RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (10.7.2014 10:18:53)

лилѕ98, ајде со лесно денес многу среќа пуштам па кажи како помина. Весник исто и ти.. се ближи возбудливиот дел, блазе ти со малку хормони само по еден фостимон.

Карма ме расплака твојот пост, до крај да си ја износиш со лесно бременосат и да се гушкаш со твоите принцези.

Јас сум утре на прво ехо и ме фаќа страв дали е се ок, само го молам господ да си се развива све убаво внатре и да видиме дали се едно или две зрнца задржани ама тоа не е ни важно.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (10.7.2014 12:46:03)

Весник, супер вести, браво, ајде среќно следната недела, па пиши како ќе поминеш. lolla, исто и тебе сречно само убавии и да не известиш за зрнцата, а потоа ќе те читкаме на форумот Бременост.[sm=smiley1.gif] marina111, како си?

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

02.06 - mesecina83 - почеток со терапија
07.06- macika4 - почеток со терапија
23.06 - весник - почеток со терапија
04.06 - lily98 - почеток со терапија

=========================
27.06 mesecina83= пункција /30.06= ET
28.06 macika4 = пункција /02.07= ET
06.07 marina111= пункција /09.07= ET
07.07 lily98 = пункција /10.07= ET
15.07 весник= пункција /18.07= ET

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
14.07 mesecina83 = ТЕСТ
15.07 macika4 = ТЕСТ
22.07 marina111 = ТЕСТ
23.07 lily98 = ТЕСТ
01.08 весник= ТЕСТ

=========================

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

firenca didi, Adelle,gina,mesecina83,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] fragolina [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif]

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (10.7.2014 18:02:23)

eve sum i jas devojki doma u horizontala.se pomina super ne ni osetiv koga se zavrsi.ajde sega site sto si iscekuvame da se izraduvame so ubavi vesti i drugite sto pobrzo da stignete do ovoj den.ajde so lesno iscekuanjeto pposto site vikaat neli toj bil najteskiot del[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (10.7.2014 22:07:03)

lily98, ти праќам среќички да ти помине најлесно и најубаво овој период од две недели, и после да се радуваме на убави вести [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
Гали си го мешето и think pink [sm=smiley1.gif]

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (10.7.2014 22:12:31)

zdravo ringerajki kako prvo prvo na bremenite im posakuvam lesna i ubava bremenost a za tie sto cekat za test da si gi vidaat [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] crti,jas od utre pak pocnuvam so izpituvanjata za vtoro ivf prvoto za zal mi bese neuspesno .... se nadevam ovoj pat goispod ke mi podari i mene sreka se nadevam ovaa vtoro ivf ke mi bide uspesno.utre ke ispita antispermalna antitela,krvna slika i papa test a mas mi ke ispita hiv sida hepatit b i c pa potoa za da moze da zema upat za spermogram oti neli bez hiv ne ispituvaat spermogram.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.7.2014 9:04:43)

lily98, среќно се најубаво одмарај уживкај и пишувај ни. [sm=bravo.gif]

kate...., ајде соберете документи и наесен ќе се читкаме повеќе на форумов за ИВФ и овој пат да ти биде успешно[sm=nosecka.gif][sm=smiley1.gif]

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.7.2014 16:32:50)

Devojki da vi se pofalam so pozitiven test domasen ama i imam na gakite edno topce kafeavo i se upasiv i bev kaj maticen i primiv progesteron depo utre sum u remedika na proverka na beta i da vidime sto ke pravime daj boze se da e vo red

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.7.2014 16:38:54)

ми помина и второто ехо,и 2-риот пат мерење на естрадиол.беше вредноста 1065 на естрадиолот и сега пункцијата ми е вторник.уште два дена примам супрефакт 0,3 и фостимон 1+1 водичка повторно во стомак поткожно и во недела ја примам стоп инекцијата 2 ампули + 2 водички.пишете ми дали и вашата стоп инекциа беше таква 2+2.ехото ми беше болно,го убив стомакот од притискање ама докторот ми вели издржи,морам да ги избројам а бројка не ми кажа.повторно напиша некои иксови.денес 5 на десен овариум и 3 на лев овариум.појма немам што значи тоа.се читкаме пак.поздрав!

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.7.2014 18:55:32)

vesnik so sreka na punkcijata.mene stop inekcijata mi bese 1so 1 a iksovite mislam deka znacat kolku jajce kletki imas so dovolna golemina.toa go znam posto jas imav hiperstimulacija i imav milion xxx pa zatoa go prasav dr.tripati merev estradiol ispaniciv malku ama eve se se zavrsi .taka da ne se sekiraj.srekno[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.7.2014 19:30:15)

ИЗВОРНА ПОРАКА: macika4

Devojki da vi se pofalam so pozitiven test domasen ama i imam na gakite edno topce kafeavo i se upasiv i bev kaj maticen i primiv progesteron depo utre sum u remedika na proverka na beta i da vidime sto ke pravime daj boze se da e vo red

cestitki za pozitivniot test, ti drzam srekja utre da imas visoka beta a dali imase nekoi simtoni koi naveduvaat na bremenost bidejki samo 9 dena pominaa od tvojot transfer kaj meme simtomi ima povremeni bolki vo jajnicite,pospanost i mi e strav sekoj moment da ne mi dojde a na 14 sum na proverka na beta a na toj den treba i da mi dojde se nadevam deka vo narednite 9 meseci nema da mi dojde deka nema da se razocaram pak, kako sto ide denot za testot po malku se plasam no i se ohrabruvam deka ovoj pat kje bide uspesno.

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (11.7.2014 20:40:26)

izgleda dzabe se raduvam pocna da me boli stomak ko za dobivanje ko nesto da saka da se isfrli nadvor uf kolku e tesko seto ovaa izgleda dzabe utre ke odam ama toa e ,a inaku imav gadenje utrinsko zgolemeni gradi nadutost u stomak i imav zelba za jadenje nemozam da docekam nesto da probam ligi mi tecea i ednostavno osekav deka ima nesto ama izgleda ne mi bilo sudeno

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.7.2014 7:53:33)

Јас мислев ке добијам во секој момент, имав менструални грчеви и на денот кога правев бета. Тие означувале и бременост мацика, а тестовите не лажат. Пиши што си направила ти пуштам среќа.

Јас вчера бев на прва контрола, во мешето имам две гравчиња на кои им го видовме срцето како им трепка. На небо бев, само господ нека ги чува да си се задржат внатре и да си растат, ви посакувам на сите ваква среќа.

ПС Рано е за било какви симтоми, кај мене почнаа накај 6та недела.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.7.2014 9:06:28)

Macika4 со среќаааааа, бремена си штом е тестот позитивен, лолла баш убави вести си мислев и дека ќе бидат две гравчиња, баш убаво. весник, супер ти е состојбта продолжи така чекаме да не известиш како ќе поминеш на пункцијата[sm=bravo.gif]. Месечина и лили 98 исто ви посакувам среќа[sm=bravo.gif][sm=nosecka.gif]

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.7.2014 11:26:37)

nisto nema kaj mene negativna beta znaci vise ne go ni oslusuvam teloto od simptomi toa ti e da se mrdnes od pamet moja greska e sto tolku bev ubedena deka e pozitivno i na krajot nisto nego toa mu e doktorot mi kaza u avgust da idam da se proveruvam pa ke vidime na site vi posakuvam se najubavo

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.7.2014 11:32:25)

А ШТО СЕ СЛУЧИ,НЕЛИ ИМАШЕ ПОЗИТИВЕН ДОМАШЕН ТЕСТ???

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.7.2014 11:36:21)

ОСВЕН УРЕДНО СРЕДЕНИ ДОЛЕ,ТРЕБА НЕШТО ДРУГО ДА НОСАМ ЗА ВРЕМЕ НА ПУНКЦИЈАТА,ПИЖАМКИ ТАКВА РАБОТА??? И АНЕСТЕЗИЈАТА ВО РАКА ЈА СТАВААТ???АЈ ПИШЕТЕ МИ НАКРАТКО КАКО ИЗГЛЕДА ДЕНОТ НА ПУНКЦИЈАТА,КОЛКУ ВРЕМЕ ТРАЕ И ПОСЛЕ ПУНКЦИЈАТА ПО КОЛКУ ВРЕМЕ МОЖЕШ ДА СТАНЕШ И ДА СЕ ВРАТИШ У НОРМАЛА.

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.7.2014 17:05:34)

da imav i uste si go cuvam ama bas toj den imav stres i odma osetiv kako nesto da saka da se isfrli nadvor da ne mi bese toa moze nemase taka da bide nego ete nesakalo da ostane toa mi e

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.7.2014 19:02:14)

macika zal mi e no nema otkazuvanje

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (12.7.2014 21:42:45)

Macika4, 9-ти ден од трансфер е рано за бета тест, почекај уште малце или јави се кај лекарот што ти правеше ИВФ да види што е. Весник, на денот на пункција ти ставаат анестезија кратко 15-тина минути, ги вадат јајце клетките, те носат во соба и лежиш неколку саати и потоа те пуштаат дома, чекаш да ти јават за трансфер. Среќно!

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.7.2014 0:02:54)

ne treba nisto da nosis se ti davaat od tamu,anestesija primas preku infuzija ne e nisto srasnoo ijas bev ispanicena.si zaspivas i posle te budat vo soba e seha jas imav posle toa neugodno custvo vo besikata i jajnicite zatoa sto mi izvadile mnogu jajce kletki.znaci imav bolki od bockanjeto.i posle si lezis edno 2 saati u soba i si odis nisto strasno.good luck

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.7.2014 0:05:04)

p.s. devojki samo da ve prasam mene utre mi e 4 den od transfer dali e normalnoo ste da se osekam podueno vo stomakot i so grcevi //i koga da pocnam da se dvizam po normalno/posto sega se simnuam po skali mn poleka samo ednas vo denot.fala[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.7.2014 12:20:54)

A me interesira dozvoluvata li punkcija bez anestezija? Nekako bezpotrebno mi se cini toa primanje, baska jas mnogu loso podnesuvam anestezija

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.7.2014 17:10:28)

Moze no mnogu e bolna postapkata kazuvaat

SOLE -> RE: Вештачко оплодување V дел (13.7.2014 18:46:25)

lily98 za toa sto ti e podduvan stmomak jas mislam deka e normalno, a za grcevite kako ti se, mnogu jaki ili izdrzlivi? ako se jaki javi se na doktorot kazi mu, a moze da ti se I od jadenje bidejki lezis treba da jades lesna hrana. Inaku stom ti e 4tvrti den mozes poleka da si stanuvas da se razmrduvas no jas bi ti preporacala I pak poveke da si lezis no da ne se zamaras za nisto, samo pozitivmi misli I daj Boze pozitiven test. So lesno neka ti e, pozz

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 8:44:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

A me interesira dozvoluvata li punkcija bez anestezija? Nekako bezpotrebno mi se cini toa primanje, baska jas mnogu loso podnesuvam anestezija

Може без анестезија ако сакаш, само треба да им нагласиш. Лили и останатите ајде денес треба некој да не израдува од очекувалките[sm=nosecka.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>