|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
22.9.2014 11:10:19   
fragolina

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Девојки, сабајлево правев бета ХЦГ и излезе 1010! user posted image Вон себе сум од радост и ви го посакувам ова на сите!!!

Откако се прибрав со плачење и цивкање на паркингот пред Систина user posted image , отидовме кај докторот и ни потврди дека сум трудничкаааа! Ни кажа и дека најверојатно се и двете, затоа што бетата е висока user posted image

Терапијата ми останува иста, и ми закажаа ехо следниот вторник user posted image Ве гушкам сите и се надевам дека од денес ќе читаме само добри вести за сите нас user posted image

Ви праќам baby dust!!! user posted image user posted image user posted image

mi go razubave denot. Cestitki i so lesno

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 2201
22.9.2014 11:19:26   
lolla RR
Hopeful, ЗНАЕВ ЗНАЕВ:..... ти кажав дека е тоа тоа, трудна сииии и тоа со две, и кај мене беше толку бетата. ЧЕСТИТКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Одговор на членот fragolina)
Непосредна врска до пораките: 2202
22.9.2014 11:20:51   
sanjaaaa!
Честитки Hopeful, user posted image user posted image user posted image сигурна бев дека ќе успееш!!!
Со лесно и максимално уживај во најубавиот дел од животот на една жена! Браво!!! Внесуваш многу оптимизам во оваа тема!!!! Поздрав и се најубаво понатаму!!!!

< Поракaта ја уредил sanjaaaa! -- 22.9.2014 11:25:22 >

Непосредна врска до пораките: 2203
22.9.2014 11:25:44   
LoveableMe RR
Hopeful, честиткиииииииииииииииииииииииииииииии, ти реков дека со тебе ќе тргне возот и ќе имаш две дупли седмици на лотоuser posted image user posted image . Имај убава и лесна бременост. Понатака, префрли се во темите за Бременост, ќе те читаме редовно, а кога ќе пркнеш малце со прегледи, срцева реакција, раскажи ја твојата приказна во Имав успешна постапка на забременуавње...
Каја, среќно, твое си е што ќе направиш, пиши кога трансфер user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

21.08 - Kaya - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
01.09 - Zoya - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
05.09 - sonce79 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
15.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
19.09 - Tea88 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
26.09 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
29.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
.10 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/.10 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
12.09 -Kaya =пункција / ///// = ET
25.09 -sonce79 =пункција 28.09 = ET

=========================
/////// - Kaya = ТЕСТ
12.10 - sonce79= ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4, весник, marina111
=====================

2014 година
nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image fragolina user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image Hopeful user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 23.9.2014 12:50:14 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2204
22.9.2014 11:42:21   
sonce79
Hopeful честиткиииииии user posted image
КОлку убава вест понеделнички.. Со лесно да ти оди понатака..
А може и сме се виделе сабајлево во Систина.. И јас бев да проверам естрадиол, и на ехо пак.. Во четврток ми е закажана пункцијата. Естрадиолот ми беше 1105. А со твојава новост сега и мене возбуда ме фати... Честитки уште еднаш user posted image

Непосредна врска до пораките: 2205
22.9.2014 11:45:23   
Hopeful RR
Леле девојки фала ви на сите, дај боже сите заедно да се радуваме и да си збориме само за бременост user posted image Вашите зборови, разбирањето и поддршката ми се од огромно значење и страшно многу ми помагаат низ сето ова. Вчера на Богородица се тресев цел ден, плус и ради ова со Kaya, а сабајле бев ко ненормална некоја, не можев да отидам на тест, а тек па после кога бев по резултатите... И кога видов, прво што помислив беше да ви пишам за да го споделам ова со вас, а и за да ве охрабрам user posted image

Малце ми е шубе да се радувам уште сега, сепак, да почекаме срцева акција и да се надеваме дека се ќе излезе ок. Во меѓувреме, чекам убави вести од сите user posted image

sonce79, јас па се свртев низ чекална ама ништо не загледав. Може си ме видела, јас бев таа збудалената со сив лилјак џемпер и црвени очи user posted image Набрзина отидов, случајно ја начекав сестрата помеѓу прегледи и ме пушти ептен преку ред колку за потврда.

Kaya, имаш право - не ти треба стрес и нервоза сега. Одмори се и го чекаме трансферот, па налет и хиперстимулација и се, само тоа да помине ок. Тебе и sonce 79 први ве влечам за нос user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 22.9.2014 11:47:56 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2206
22.9.2014 12:00:00   
Milicka 30
Houpful душо честиткиииии user posted image user posted image user posted image
Некако цело време имав чувство дека ќе не завлечеш ситее user posted image
Ми го разубаве денот...уживај си сега, шеткај по малку, читај и биди среќна

Непосредна врска до пораките: 2207
22.9.2014 12:07:44   
Kaya
Хоупфул!! Браво!!!!! Знаев и јас, имав претчувство дека ќе биде! Со среќа нека ти е и со лесно да си ги износиш цуфчињата!!! Многу бацки и гишкии

PCOS+олигоастеноспермија, 1 обид за IUI= /, многу малку пливачи :) 1 IVF - тешка хиперстимулација, freeze all; 2 FET=/, во план трет FET...

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 2208
22.9.2014 12:34:41   
LoveableMe RR
Сонце79, баш те мислев што пиша, наскоро доаѓа и твојот ден. Миличка30, до каде стигна со постапката, пиши. Хопефул, со толку висока бета, уживај и радувај се, не се плаши џабе, позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kaya)
Непосредна врска до пораките: 2209
22.9.2014 12:47:12   
Milicka 30
Јас имам уште неколку дена да завршам со микрогинон, и на втор ден од циклус сум кај др.Таше па ке видиме и со резултатите од АМХ што ке правиме... ве user posted image user posted image user posted image сите !

Непосредна врска до пораките: 2210
22.9.2014 14:24:26   
Melanija RR
Hopeful user posted image user posted image user posted image имај најубава бременост,праќај среќа,тегни ги за нос сиииииите наше рингерајкиuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2211
22.9.2014 14:25:23   
Felly RR
Хоупфул, честитки!!!! Одлични вести user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 22.9.2014 14:33:42 >

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 2212
22.9.2014 15:15:37   
tea 88
Cestitki Hopeful !!!!! kolku ubava vest najubava... uzivaj sega user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2213
22.9.2014 15:22:40   
sonce79
Hopeful, збудалена и заслужено е да бидеш.. којзнае колку емоции ти се измешале денеска.. user posted image Сакав да прашам, сигурно некоја од вас знае, трансфер прават за викенд?

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 2214
22.9.2014 15:26:14   
LoveableMe RR
Eхее, толку време да чекаш ваков бета тест, да се прашуваш кога ќе биде, нормално дека Хопефул била како распаметена, ако за убав нека e.

теа88, како терапијата, како си? Како си задоволна од приемот таму? Сонце79, без разлика викенд празник, што и да е, докторот што те води ќе си дојде на транфер, не се секирај, нема таму тоа во клиникиве што прават ИВФ. Па пишувај како ќе биде пункција, трансфер..user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот sonce79)
Непосредна врска до пораките: 2215
22.9.2014 15:46:04   
tea 88
po 2 fostimona na den primam i uste denes i utre pa sreda na eho kaj doktorot. nekako ne ni gi sekavam inekciite ne me bolat voopsto. dobro e sega zasega. a do koga ke treba da primam inekcii otprilika znete?

Непосредна врска до пораките: 2216
22.9.2014 16:02:09   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88

po 2 fostimona na den primam i uste denes i utre pa sreda na eho kaj doktorot. nekako ne ni gi sekavam inekciite ne me bolat voopsto. dobro e sega zasega. a do koga ke treba da primam inekcii otprilika znete?

Тоа е блага стимулација, не е страшно, обично околу 10-тина дена, но кај секого е различно зависи од состојбата на фоликулите, слушај го докторот и потoа пиши кога пункција. Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.9.2014 16:03:11 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2217
22.9.2014 16:04:51   
Hopeful RR
tea88, не болат фостимоните, да. Дали досега мереше естрадиол? После второто мерење отприлика би се знаело уште колку Фостимони имаш и кога би била пункција.

sonce79, мене ми се погоди трансферот во сабота и немаше никаков проблем. Уживај user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 2218
22.9.2014 17:38:06   
kapina
Cestitki hopeful

(Одговор на членот fragolina)
Непосредна врска до пораките: 2219
22.9.2014 17:54:49   
SOLE
user posted image Bravo bravo Hopeful, kolku ubavi vesti, kolku se raduvam, cestitki I so lesnoooooo, da bides vesela user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2220
22.9.2014 18:52:04   
gina
prekrasna vest Hopefuluser posted image user posted image user posted image cestitki imaj ubava bremenost so bliznacinja user posted image user posted image user posted image super vleci ne za nos siteuser posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 2221
22.9.2014 23:18:17   
mili_vanili
Hopeful prekrasni vesti, cestito i sega opusti se malku....i se ke bide vo red

Непосредна врска до пораките: 2222
23.9.2014 8:54:13   
LoveableMe RR
Женски како сте денес? Јас добив и се јавив веднаш кај сестрата, за да договориме што понатаму. Ми рече да се намали супрефакт на 0,3, а задутре од сабајле да одам да ми измерат естрадиол и потоа да се видам со докторот што понатаму.

Во Систина ехо ми правеа подоцна кога ќе ми заврши, во Ремедика како е процедурата? А глава не да ме убива од сабајле, невидено нешто. Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот mili_vanili)
Непосредна врска до пораките: 2223
23.9.2014 10:51:27   
Kvisko
Hopeful честитки. Уживај во бременоста.
Сега влечи за нос па да се мноѓат трудници.

Непосредна врска до пораките: 2224
23.9.2014 11:12:43   
Hopeful RR
Фала ви девојки, ајде нека биде плодна есен за сите нас, на сите ви се црвени носовите од што ве влечам user posted image

Loveable Me, ако добро разбрав - сега се боцкаш со Супрефакт или и со Фостимон? Може само ќе ти проверат естрадиол, без ехо.

Како и да е, со среќа на сите user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 2225
Страница:   <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

gradinka
Angelce Monice

od kolku meseci/ godini bi gi pustile decinjata vgradinka?

7 meseci (0%)

9 meseci (40%)

1 godina (0%)

1,5 godina (20%)

2 godini (40%)

ima baba i dedo (0%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!