RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

mili_vanili -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.9.2014 17:31:53)

Hopeful, odlicni vesti so sreka utre, bidi relaxirana teansferot e najlesniot del i posle samo uzivkaj.

gina -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.9.2014 0:53:33)

Hopeful so sreka[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] odlicno ti posakuvam [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=nosecka.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.9.2014 11:13:45)

Драги рр сите кои сте во постапка на ивф ви посакувам многу среќа бидете само опуштени ,позитивни и ќе стигнете до саканата цел на сите ви посакувам Господ и Мајка Богородица да ви дарат по две анѓелчиња како што мене ми дари еве од денеска ја почнавме 12 недела .Успех на сите и само верба и ќе успеете до [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=duda.gif][sm=nosecka.gif][sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.9.2014 14:25:24)

Јухууу, еве ме и мене со две ембриончиња во мешето :) се помина ок, од 6 оплодени - 3 беа со одличен квалитет. Вративме 2, а за замрзнување ембриологот рече дека не се исплати само за 1, другите не се за замрзнување. Поседов таму, терапијата ми ја продолжија со плус прогестерон на секој 4ти ден по пола ампула.
Ајде девојки, ве чекам во друштвото на лежачи :)

kaya, те мислам цело време - како си денес?
[sm=smiley31.gif]

Kaya -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.9.2014 15:03:20)

Супер Хоупфул!!!! Јас те мислам како помина проверувам цел ден;) сега уживај и мисли си на бебињата, позитивно само и ќе успееме! Денес сум подобра фала Богу! вчера се напив и парацетамол, и спиев како заклана 12 саата.. денес мислам нема да имам потреба. Одмарам и по малку се нервирам дека треба да чистам, а лежам;) глупости [sm=smiley36.gif]

sonce79 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.9.2014 15:17:36)

Hopeful, kolku ubavi vesti... :))) Bravo!
Kolku vreme ti rekoa deka treba da lezis?

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.9.2014 16:38:36)

Треба да одмарам 3-4 дена, со онака - до тоалет, кујна и назад во кревет, без нагли потези и движења. По неколку дена можам да шетнувам.
Инаку kaya, батали чистење и одмарај, при настинка на телото му треба одмор.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.9.2014 19:40:07)

Hopeful,супер вестииии. Oдмaрaј гaли гo мешетo и уживaј. Kaya, пијaчaј исхрaнa, витaмин ц, чaеви и ќе прoјде. Пoзз

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.9.2014 12:53:27)

Хоупфул прекрасни вести [sm=bravo.gif] сега одмарај, имај позитивни мисли и гледај си некои убави филмчиња.

Мене ми дадоа микрогинон да пијам, пијам и Ге132, Ц, фолна и мед со матичен млеч и прополис.
Она што ме зачуди во овие две години имам поминато 6 доктори по приватните болници и никој досега ми нема кажано дека имам мали јајници, а др Таше веднаш ми го кажа тоа.Испитував повторно хормони пролактин и т4 и тсх супер ми се, чекам резултати од анти мулериан хормон ... па од неговите резултати ке зависи и со каква терапија ќе почнам.
Целата сум збунета како досега ниту еден др да нема приметено дека имам мали јајници или па само пари да ми земат да испитувам хормони?

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.9.2014 13:38:35)

Milicka 30 da te prasam za GE132 kako ti kaza Dr Tase da gi pies po 1 ili 2 tableti dnevno. i mene mi dade da gi pijam pred ifv ama jas pijam drgi za imunitetot. sega neznam sto da pravam dali da gi zemam GE132 ili da prodolzam da si gi pijam drugite. ama ke go prama koga ke otidam dali e vazno da bidat bas GE132.

SOLE -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.9.2014 13:59:34)

Hopeful so srekicka daj Boze srekna [sm=nosecka.gif] da bides I 2 zdravi [sm=duda.gif][sm=duda.gif] da imas! a sega samo uzivaj I za nisto ne se zamaraj. Pozdravcee

Felly RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.9.2014 19:50:03)

ГЕ 132, всушност не се витамини, тоа е органски германиум, имаме и ваква тема на РР, па таму ќе ги префрлам последните постови.

Hopeful , одмарај сега, па чекаме убави вести. [sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=duda.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 10:34:58)

Butterfly00, постот ти е префрлен во Генетско испитување. Каya, се ближи ли пукнцијата, до каде си? Хопефул, одмараш ли шеткаш, како си? Skriena, Zoya, до каде сте, што има ново?

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

11.08 - Hopeful - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
21.08 - Kaya - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
01.09 - Zoya - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
05.09 - sonce79 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
11.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
/.09 - Tea88 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
.09 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
/.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)

=========================

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
04.09 -Hopeful =пункција / 06.09 = ET
12.09 -Kaya =пункција / 16.09 = ET

=========================
20.09. - Hopeful = ТЕСТ
27.09. - Kaya = ТЕСТ

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4, весник, marina111
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] fragolina [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif] mesecina83 [sm=9nebesa.gif] lily98 [sm=9nebesa.gif] stefanie[sm=9nebesa.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 11:09:25)

Одмарам по дома, претежно гледам тв, читам книги и си ја земам терапијата [sm=smiley36.gif] Мислам уште денес да подремам вака, па од утре може да мрткам по дома. Утре треба да одам да се боцнам и со прогестерон кај матичната, па и со тоа ќе се размрдам малку [sm=smiley1.gif]
Него, кај можам да се боцнам со прогестерон во недела? Може да си отидам на кој било дежурен или треба нешто посебно?
Kaya, до каде си, ти ги продолжија Фостимоните? Кога е пункцијата? [sm=smiley31.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 11:12:15)

Hopeful, мислам на ГАК да отидеш има дежурни ќе те боцнат, а можеш и во Систина на дежурен, бидејќи си преку Фонд, мислам нема да ти наплатат, позз

За читање книги, јас ги земав трите на Ошо - за Децата, за Жената и за Мажот, ја почнав првата и многу ми се виде интересна, иако има контрадикторни моменти, препорачувам да ја прочитате.[sm=smiley1.gif]

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 13:13:28)

Hopeful, максимално уживај и стрпливо чекај го позитивниот резултат.
Другите ги нема, се надеваме се е ок и наскоро и тие ќе ни пишаат убави новости!

Kaya -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 15:12:05)

Девојки јас се вратив од контрола.. Естрадиолот ми е 8340?! Се извадив од памет, ама ми рекоа дека е ОК.. Фоликули имам еден куп;) Уште денес се боцкам со пурегон, утре примам прегнил и во петок пункција;) Хоупфул уште малку и се надевам ќе ти се придружам..поздрав

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 15:48:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kaya

Девојки јас се вратив од контрола.. Естрадиолот ми е 8340?! Се извадив од памет, ама ми рекоа дека е ОК.. Фоликули имам еден куп;) Уште денес се боцкам со пурегон, утре примам прегнил и во петок пункција;) Хоупфул уште малку и се надевам ќе ти се придружам..поздрав

Ок е, ќе имаш доста фоликули. Среќно, те савам на список!

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 18:49:19)

Kaya, супер е естрадиолот, супер се покажале јајниците со толку фоликули! [sm=bravo.gif] Дали ти спомнаа нешто да земаш за можна хиперстимулација или тоа после пункција?
Во колку часот ќе се боцнеш со прегнил? Со среќа, и нека има што повеќе убави јајце клетки! [sm=smiley1.gif]

Kaya -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 20:20:33)

Хоупфул, јас од тоа се плашам, ама докторот ми рече да не се секирам.. Од денот на пункцијата ќе почнам и со Достинекс со намера да се спречи хиперстимулација..ти како си, како се чувствуваш?

Kaya -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 20:22:13)

А прегнил се боцкам утре во 23:30.. Се ближи:)

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 21:08:18)

Kaya, за да избегнеш хиперстимулација добро е да пиеш многу вода, накај 3-4л дневно. Не се секирај, битни се јајце клетките, се друго ќе се среди.
Инаку јас сум ок, понекогаш ќе си ги осетам јајниците, ама тоа не е ни болка, како некое благо пецкање, веројатно од стимулациите. А да - градите ми пркнаа, примети мм [sm=smiley36.gif] јас општо се чувствувам некако дебела, што од подуеност, што од недвижење, ама ништо страшно [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.9.2014 21:16:42)

Jas bi ti preporacala kaja po et da piese mnogu tecnosti za da izbegnes hiperstimulacija i da odmaras kaj mene pokasno se pojavi i na nikoj ne kazav zatoa si piev samo tecnosti i odmarav ono kafeto bilo dobro zatoa no kolku e tocno neznam jas nemozev da go podnesuvam togaskafeto

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (10.9.2014 7:34:00)

Kaya со среќа во петок, се убаво ќе биде, верувај! Опуштено заедно со Hopeful, чекајте ги [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] и известувајте не, заедно да се радуваме! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (10.9.2014 15:00:14)

Девојки, а бе нели кафе не повеќе од една шолја дневно до ЕТ, а по ЕТ воопшто?
Како и да е, Kaya, со среќа во петок! [sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>