Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Zenski imame dve od dve i dvete jajce kletki ni se oplodeni utre imam transfer a potoa ke gi cekame dvete crti inaku duri primav terapija nemav poseben rezim na ishrana.
Ете гледаш, џабе се секираше, Господ кај е никој не е, ако смислил да ве израдува, ќе ве израдува, уживај. Ајде наскоро да те префрлиме во другите форуми.
milasteve мило ми е што повторно си тука но наскоро да те читаме во другиот подфорум cacisk што ти кажаа за бетата?Незнам дали има разни вредости но над 5 е бременост???
*******2013*******
АКТУЕЛНО 08.09. bube10 -почеток со терапија 13.09. -Tajci_pp -почеток со терапија 20.09. -babyhope -почеток со терапија 22.09. -kate18 -почеток со терапија 14.10. -latica -почеток со терапија 07.10. -I LOVE -почеток со терапија
===================== 2013 година Ema$ nadezda bebus1 beblak menada belli marijana81
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 3.10.2013 10:03:02 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Здраво девојки... најпрвин сакам на Tajci pp да и посакам успешен трансфер денеска, двете одлични ембирончиња нека станат а потоа и со тебе сме мила.... пуштаме цела среќа денес нека оди кај тебе на ГАК cacisк ти мила нешто ни најави дека можеби ќе славиме, што се случи, до каде си со бета? од се срце се надевам дека во текот на денот ќе пишаш дека е тоа тоа Јас вчера бев на мерење, имам фоликули од десна и од лева страна, еден е водечки над 10 мм, меѓутоа малку ме загрижува естрадиолот затао што е многу висок како за 5 ден од стимулации- преку 1000 е. некој да сподели искуство како му било после првото мерење, се плашам многу од хиперстимулација
Ја пуштам целата среќа за сите кои сте во очекување. и чекаме . Сечија среќа ја чувствувам како своја и ми се враќа надежта дека и мене ќе ми се случи истото за кратко време. Бејбихоуп јас сеуште не сум почната со супрефактот, но цело време се плашам о истото што и ти. Затоа што поминав толку трнлив пат, еинствено во мојата дијагноза ја нема Попи цистични јајници и многу се плашам, ама се наевам дека нема тоа а се случи. Затоа МОЛИ СЕ мила и верувај ќе биде се во ред. Ти држам среќа и на тебе
Zdravo devojki, eve i jas da se prijavam deka odlicno projdov na punkcijata - imame 32 folikuli sto e odlicna brojka, duri ne mi se veruvase. imam sega dosta bolki, no ke projde i toa i se nadevam na ponatamosen uspeh. Babyhope mene estradiolot na 5 den od stimulacija mi bese 446. Tolku od mene odam sega da odmaram Pozz do site
Baby Hope, еве на претходните форуми најдов една девојка со слична историја:
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81
verica iskreno ti posakuvam pak da si gi vidis tvoite so vtoroto IVF no ovoj pat da si uzivkas 9m i da si go vidis tvoeto kako i site nie, patot e tezok no nema otkazuvanje za da ja docekame taa sreka vo zivotot. eve jas tret pat sum na ivf denes bev na folikulometrija i malku me zbuni dr. estradiolot e mn visok skoro 6000 verojatno ke mi pravat dve punkcii utre i zadutre ova mi e prv pat vaka no sepak se nadevam na sreken kraj i na ako ima nekoja rr iskustvo so dve punkcii neka pise ve molam zasto cela sum zbuneta i raseana pozzzzz
Како што читав понатаму во форумот, девојката остана бремена, можеш да читаш на овие страници.
Се надевам ти помогнав. Позз, со среќа
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.10.2013 16:34:45 >
Devojki da vi se pridruzam i jas,od ponedelnik pocnuvam so superfaktot so gospod napred neka bide se ok.Sakav da prasam dali pievte kontracepcija pred da pocnete so superfakt bidejki mene ne mi dadoa kontracepcija. Inaku ova e moe prvo invitro se nadevam i posledno
I LOVE najprvo da ti posakam sreka vo pocetokot na postapkata. I jas pocnav so suprefakt bez prethodno da pijam kontracepcija. Cim ne ti dale znaci deka nema potreba . Ne se sekiraj za nisto samo pravi kako ke ti kaze doktorot, zosto oni sepak najdobro si ja znaat rabotata. Pozz i so sreka
I Love, мене исто ми дадоа контрацепција Mycroginon, еве ги пијам веќе четири дена, следната недела имам контролен УЗ да видат како реагирам и колку ќе треба да пијам од нив. Веројатно секој случај е различен, сигурно кај тебе сметаат дека тоа не е потребно. Позз, ти посакувам среќа тебе и на сите што се наведени во списокот кај Меланија
Devojki da kazam i jas pijam mikroginon veke dve nedeli, vo meguvreme gi spremam dokumentite za fondot, sakav da ve prasam na moite dokumenti od Sistina ima pecat i stembil od doktorot deneska gi prasuvav proveruvaa dali e toa dovolno i rekoa deka e, dali imate iskustvo da ne baraat i potpis od doktorot pa da ne ne vratat zosto na samiot rezultat pisuva deka e avtoriziran
Devojki uste nesto da ve prasam kade da se bockam so superfaktot vo ramoto ili stomakot? Kade e podobro i po bezbolno i dali i na dvete mesta ima ista reakcija.
Devojki da kazam i jas pijam mikroginon veke dve nedeli, vo meguvreme gi spremam dokumentite za fondot, sakav da ve prasam na moite dokumenti od Sistina ima pecat i stembil od doktorot deneska gi prasuvav proveruvaa dali e toa dovolno i rekoa deka e, dali imate iskustvo da ne baraat i potpis od doktorot pa da ne ne vratat zosto na samiot rezultat pisuva deka e avtoriziran
Ако ти рекле дека е доволно тогаш е ок. А за какви документи станува збор? Ова што го кажуваш е новост барем за мене, да почнеш со терапија микрогинон, а да немаш одобрено ваучер за ИВФ? Ако добро разбрав. Моето искуство е дека мора прво да добиеш ваучер, па да почнеш постапка ИВФ, затоа што ИВФ постапката треба да се почне со одобрен ваучер, во спротивно Фондот нема да ги покрие трошоците.
Сподели го твоето искуство, ако е ова новост, да им помогнеме на другите членки да им се скрати времето на трчкање и отпочнување на постапката. Позз
I Love, се надевам другите што поминале низ ова ќе ти помогнат за совет.
Jas se dogovoriv so mojot doktor za da ne gubime vreme da pocnam so tabletite zosto ne se skapi, na moj trosok, a otkako ke go zememe vaucerot togas ke pocneme so bockanje do togas nisto, a mi rece uste poubavo dva ciklusi da gi pijam.
I love , mene mi preporacaa da se bockam vo stomak zatoa sto e mnogu polesno dokolku se bockas sama a i mozno e da se pojavat modrici pa tamu ne se zabelezuvaat. Jas nema problem so modrici no mozam da ti kazam deka vo stomak voopsto ne boli a dejstvoto e isto i vo stomak i vo raka. Samo hrabro .
za da gi smirat i odmorat jajnicite....i da gi pripremat za hormonskata bomba shto sleduva , megjuta seushte ne mi e jasno zoshto ti rekol da gi piesh microgynonot pred da dobiesh rezultat od fondot. sepak i tie se hormoni ne se tolku "naivni" tableti.....kako i da e, podobro da ne sugeriram za neshto shto ne sum kompetentna sigurno doctorot te pregledal dobro i mnogu povekje znae od nas kako i da e ti posakuvam uspeshna procedura i mnohu brzo da se raduvash na
devojki , shto se sluchi so cacisk znae li nekoj ... ve pozdravuvam....
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 4.10.2013 14:04:46 >
Tuka sum Na 13 den bhcg mi bese 85-pozitivno ama ponisko Na 15 den bhcg mi bese 180-dobro znaci se dupliralo Simptomi nemam nikakvi seuste toa malku me nervira. Doktorot rece super bremena si, drugata nedela na exo sum. Moze vie sto ste pravele IVF da mi kazete kolku vi bila vasata beta, za da mi bide mirna dusickata. Imate poddrzka od mene za se, se sto vi treba slobodno prasajte me.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.