LoveableMe RR -> RE: Вредност на TSH за успешно ИВФ (12.8.2013 12:52:01)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope Ти благодарам LoveableMe за отварањето на оваа тема. Ова ме поттика да прочитам повеќе за вредностите на овој хормон и успешната бременост и секако дека се поврзани. Јас не знам стварно како е можно да се прават вакви пропусти од страна на гинеколозите кои третират стерилитет. Значи ако човек сам не бара и не се информира за проблемите нема кој да му образложи и објасни комплетно. Сега имам едно прашање. Дали мислите дека на Патофиза ќе ми дадат терапија за симнување на TSH (кое ми е во граница на нормала - т.е 4 но не е под 2,5 ) ако им објаснам дека се работи за постапка за ИНФ? Бејби хоуп, јас исто имам вредност како тебе и еве земам терапија, тоа се вика блага хоипотиреоза, не даваат лекови ако не планираш ИВФ, но за ИВФ мора Еутирокс. Јас не реагирав на Еутирокс 25, па ми зголемија на 50, па сега ми е 3.4, а треба да дојде под 2.5. Од Систина ми рекоа строго на Ендокринологија за таа работа и не згрешија. Барај ја д-р Бранкица Крстевска, работи секоја среда исклучиво со трудници и за забременување, сите ја фалат ептен е гужва кај неа или кај д-р Жанета, Ендомед. на патофиза на една другарка целосно и ја утнаа дијагнозата, така што јас не би ти препорачала таму. Позз
|
|
|
|