|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
9.6.2010 12:27:31   
Martins mom
Јас сакам за месец дена да почнам да му давам сокче.Со јаболко да почнеме исцедено во соковник (Power Juicer) може ли искусни мамички???
Дали и тоа сокче од соковникот треба да се разреди???

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 301
9.6.2010 12:30:30   
Палешка РР
Не Мартин'с мам, немој за почеток од Power juicer, само изрендај јаболко, исцеди го низ газа и сокчето разреди го со вода. Мене докторката така ми препорача за почеток, но и за понатаму...да не давав пире, туку исцеден сок.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 302
9.6.2010 12:36:12   
Martins mom
аха...ете гледаш каква грешка ќе направев...
добро, само на тој начин ли да му приготвувам сокчиња??? до кога да не го употребувам соковникот???
please одговор Палешкаuser posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 303
9.6.2010 13:02:45   
Палешка РР
Незнам до кога, баш ќе ја прашам докторката. Ми напомена дека се прави непотребен отпад во организмот кој треба да се обработува.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 304
9.6.2010 16:55:33   
biljana16
Jas na Mihail seuste nisto mu nemam dadeno osven doenjeto i cajceto.Inaku imame skoro 4ipol meseci. Pedijaterka preporacuva dohranuvanje  posle 5ipol meseci.

Непосредна врска до пораките: 305
9.6.2010 23:44:29   
Snowhite RR
Јас еве сабајле му дадов, две лажички сок од јаболко го разредив со една лажичка превриена вода. И сега, кажете ми утре колку да му дадам, да зголемам?

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот biljana16)
Непосредна врска до пораките: 306
9.6.2010 23:48:26   
Rossana
Vo Apteka vidov od onie kasicki vo prav na Humana i pisuva deka se za 4+ znaci od 4 meseci nagore. Sara na 22  ke napolni 4, sakav da probam da i dadam otkako ke napolni...

Непосредна врска до пораките: 307
10.6.2010 0:16:04   
Snowhite RR
Ако напредува добро не мора да се брзаш со дохрана, а и прво со сокче би требало да се почне, па почни со сок од јаболко, колку да осети нов вкус

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Rossana)
Непосредна врска до пораките: 308
10.6.2010 0:19:14   
Rossana
Da, ima i sokcinja na koi sto pisuva deka se od 4 meseci pa nagore.

Непосредна врска до пораките: 309
10.6.2010 10:40:45   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Јас еве сабајле му дадов, две лажички сок од јаболко го разредив со една лажичка превриена вода. И сега, кажете ми утре колку да му дадам, да зголемам?

Да, денес дај му 5-6 лажички, утре 10-20 грама и секој ден постепено зголемувај. Веќе по пет дена можеш да почнеш и со 2-3 лажички кашичка од јаболко.

Непосредна врска до пораките: 310
14.6.2010 14:04:19   
viksa
Ве молам кажете ми, од кога почнавте да им давате плазма на вашите дечиња? Петар има 8,5 месеци и сакав да му дадам плазма (мелена) ама прочитав дека во составот содржри, меѓу другото, соја и мед. Ве молам за совет

Насмевката е единствена крива линија која исправа многу работи.

Непосредна врска до пораките: 311
14.6.2010 14:09:33   
MamaOhrid
Јас му дадов плазма на 8 месеци. Ок беше, немаше никаква реакција. Му давам по една бисквита да си ја изгрицка, му ги подготвувам со млеко, а мелените ги користам само за во кашички. Еднаш мелените му  ги направив со млеко и ко да му залетнуваа. Оттогаш му правам 120 л. млеко со 5 бисквити.

(Одговор на членот viksa)
Непосредна врска до пораките: 312
14.6.2010 14:17:57   
viksa
Ти благодарам мамаОхрид

Насмевката е единствена крива линија која исправа многу работи.

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 313
16.6.2010 21:08:04   
Snowhite RR
И кажав на др дека не го пие сокчето баш и со оглед на тоа што слабо напреднал и спомнав нешто за кашички дали да почнам, но не ми рече ништо, туку ми рече да му го дополнувам доењето со кравјо млеко, зарем не е мал за кравјо млеко, мислам не сме почнале се уште со друга храна, а првата да биде кравјо млеко, некако ми нема логика, па јас сега планирам да не ја слушам неа, туку да почнам со кашички, слабо ми напредува, а и морам да го навикнувам и на нови вкусови, зошто како сме тргнале, не знам како ќе јади друга храна

(Одговор на членот viksa)
Непосредна врска до пораките: 314
17.6.2010 12:08:22   
Slagjana
Колку што знам во лето не се почнува со кравјо млеко без разлика на возраста на детето. И јас мислам дека е подобро да почнеш со кашички. 

Непосредна врска до пораките: 315
17.6.2010 12:17:35   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

И кажав на др дека не го пие сокчето баш и со оглед на тоа што слабо напреднал и спомнав нешто за кашички дали да почнам, но не ми рече ништо, туку ми рече да му го дополнувам доењето со кравјо млеко, зарем не е мал за кравјо млеко, мислам не сме почнале се уште со друга храна, а првата да биде кравјо млеко, некако ми нема логика, па јас сега планирам да не ја слушам неа, туку да почнам со кашички, слабо ми напредува, а и морам да го навикнувам и на нови вкусови, зошто како сме тргнале, не знам како ќе јади друга храна

Незнам кај која докторка одиш, ама дефинитивно е со застарени погледи user posted image Еве нема да ти сугерирам добар педијатар во Прилеп, можеби таа си е добра, но кога ќе одиш на вакцина прашај ги во врска со исхраната двете млади докторки во соба бр.3, тие мене најубаво ми објаснија...

< Поракaта ја уредил Палешка -- 17.6.2010 12:18:44 >

Непосредна врска до пораките: 316
17.6.2010 17:16:49   
Snowhite RR
Педијатарот ми е специјалист педијатар др Вера Иваноска, во Точила и е ординацијата, Палешка. Затоа и ја избрав неа, бидејќи другите се општи доктори, но нема врска тоа, кравјо млеко ми рече да му дадам, откако и кажав дека понекогаш бара да цица на сат и пол, а некогаш на 3 саати, па ми рече најверојатно некој подој ми е слаб, и за да проверам, после доење да му давам, прво ми рече оризова вода, но после рече кравјо млеко разредено 2 спрема 1, за да проверам колку и дали ќе пие и да запишувам и така после да правам распоред, ако треба да го дохранувам, ако не му стасува моето млеко. Не знам дали ме разбравте, зошто и јас толку разбрав, односно толку сакав да разберам, зошто не планирам да правам така, да водам евиденции и такви работи, ќе почнам со кашички. Ајде ќе направам така, некни бев на вакцина, ама на 25ти пак сме, па ќе ја прашам докторката таму

Непосредна врска до пораките: 317
18.6.2010 23:17:57   
Snowhite RR
Денес јадевма кашичка од јаболко и за чудо јадеше, малку се мрштеше, но јадешеuser posted image user posted image user posted image , сега утре ќе видиме што не' чекаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 318
21.6.2010 12:50:44   
Slagjana
Дали некое бебе добило алергија од сок од јаболко? Еве за прв пат пробав да и дадам сок Хипп јаболко и го пие, но после малку повраќа и и се јави осип.user posted image Два дена и давав од него и сега не знам каков сок да и дадам, а веќе поминува црвенилото откако го прекинав јаболкото.

Непосредна врска до пораките: 319
21.6.2010 13:00:32   
nadica
консултирај се со др но мислам дека можеш да пробаш со морков или круша или црни сливи

а да пробаш дома да направиш сок од јаболки?изрендај го јаболкото и истискај му го сокот преку газа можеби нема да се исфрли user posted image

пиши ни како сте поминале user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 320
21.6.2010 13:07:50   
Slagjana
Со д-рката не мислам да се консултирам. Последниот пат ме изненади кога ми рече да почнам истовремено со сок од портокали. На 4 месеци мислам не се дава. И да ја дохранувам со Хип 2, а тој е од 6 месеци. Ќе пробам утре со рендано јаболко. 

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 321
21.6.2010 13:33:24   
Палешка РР
И Миа повраќа од се што е HIPP -ово, сок, кашичка, млеко. Направи домашен сок..и јас мислам така.

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 322
21.6.2010 18:14:22   
mama26
KOJ ZNAE?dali na 4 mesecno bebe se dava lubenica?doktorot rece samo sok od jabolko kasicki morkov po malku

Непосредна врска до пораките: 323
21.6.2010 18:16:31   
Палешка РР
Нееее...лубеница мислам дека по година се дава.

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 324
21.6.2010 18:20:06   
Viktori
мама по правило (наше) се почнува со јаболко, морков, па компир и слични полесни за пасирање.
Ама јас почнав со зеленчук, (им давав и овошје) затоа што не сакав децата да ги научам на благо (шеќер во овошје) и мислам нормално е после јаболко да не сака да јаде кашичка од тиква така? Моите на 5 месеци јадеа каша од спанаќ со кисело млеко.

Лубеница син ми јадеше на 6 месеци. И мислам дека не е толку важен редоследот туку тоа да биде постепено за да не развие алергија.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?