Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
cacisk имај најубава бременост дојде вашиот ден а најголемат среќа за одприлика за 8 месеци kate18 неверојатно и ти да имаш убава и лесна бременост.На списокот на трудници си тука Сакаме две црти!!! - III дел Се читаме во форумот БРЕМЕНОСТ=ТУКА
bube10 со лесно во понеделник
*******2013*******
АКТУЕЛНО 08.09. bube10 -почеток со терапија 13.09. -Tajci_pp -почеток со терапија 20.09. -babyhope -почеток со терапија 22.09. -kate18 -почеток со терапија 14.10. -latica -почеток со терапија 07.10. -I LOVE -почеток со терапија
===================== 2013 година Ema$ nadezda bebus1 beblak menada belli marijana81 cacisk
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.10.2013 14:31:36 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
LoveableMe RR jas gi pijam veke dve nedeli i kaj mene se slucuva istoto i jas dobivam bolki i bas se cudev zosto mi reagiraaat jajnicite, no znaci ne se kontinuirani den, dva ke imam pa ke mi pominat pa posle pak nekogas poblagi nekogas pojaki. Od utre treba da napravam pauza edna nedela pa od 14 mi rece doktorot da gi prodolzam. Vcera bas mi rabotea jajnicite i si vikam od kade sega ova ama ete bilo od tabletite.
Vcera mi se javija i mi kazaa deka dobro mi napreduvaat embrioncinjata, 12 veke bile oplodeni i za 9 se ceka uste da vidat kako ke se razvivaat. Transferot mi e zakazan vo ponedelnik i drzete mi palci.
Bube 10 ti pustame mnogu, mnogu sreka i samo so pozitivna misla, te cekame da ne izraduvas
Devojki i jas gi vidov moite , i toa vo procedura za invitro, koj ke go veruvase toa, se bockav so Superfakt, i ne znam sto me natera da napravam domasen test i sto ke vidam pozitivem, odma otidovme da mi potvrdat preku krv. odma prekinav so superfakt i mi dadoa utrogestan i femibion vitamini,zdravje drugata nedela exo. Mnogu sum srekna, na site vi go posakuvam istoto, da se raduvate kako i jas, so sreka cacisk i site drugi vo procedura.
Кате уште еднаш честитки, малку ме замисли. Во текот на ИВФ постапката, ви дозволија незаштитени односи со сопругот? Мислам некаде читав дека дозволени се односи само со презерватив. По пункцијата и трансферот, не се дозволени до одреден период, потоа докторот кажува кога пак да се почне. Баш ме заинтересира. Пиши. Позз
Butefrly, фала ти многу за споделениот совет. Во овој период многу ми значи.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.10.2013 15:02:45 >
Devojki i jas gi vidov moite , i toa vo procedura za invitro, koj ke go veruvase toa, se bockav so Superfakt, i ne znam sto me natera da napravam domasen test i sto ke vidam pozitivem, odma otidovme da mi potvrdat preku krv. odma prekinav so superfakt i mi dadoa utrogestan i femibion vitamini,zdravje drugata nedela exo. Mnogu sum srekna, na site vi go posakuvam istoto, da se raduvate kako i jas, so sreka cacisk i site drugi vo procedura.
Кате уште еднаш честитки, малку ме замисли. Во текот на ИВФ постапката, ви дозволија незаштитени односи со сопругот? Мислам некаде читав дека дозволени се односи само со презерватив. По пункцијата и трансферот, не се дозволени до одреден период, потоа докторот кажува кога пак да се почне. Баш ме заинтересира. Пиши. Позз
Butefrly, фала ти многу за споделениот совет. Во овој период многу ми значи.
LoveableMe RR додека си во процедура за ИВФ можеш слободно да си имаш односи, немора со кондом. Јас најнормални си имав односи до пред пункција. Од тогаш до сегаа немам нормално дека сум ама никој не ти забранува да имаш незаштитени односи
Cestitki do novite trudnici i imajte lesna bremenost isto taka sakam na babyhope da i posakam lesna punkcija koja mislam i bese zakazana za utre , ajde mila so lesno da gi dobies najubavite i najvalitetni jajce kletki .
Vi blagodaram na site za cestitkite LoveableMe znaci nie ne stignavme do punkcija i tranfer, neli Superfakt se bockas od 22 den od prethoden ciklus ( a toa sigurno se fatilo mnogu porano da receme negde na 10 den,pred da imame aber za invitro) jas i na eho bev,ama rano bilo da se vidi na 18 den (otprilika 8 den od zacnuvanje), ciklusot pred da ti pravat punkcija, i cekas da dobies, potoa se zema krv da vidat kolku e estradiolot i posle ti davaat drugi hormonalni,mislam kaj mene bese vo plan Merional, e jas voopsto ne dobiv, mi se potrosi ednoto sisence Superfakat,a trebase da mi stigne edno za do dobivanje,i mi stana nesto somnitelno i si zemav Sure check i op cudo,prvo mislev da ne e od Superfaktot pozitiven rezultatot,odma napravivme i preku krv i se potvrdi
cacisk i kate18 imajte ubava i lesna bremenos,ete i cuda se slucuvaat :)Kate se spasi od bockanja,iscekuvanja i sto li uste ne...daj boze da ima uste mnogu vakvi slucai. Mene me interesira vo koi slucai se odi po dolg protokol a koga ne??Jas pocnav bez kontracepcija i bez suprefakt i mi bese malku cudno ama aj. Ama sega koga ve citam vaka si velam nesto da ne se utna kaj mene da znam barem za vtorovo ifv da reagiram predvreme.
Цациск и Кате 18, фала ви многу на одговорите. Јас еве како учениче, ја отворив брошурата кога ми ја дадоа од Систина и тами пишува вака:
- по добивање на вториот мензис, значи после периодот на контрацепција со Mycroginon и сл., кога треба да се почне со стимулација на Пурегон/Фостимон и сл. вика: "што се однесува до сексуалните односи, тие се дозволени исклучиво со користење презерватив",
- во периодот на пункција и ембрио трансфер: "во овој период забранети се сексуални односи"
Знам дека ова го читав и затоа ми падна чудно, додуша ти не беше стигната до овие постапки, но ете да споделам за другите, она што мене како брошура ми го дадоа во СИСТИНА и ми рекоа убаво да го прочитам.
Кате 18, пиши само дали пиеше нешто за контрацепција пред да почнеш со Суперфактот? Позз
Девојки фала ви на сите за подршката, јас психички се подготвувам за утрешниот ден- трансферот па утре ке ви пишам како сум поминала. Би сакала да ве прашам дали пред трансферот ве гледаат на абдоменално ехо? Позз до сите, ве
Koga se pravi transferot, t.e. vo tekot na transferot celo vreme doktorot te sledi na exo. Za da moze da vidi kade i podobro da gi stavi embrioncinjata.
LoveableMe RR i jas sum vo Sistina kaj d-r Lazarevski i citam deka i dvete nekako se dvizime isto, pisi mi kaj koj doktor si pa da si spodeluvame iskustva
Koga se pravi transferot, t.e. vo tekot na transferot celo vreme doktorot te sledi na exo. Za da moze da vidi kade i podobro da gi stavi embrioncinjata.
Батерфлај 00, Бубе 10, Латица, I LOVE и уште неколку други сме тука горе -долу со постапката. Јас ќе правам кај др. Митко Ивановски во Систина. Капина, кај Лазаревски се чека 3 месеци, така знам од искуство на пријатели кои одеа кај него ИВФ.
Eve i jas da se prijavam, vcea imav transfer i sega odmaram i se nadevam deka za 14 dena ke gi vidam moite cacisk mila ne znaes kolku se izraduvav koga procitav,imaj lesna bremenost se najdobro,na site drugi trudnici im posakuvam lesna bremenost.. bube10 so sreka utre na transferot iposle zaedno ke se raduvame za na site sto se vo procedura vi posakuvam uspeh
I jas od prijateli imam slusano deka kaj Lazarevski se cekalo 3 meseci inaku LoveableMe RR jas kaj Ivanovski bev sega vo avgust me pregleduvase mu bese zamena na Lazarevski koga ne bese tuka. Doktorot e mnogu komunikativen i pozitiven mi ostavi dobar vpecatok. Sakam da ve prasam nie pravevme krvna slika kaj maticnata, ona ja praka krvta vo Adrijalab pa od tamu i gi preprakaat po mail e sega nas ni se na mail. Da gi isprintam i da gi odnesam kaj maticnata da mi stavi pecat i potpis ili ke mora da odam do Adrijalab od tamu da mi dadat, kako baraat od fondot? Ve molam koj znae neka mi pise. Pustam golema sreka do site onie koi pravat transver i koi se vo iscekuvanje na
zdravo na site odamna nemam pisano no ve sledam i gledam sto me ocekuva.dali moze nekoja od vas da mi pise koja e procedurata otkakoke dobies vaucer?dali pija tarapija,kako odi procedurata za bockanje/
Toa samiot doktor sto ke ti go prave ivf ke ti go kaze dali ke primas ter Apija I kakva tocno zavisi od slucaj do slucaj so vaucerot ke odes kaj drsto ke ti go prave IVF I on ke ti kaze sto kako
kate18 честитки мила уште еднаш се потврдува дека кога треба да се случи ќе се случи- па дури и кога најмалку очекуваш...ајде со лесно само и имај најубави јас вчера бев како комирана и не успеав да ви пишам, ама како што веќе спомна Tajci pp, вчера ми беше пункцијата. Извадија 11 ј.клетки вајда од нив ќе има доволно да се оплодат. денес мм пак ќе оди да даде примерок од пливачите па ќе видиме како ќе се оплодуваат. уште еднаш со среќа на сите, посебно оние кои го исчекуваат тестот на те гушкам Tajci pp и ти ја пуштам целата среќа да се фатат
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.