lolla RR -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела II (4.12.2014 18:49:37)
|
јасмина, кај мене во 21 недела ми го измерија 30мм и докторката рече супер е. Сега скоро во 27 недела беше 34мм. Според она што го читав, до 25мм е супер, подолу подразбирало малку поголема шанса да се скрати пред термин но и не мора да значи. Јас си се нервирав едно добар месец дена за тоа, и бев п аи уште сум уплашена за тоа, но реално не можеме ништо против тоа, природа и важно е да е добро затворен. Ефремовски ми рече, па маткин канал е, колкав треба да е. Плус тој можел да изгледа пократок/подолг во зависност од положбата на мерењето и тоа колку си стоела дента. Не сум доктор само пренесувам што знам и ми кажале. Штом рекол докторот дека е ок, ок, ако се мислиш појди и кај друг. Туку, јас оваа недела сум цело време склет, цело време ми е жешко, обично сум зимурлива бајаги ама сега навечер се немам покриено цела недела. И да ве прашам, дали бебињата ви мрдаат секој ден исто? Логика е нели да се некогаш помирни ама дали е тоа во пракса така. Синоќа беше ептен мирно и цел ден денеска го осетив неколку пати, и ептен се загрижив среќа после ручек се размрда повеќе изгледа ме сети дека почнав да паничам.
|
|
|
|