMe RR
Цациск и Кате 18, фала ви многу на одговорите. Јас еве како учениче, ја отворив брошурата кога ми ја дадоа од Систина и тами пишува вака:

- по добивање на вториот мензис, значи после периодот на контрацепција со Mycroginon и сл., кога треба да се почне со стимулација на Пурегон/Фостимон и сл. вика: "што се однесува до сексуалните односи, тие се дозволени исклучиво со користење презерватив",

- во периодот на пункција и ембрио трансфер: "во овој период забранети се сексуални односи"

Знам дека ова го читав и затоа ми падна чудно, додуша ти не беше стигната до овие постапки, но ете да споделам за другите, она што мене како брошура ми го дадоа во СИСТИНА и ми рекоа убаво да го прочитам.

Кате 18, пиши само дали пиеше нешто за контрацепција пред да почнеш со Суперфактот? Поззuser posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 1960
6.10.2013 12:18:00   
bube10
Девојки фала ви на сите за подршката, јас психички се подготвувам за утрешниот ден- трансферот user posted image па утре ке ви пишам како сум поминала. Би сакала да ве прашам дали пред трансферот ве гледаат на абдоменално ехо? Позз до сите, ве user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1961
6.10.2013 12:29:18   
kapina
Ne te gledat na eho pred transferot

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 1962
6.10.2013 12:43:56   
cacisk
Koga se pravi transferot, t.e. vo tekot na transferot celo vreme doktorot te sledi na exo. Za da moze da vidi kade i podobro da gi stavi embrioncinjata.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1963
6.10.2013 15:10:15   
butterfly 00
LoveableMe RR i jas sum vo Sistina kaj d-r Lazarevski i citam deka i dvete nekako se dvizime isto, pisi mi kaj koj doktor si pa da si spodeluvame iskustva

Непосредна врска до пораките: 1964
6.10.2013 15:48:08   
kapina
I jas sakam da odam kaj dr lazarevski dali se ceka mnogu od koga ke sezakaze za pregled

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1965
6.10.2013 16:17:44   
bube10

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

Koga se pravi transferot, t.e. vo tekot na transferot celo vreme doktorot te sledi na exo. Za da moze da vidi kade i podobro da gi stavi embrioncinjata.

Fala ti mnogu na odgovorot user posted image Pozz

Непосредна врска до пораките: 1966
6.10.2013 16:19:11   
cacisk
Ako prv pat odis kaj nego mislam deka se ceka okolu 2-3 nedeli, ama zavisi kolku pred tebe imaat zakazano.

Непосредна врска до пораките: 1967
6.10.2013 17:55:56   
LoveableMe RR
Батерфлај 00, Бубе 10, Латица, I LOVE и уште неколку други сме тука горе -долу со постапката. Јас ќе правам кај др. Митко Ивановски во Систина. Капина, кај Лазаревски се чека 3 месеци, така знам од искуство на пријатели кои одеа кај него ИВФ.

Бубе, со среќа утре ти посакуваме многу дудињаааuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1968
6.10.2013 19:15:28   
cacim
Eve i jas da se prijavam, vcea imav transfer i sega odmaram i se nadevam deka za 14 dena ke gi vidam moite user posted image
cacisk mila ne znaes kolku se izraduvav koga procitav,imaj lesna bremenost se najdobro,na site drugi trudnici im posakuvam lesna bremenost..
bube10 so sreka utre na transferot iposle zaedno ke se raduvame za user posted image
na site sto se vo procedura vi posakuvam uspeh

Непосредна врска до пораките: 1969
6.10.2013 20:22:05   
butterfly 00
I jas od prijateli imam slusano deka kaj Lazarevski se cekalo 3 meseci inaku LoveableMe RR jas kaj Ivanovski bev sega vo avgust me pregleduvase mu bese zamena na Lazarevski koga ne bese tuka. Doktorot e mnogu komunikativen i pozitiven mi ostavi dobar vpecatok.
Sakam da ve prasam nie pravevme krvna slika kaj maticnata, ona ja praka krvta vo Adrijalab pa od tamu i gi preprakaat po mail e sega nas ni se na mail. Da gi isprintam i da gi odnesam kaj maticnata da mi stavi pecat i potpis ili ke mora da odam do Adrijalab od tamu da mi dadat, kako baraat od fondot? Ve molam koj znae neka mi pise.
Pustam golema sreka do site onie koi pravat transver i koi se vo iscekuvanje na user posted image

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 1970
6.10.2013 22:21:34   
sasaiciko
zdravo na site odamna nemam pisano no ve sledam i gledam sto me ocekuva.dali moze nekoja od vas da mi pise koja e procedurata otkakoke dobies vaucer?dali pija tarapija,kako odi procedurata za bockanje/

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1971
6.10.2013 23:18:48   
kapina
Toa samiot doktor sto ke ti go prave ivf ke ti go kaze dali ke primas ter
Apija I kakva tocno zavisi od slucaj do slucaj so vaucerot ke odes kaj drsto ke ti go prave IVF I on ke ti kaze sto kako

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 1972
7.10.2013 8:57:18   
babyhope
kate18 честитки мила user posted image user posted image user posted image уште еднаш се потврдува дека кога треба да се случи ќе се случи- па дури и кога најмалку очекуваш...ајде со лесно само и имај најубави user posted image
јас вчера бев како комирана и не успеав да ви пишам, ама како што веќе спомна Tajci pp, вчера ми беше пункцијата. Извадија 11 ј.клетки вајда од нив ќе има доволно да се оплодат. денес мм пак ќе оди да даде примерок од пливачите user posted image па ќе видиме како ќе се оплодуваат. уште еднаш со среќа на сите, посебно оние кои го исчекуваат тестот на user posted image user posted image
те гушкам Tajci pp и ти ја пуштам целата среќа да се фатат user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1973
7.10.2013 10:00:39   
sasaiciko
Kapina ti blagodaram na infoto.Kaj nas e problemot samo maliot broj na spermatozoidi kaj mm a kaj memne se e vo najdobar red.

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1974
7.10.2013 10:12:03   
kapina
EPA davaj mu da pie maticen mlec. Vitc e icink I selen

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 1975
Страница:   <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.