Fiao -> RE: Купувате ли ,,скапи,, играчки за вашите деца? (13.1.2013 15:07:45)
|
Абе види и лажичите и тањирите за јадење не се за деца ама А се убива од играње со нив [sm=smiley36.gif]. Од тие причини јас премногу ретко и купувам играчки бидејќи си игра со се и свашта, ама кога купувам пробувам да изберам нешто кое барем по моите познавања наликува на квалитетно и нештетно, а се разбира таквите играчки се скапи. П.С. Баш па јас мислам дека на таблети и лаптопи им е во темава место, со оглед на тоа дека тие се новите ептен скапи играчки [sm=smiley36.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Пенелопа, фала за еу едукацијата ама тотално ја утна поентата на виктори. И плус сакаш да кажеш дека сите, баш сите играчки во сло се марка? Дај те молам. Само како инфо, за роденден на А добивме пазл од братучед ми во Љубљана, платена ѓавол ипол, ама чкарт ипол! Смрдеше, пузлите се листаа и трошеа, одамна отиде во канта. Инаку купувам играчки за ќерка ми, гледам да се повеќе едукативни, и нормално што поквалитетни. Таблети и лаптопи не се играчки за деца и не им е место ни на темава ни во корпите со играчки на ќерка ми ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa За инфо Виктори Словенија е одамна во ЕУ- од 2005 ако не се лажам тоа значи дека мора да почитува закони и прописи кои важат за сите членки. Тоа се разбира се однесува и на увоз на играчки. Многу пати се случило да бидат трганити од продажба играчки кај кои се утврдило дека содржат некоја штетна материја- последен пример беа оние пазел бројки, букви кои се редат на под. Јас само го напишав своето искуство со играчки- досега на пример ми се нема случено играчка купена тука да смрди со денонови на пластика и со само неколку уклучувања да се распадне. Факт е дека тука играчките се брендирани- но затоа секој има право да избере тоа што му одговара на џебот. Колку далеку сум отишла тоа е мој избор и моја одлука, а твоите коментари се излишни.ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao RR Во суштина цената на играчката не е воопшто битна, ако играчката е доволно интересна за да го привлече вниманието на толку мали деца. А да бидеме реални ниедна играчка нема да му го привлече вниманието повеќе од 15 мин (особено на мала возраст) ако го оставите само да се занимава. Мајки, најсериозно, најскапата играчка која треба да му ја дозволите и е пожелна за вашето дете, е вашето време, односно секоја онаа игра во која и вие ќе учествувате! Децата во оваа возраст копираат се од она што можат да видат (се разбира најмногу ги гледаат родителите). Ако вие седите на компјутерот кој се наоѓа на биро, а него го оставивте на таблетот на земја, мислам дека за неполни 10 мин тоа ќе се нацрта до вас, така што ова воопшто не е решение. Еве еден прост пример: Седев на компјутер. А ме виде и одма го довлечка газот до мојот стол и почна да ме влече, за да ја земам и неа на компјутерот. Ја земав и ги пуштив најомилените песнички и ја оставив да гледа во нив. Седнав на земја и махинално почнав да си ја подавам топката од една во друга рака. Ме виде, за неполни 3 минути, песничките веќе не беа толку забавни колку играњето со топка... На мојата ќерка омилени играчки и се сите оние со кои јас се занимавам и воопшто не ни очекувам дека кога сум со неа ќе имам слободно време. Слободно време имам кога спие или кога е со бабите или кога ќе оди во градинка (зборувам за слободно време повеќе од 15 минути, а ако ми требаат 15 мин за у вц или за правење ручек, тогаш можам некако да ја замајам за кратко со било која играчка - се разбира и во тој случај најчесто сака тоа да биде тенџерче со лажичка и она да меша исто како што мешам јас додека го правам ручекот). Apsolutno se soglasuvam so gorenavedenoto! :) Tuku motor, kola, tablet, telefon sto ne i kupis? Pa ke mozes i na forum da redis i na raat da kopas bavci na fb. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Kolku da ne sum oftopik, ne kupuvam igracki nikakvi ne skapi-eftini, tuku samo lego kocki. I Penelopa, ne se tolku skapi igrackite, tuku i ti zlatna ne si izbegala daleku od balkanov pa da gi uzivas benefitite na etiketata made for EU and US. Toa u slo sto se prodava e istata kaka ko u BG, RO, MK, Hu i slicni ekskomunisticki zemji. Za kvalitetno i eftino uste po zapadno treba da odis. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|