RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 11:39:15)

Hopeful, погоре имаш наведено дека си докупила инекции, уште колку инекции купи на приватно и колку те чинеше. Пред неколку години во бесплатното ивф, целиот трошок за инекции паѓаше на терет на фондот, а се доплаќаше за анестезија, сега заклучив дека по новото не се плаќа за анестезија па си докупуваш инекции, и речиси нема нешто посебно олеснето за џебот за разлика од порано. фала однапред поззз

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 12:00:33)

Ajde imam zeleno svetlo za ive na 17 sum kaj lazarevski denes si zemav l arginin na svoja raka ke pijam za kvalitetot na jajcekletkite 282 dengo zemav od apteka viola sproti gak

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 12:49:42)

KAPINA, ајде со среќа и имај успешно ивф, значи од 17.09 почнуваш со терапија нели?
Браво, навиваме и за тебе, со лесно и успех!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 13:19:44)

Sanjaa, во фондот на интернет страната имаш формулар каде пишува точно колку инекции ти следат при ИВФ. Но, кај секоја пациентка е различно, кај некои тие се доволно и не плаќаш ништо, но кај некои потребно е уште стимулација и тогаш ти кажуваат во клиниката уште колку ќе треба да си купиш. Другото е се платено, ништо не се доплаќа. Си плаќаш само витамини што ќе ти кажат да ги пие, антибиотици и кринон гелот прогестеронски после трансфер, тоа е начелно.

капина среќно, чекаме убави вести по прегледот кај Лазаревски.[sm=bravo.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 13:20:00)

Ne togas imam zakazano pregled kaj lazarevski no se e vo red hormoni odlicni spermogram isto I Dr ispituvanja se e ok I bi trebalo da pocnam so IVF.

Jas. ne doplakav nisto prviot patI mislam oti I sega nema pak.

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 13:26:22)

Браво kapina, со среќа и со лесно! [sm=bravo.gif]

sanjaaaa!, докупив уште 13 Фостимони од 75 IU, и вкупно чинеа 18.080 ден. Од фонд покриваат 30 Фостимони, што се испостави дека за ретко кого е доволно. Плус покриваат само 3 лабораториски проверки, што исто така може да не е доволно. Факт е дека многу е скапо да правиш на приватно, но сепак од ФЗО само собираат поени дека којзнае што направиле, а IVF сепак останува голем трошок. Како што гледам, подобро терапијата целосно да ја покријат отколку анестезијата - има многу девојки што правеле пункција без анестезија, и тоа без каков било проблем.

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 13:54:49)

18.000 !!!!!!!! Тоа е многу, кога веќе е бесплатно ивф, нека биде целосно а вака не изгледа дека е бесплатно???.Се израдував кога ми кажавте дека за анестезија не се плаќа, а сега пак за инекции се доплаќа, но што да се прави, за дечиња сите товари ќе ги издржиме!!!!!

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 14:34:49)

Ќути, и ние истото си го викаме. И тоа излегува тотално непланиран и ненајавен трошок - од кај да знам дека нема да реагирам на пропишаната количина од ФЗО?! Што ако во моментот ги немавме тие пари, зарем ќе прекиневме? Или ќе си правевме дополнителни стресови со други комбинации... плус па 6000 ден партиципација, плус претходните испитувања за ваучер колку коштаат... па им истекол рокот, па ајде пак од ново за да се правда Систина пред ФЗО...
На приватно само постапката е 1800е, плус цела терапија. Тоа па е стварно премногу, барем за нас. Ако треба, ќе се снаоѓаме и така, што викаш, се за дечиња.
Ајде, налет трошоци, само да има позитивен исход за сите нас [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 14:45:08)

Женски, ај пишете ми кои пренатални витамини ви ги дадоа или ги пиете и сте задоволни при постапка на ИВФ, обично во Систина ги даваа Фемибион, ама јас не сум задоволна имаат јод и после проверки секогаш ми е покачено ТСХ-то, т.е. ако мми било под 1.0 или околу 1.0, после Фемибион ми е 2.0 или 3,0, па сакам да видам дали има други кои немаат јод или..?

Ај пишете, ве чекам

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 15:04:27)

Сумчула за пред бременост давале Огестан но сега читнав на нет и во нив има јод[sm=zmeden.gif]

Zoya -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 15:18:04)

Девојки период сум со многу обврски и не сум го отвроила форумов многу одамна. Само да ви кажам дека од вчера почнав со терапија, суперфакт од 0,5 па со господ напред се надевам на позитивен исход.

Hopeful па ти си дошла скоро до пункција [sm=bravo.gif] ајде со лесно и ти посакувам да се израдуваш на крајот.
И сите останати кои веќе сте во процедура или ќе започнете наскоро ви посакувам успешна постапка.
За жал нема да можам да бидам многу активна на форумов, но кога ќе можам ќе ви пишувам.
Со позитивна мисла, до позитивен резултат [sm=rozacrtici.gif] [sm=modricrtici.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 15:42:34)

Zoya, среќно со убаво, кога можеш дружи не ни значат размената на мислења на форумов. [sm=bravo.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

11.08 - Hopeful - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
21.08 - Kaya - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
01.09 - Zoya - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
05.09 - sonce79 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
11.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
/.09 - Tea88 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
.09 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
/.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)

=========================

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
04.04 -Hopeful =пункција / 08.09 = ET

=========================
22.09. - Hopeful = ТЕСТ
ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4, весник, marina111
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] fragolina [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif] mesecina83 [sm=9nebesa.gif] lily98 [sm=9nebesa.gif] stefanie[sm=9nebesa.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 16:20:14)

Zoya, со среќа и тебе! [sm=smiley1.gif] Во право си, само позитивна мисла!

Имам чувство дека наскоро ќе продолжиме да си збориме на други, поубави теми од форумот за бременост [sm=smiley31.gif]

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 16:55:20)

Со среќа и со лесно на сите во постапка.

LoveableMe мене на ГАК ми даваа после инсеминацијата Pregnacare витамини ама и тие имаат јод. Веројатно сите витамини за трудници имаат јод бидејќи е важен за равој на бебето.

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 17:15:35)

Здраво женски, да Ви посакам среќа на тие што се во тек на ИВФ, имајте позитивни тестови па влечете и за нос и останатите женски.

Јас докупив уште 6 пурегона кои ме коштаа околу 100 евра, не очекував бидејки супер ми растеше естрогенот, но тоа е! Повеќе ме коштаа сите лекарства отпосле сигурно околу 20000 денари сосе кринони до 12 недела, естрофеми (кои на крај дознав дека оделе и од ФЗО) еден куп до 10 недела 3*2, и достинеџ 8таблети по 1000 денари. Но не се жалам зшпа на приватно е стварно многу пати поскапо, но и ФЗО треба да размисли да го стави кринон на позитивна листа и да бидат до 40 инекции за стимулации.

Исто ФЗО покрива 3 проверки на хормни но во Ремедика ми рекоа дека најчесто треба 5 проверки кои не ги наплаќаат дополнително.

Ловабле мене па тој докторот од ендокринологија ми рече да ги пијам редовно пренаталните витамини со јод за нормално функционирање на тироидата. Пијам прњгназон комплет со јод 150мг.

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 17:29:05)

Jas si zemam oddelno b kompleks, l arginin, omega3 so vit e, ace I cink I selen sumlivi tabletI I magnezium isto sumlivi tabletI koga prasav za jod mi rekoa samo ne da ne pijam endokrinolozite I tolku jod ima vo medot so mladi orevi sto go jadam vo nego imam staveno I eden limon mislam sok od limon I maticen mlec

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 17:56:12)

Драги девојќи ви посакувам среќа на сите кои веќе сте започнале со постапката и побрзо до [sm=duda.gif].
Хоупфул душо бравоо [sm=bravo.gif] ти посакувам успешен трансфер , таман после ти сите нас ќе не бодриш.
Јас закажав во четврток кај др.Таше да се договориме околу терапијата и какви витамини да пијам.
Ќе ви пишам како ќе поинам.
Ловеаблеме душо ти до каде си?
Поздрав девојки

gina -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 19:55:47)

Hopefu srekno na punkcijata da imas mnogi jk i embrioncinja[sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Zoya srekno i na tebe so ivf postapkata
Loveable Me ti do kade si

Jas neznam sto mi e celata se tresam i srceto mi lupa ko ludo utre sum kaj Lazareski pa ce vidime dali ce pocnam so terapija prosliot pat koga bev mi rece da gi odmaram jajnicite oti jas imam dosega 5 ivf praveno i folikulite mi se namaleni se nadevam ovaj pat ce imam jk[sm=smiley13.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 20:05:18)

Леле сите сме исти, фуфкaчи се плaшиме кaкo ќе биде. Јaс следнaтa неделa сум нa кoнсултaции и тoгaш требa дa пoчнaм сo супрефaкт. Пишувaјте кaкo ќе ви тече пoстaпкaтa, ќе си рaзменувaме искуствa и бoдриме, мислaм тукa и сo девoјките пo хoдници вo клиниките нaјубaвo се рaзбирaме😊

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 20:11:47)

Abe ajde ne se plasete sto e nase ke si dojde

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 20:28:48)

Да бе, ме оставивте сама на почетокот со толку хормони, вие сега цело друштво сте па уште и страв ви е [sm=smiley36.gif] Тоа е само позитивна трема која сигурна сум дека ќе придонесе за убаво расположение во текот на постапката. Јас па некако ептен се радувам и едвај чекам пункција :)
Инаку докторот ми кажа дека не треба да се боцкам со Супрефакт утре, односно после стоп инекцијата, така што утре имам слободен ден [sm=smiley1.gif]

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување V дел (2.9.2014 23:34:44)

jas gi koristam od fortevita , pregnancycare. ama jas sama si gi zedov ne znaev deka treba docotrot da mi gi dade. a vidov i vo niv ima jod. a da ve prasam ne mi e jasno jas sega pijam ciklo proginova i na 2 den od ciklus treba da otidam na eho, i ke mi dade kontracepcija ili vednas ke pocnam so inekcii? oti citam site sve piele nesto mikroginon.

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.9.2014 9:45:07)

Tea88 и мене не ми е јасно, дали терапијата за ИВФ почнува со контрацепција или дирекно со инекциите Супрефакт. За првото ивф јас прво пиев јасмин па после инекции, сега најверојатно нешто е изменето. А како е правилно незнам, кога би ме прашале мене, би се одлучила за контрацепција (изгледа контрацептивните таблети не се на товар на фондот, па ќе мора да си ги купиме)???

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.9.2014 11:17:26)

Ништо не е сменето, тоа докторот одредува. Јас за првото ИВФ почнав со микрогинон, па потоа со инекции, а за ова ИВФ докторот ми рече директно ќе почнеме со инекции. Значи треба да отидете кај докторот и тој ќе одреди како ќе се оди со терапијата.

Теа88 пиши како ќе пројдеш, џина исто ти денес пиши што договоривте со Лазаревски. Хопефул, денес одмор - утре среќно![sm=bravo.gif]

sonce79 -> RE: Вештачко оплодување V дел (3.9.2014 12:46:17)

Здраво на сите, нова сум на форумов но ве читам веке некое време. Морам да ви кажам дека многу научив од се што прочитав. Јас во петок почмувам со терапија за првото ин витро со долг протокол. Имав 2 претходно, на природен циклус + 2 инесминации. Имавме проблеми со Фондот и со ваучерот, но вчера ни стигна известување дека жалбата ни е усвоена и ваучерот одобрен.:) точно на време, бидејќи веќе се решивме да не ги чекаме и да одиме приватно. Малку ме вади од памет целото тоа боцкање со хормони да бидам искрена.. како ќе делуваат на тело, психа и сл. Ама вероватно не е многу страшно а? [sm=smiley2.gif] Поздрав и многу среќа до сите..

Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>