Џесика -> RE: Купувате ли ,,скапи,, играчки за вашите деца? (13.1.2013 1:16:53)
|
Ники, не сум сигурна дали постот е наменет за мене, во однос на размазувањето... се сложувам со тебе дека родителот треба да постави граница што смее, што не смее да фати детето, но во однос на цената на „играчката“ нема разлика за детето дали вреди 50 ден, 500 или 5000 се додека е во негови раце... ќе наведам некои ситуации за кои сум свесна дека погрешив... отиде оффтопик, ама ај... мм купи таблет, го користев јас, покрај мене и син ми си „зборуваше со мачето“ не знам ни како се вика играта... глупост жива, ама он уживаше...мм ми викаше цело време да не му го давам, не е за него, ама јас згрешив и му дозволував само во мое присуство... играше ден, два, недела, и еднаш му падна и распука екранот... толку, го кренавме и додека не го гледаше не го ни побара... ова го наведувам како една грешка, во која сум му дозволила на Борјан да си игра со предмет кој не е играчка, скап е, и не е наменет за него... друга случка... моментално е во период на игра со мини колички, значи насекаде имаме колички. Од мерак многу често во џамбо кога одевме му купувавме по 1-2 колички, најефтини. Детето толку се размази, што после на секое одење бараше да му купиме количка... и трета „распрдена“ ситуација ми е во сити мол размазување за балон кој е беспари (додека делеа девојчињата) [sm=smiley36.gif] значи небитна е цената на играчката, и независно од неа, додека му дозволував работи кои не се за него, и му терав некој ситен ќеиф, тој беше крајно размазен
|
|
|
|